GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Investicioni fondovi: Samo pet fondova u plusu

Investicioni fondovi: Samo pet fondova u plusu
NEDELJNI PREGLED
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2012 / 12:13
Autor: SEEbiz/Investicioni-fondovi.com, Rast.rs
BEOGRAD - Protekle nedelje tržište investicionih fondova beleži negativne rezultate. Samo pet investicionih fondova završilo je nedelju u plusu i to pre svega novčani fondovi koji nisu rizični po svojim ulaganjima.
Pobednik nedelje je Raiffeisen World  sa rastom od 0.39 odsto dok je gubitnik nedelje Ilirika Gold sa padom od -3.45 odsto.

U grupi fondova rasta vrednosti imovine jedino Raiffeisen World beleži rast dok su svi ostali fondovi u minusu. Najveći pad beleži Ilirika Gold -3.45 odsto, slede mu  Ilirika Global -2.35 odsto i Delta Dynamic sa padom od -1.37 odsto. U grupi koja beleži gubitke manje od 1 odsto našli su se Kombank Infond -0.56 odsto, Fima ProAktive -0.42 odsto i Triumph sa padom od -0.20 odsto.

Najmanje rizični fondovi očuvanja vrednosti imovine imali su sledeće rezultate, Raiffeisen Cash rast od 0.20 odsto, Erste Cash 0.18 odsto,  Citadel Novčani fond 0.16 odsto i Fima Novac sa rastom od 0.12 odsto. Erste Euro Cash beleži pad vrednosti investicione jedinice od -0.10 odsto.

Svi balansirani fondovi su proteklu nedelju završili u minusu. Najveći pad beleži Delta Plus -0.81 odsto, Triumph Balance -0.97 odsto i Erste Euro Balanced 35 sa padom od -0.03 odsto.

Ukupna imovina otvorenih investicionih fondova protekle nedelje povećana je za 0.40 odsto. Na dan 21.03.2012. godine imovina svih otvorenih investicionih fondova iznosila je 1,659,193,897.96 RSD. Najveći rast vrednosti imovine imao je fond Fima Novac, dok je najveći pad imao Ilirika Gold.

Najveći rast
Raiffeisen World  0.39%
Najveći pad
Ilirika Gold -3.45%
Ilirika Global -2.35%
Tagovi: Raiffeisen World, investicioni fondovi, Ilirika Gold, Fima Proactive, Kombank Infond, Ilirika Global, Triumph, Delta Dynamic, Erste Cash, Raifeisen Cash, Citadel Novcani fond, Fima Novac, Erste Euro Cash, Erste Euro Balanced 35, Delta Plus, Triumph B
PROČITAJ I OVO
U dobnoj strukturi turista u Hrvatskoj najviše smanjen udio starijih od 55
STRUKTURA
U dobnoj strukturi turista u Hrvatskoj najviše smanjen udio starijih od 55
ZAGREB - Koronakriza utjecala je na putovanja raznih dobnih skupina, a posebno je smanjila putovanja "seniora", što pokazuje sustav eVisitor po kojemu je u prvih šest mjeseci ove godine u Hrvatskoj najviše smanjen udjel turista starijih od 55 godina, za 10 postotnih bodova u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
Oprez na azijskim tržištima, blagi rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Oprez na azijskim tržištima, blagi rast indeksa
ŠANGAJ - Na azijskim se burzama u utorak trguje oprezno, nakon snažnog rasta cijena dionica dan prije, dok je na kineskim burzama nastavljen rast indeksa.
Wall Street snažno porastao na početku tjedna
SNAŽAN RAST
Wall Street snažno porastao na početku tjedna

NEW YORK - Na Wall Streetu su u ponedjeljak cijene dionica snažno porasle, zahvaljujući boljim nego što se očekivalo pokazateljima iz američkog i kineskog gospodarstva, pa su vijesti o širenju koronavirusa u SAD-u ostale u drugom planu.

Američki milijarder Sheldon Adelson doputovao u Pulu
POSEBAN GOST
Američki milijarder Sheldon Adelson doputovao u Pulu
PULA - Jahtom "Queen Miri", dugom 91 metar, koja može primiti 36 gostiju u 18 luksuznih kabina, u ponedjeljak je u Pulu doputovao 86-godišnji američki milijarder Sheldon Adelson, poslovni čovjek koji je, po posljednjem popisu "Forbesa", 28. najbogatiji čovjek na svijetu.
Katastrofalan promet na Zagrebačkoj burzi
CLOSING BELL ZSE
Katastrofalan promet na Zagrebačkoj burzi
ZAGREB - Prvi trgovinski dan nakon parlamentarnih izbora donio je katastrofalan promet i različite predznake indeksa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE