GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Investicioni fondovi: Samo pet fondova u plusu

Investicioni fondovi: Samo pet fondova u plusu
NEDELJNI PREGLED
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2012 / 12:13
Autor: SEEbiz/Investicioni-fondovi.com, Rast.rs
BEOGRAD - Protekle nedelje tržište investicionih fondova beleži negativne rezultate. Samo pet investicionih fondova završilo je nedelju u plusu i to pre svega novčani fondovi koji nisu rizični po svojim ulaganjima.
Pobednik nedelje je Raiffeisen World  sa rastom od 0.39 odsto dok je gubitnik nedelje Ilirika Gold sa padom od -3.45 odsto.

U grupi fondova rasta vrednosti imovine jedino Raiffeisen World beleži rast dok su svi ostali fondovi u minusu. Najveći pad beleži Ilirika Gold -3.45 odsto, slede mu  Ilirika Global -2.35 odsto i Delta Dynamic sa padom od -1.37 odsto. U grupi koja beleži gubitke manje od 1 odsto našli su se Kombank Infond -0.56 odsto, Fima ProAktive -0.42 odsto i Triumph sa padom od -0.20 odsto.

Najmanje rizični fondovi očuvanja vrednosti imovine imali su sledeće rezultate, Raiffeisen Cash rast od 0.20 odsto, Erste Cash 0.18 odsto,  Citadel Novčani fond 0.16 odsto i Fima Novac sa rastom od 0.12 odsto. Erste Euro Cash beleži pad vrednosti investicione jedinice od -0.10 odsto.

Svi balansirani fondovi su proteklu nedelju završili u minusu. Najveći pad beleži Delta Plus -0.81 odsto, Triumph Balance -0.97 odsto i Erste Euro Balanced 35 sa padom od -0.03 odsto.

Ukupna imovina otvorenih investicionih fondova protekle nedelje povećana je za 0.40 odsto. Na dan 21.03.2012. godine imovina svih otvorenih investicionih fondova iznosila je 1,659,193,897.96 RSD. Najveći rast vrednosti imovine imao je fond Fima Novac, dok je najveći pad imao Ilirika Gold.

Najveći rast
Raiffeisen World  0.39%
Najveći pad
Ilirika Gold -3.45%
Ilirika Global -2.35%
Tagovi: Raiffeisen World, investicioni fondovi, Ilirika Gold, Fima Proactive, Kombank Infond, Ilirika Global, Triumph, Delta Dynamic, Erste Cash, Raifeisen Cash, Citadel Novcani fond, Fima Novac, Erste Euro Cash, Erste Euro Balanced 35, Delta Plus, Triumph B
PROČITAJ I OVO
Jay-Z ulaže u rizični kapital u sektoru marihuane
INVESTICIJE
Jay-Z ulaže u rizični kapital u sektoru marihuane
LOS ANGELES - Američki raper i producent Jay-Z, suprug pjevačice Beyonce, osnovao je investicijski fond s 10 milijuna dolara kako bi podupirao mala poduzeća u sektoru marihuane u vlasništvu Afroamerikanaca.
Beogradska berza: Slab promet i pad indeksa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Slab promet i pad indeksa
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi su danas pali i promet i indeksi, nakon kratkotrajnog oporavka zabeleženog u sredu.
Hanfa: Donesena odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020.
ODLUKE
Hanfa: Donesena odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020.

ZAGREB - Na ovotjednoj sjednici Upravnog vijeća Hanfe donesena je odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020. godinu.

Zagrebačka burza: Turistički sektor pod pritiskom, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Turistički sektor pod pritiskom, indeksi pali
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi je u četvrtak vladalo negativno raspoloženje među investitorima, indeksi su zaključili u crvenom teritoriju, a najviše na udaru su se našle turističke dionice.
Cavtat u izboru za najbolju europsku destinaciju 2021.
RANGIRANJA
Cavtat u izboru za najbolju europsku destinaciju 2021.
CAVTAT - Europska organizacija European Best Destinations (EBD) i ove je godine organizirala izbor za najbolju europsku destinaciju, a na popisu se među nominiranih 20 europskih destinacija našao i Cavtat.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE