GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Investicioni fondovi: Pozitivna nedelja, u minusu samo pet fondova

Investicioni fondovi: Pozitivna nedelja, u minusu samo pet fondova
NEDELJNI PREGLED
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.12.2011 / 14:22
Autor: SEEbiz/Investicioni-fondovi.com
BEOGRAD - Investicioni fondovi su pozitivno završili proteklu nedelju. Samo pet fondova je u minusu dok je deset fondova završilo u plusu. Najbolji rezultat imao je Raiffeisen World sa rastom od 2.21 odsto dok su najslabije prošli ulagači u fond Ilirika Gold sa gubitkom na nedeljnom nivou od -1.45 odsto.

Tri fonda rasta vrednosti imovine su u plusu. Iza pobednika nedelje našli su se fondovi Kombank Infond sa rastom od 0.72 odsto i Fima Proactive sa 0.57 odsto. Među gubitnicima nalaze se četiri fonda. Najveći pad zabeležio je Ilirika Gold -1.45 odsto a slede mu  Ilirika Global -0.62 odsto, Triumph  -0.54 odsto i Delta Dynamic sa padom od -0.25 odsto.

Najbolji rezultat kod fondova očuvanja vrednosti imovine imao je Erste Cash sa rastom od 0.20 odsto, slede mu Raiffeisen Cash 0.18 odsto,  Citadel Novčani fond 0.17 odsto i Fima Novac sa 0.12 odsto. Erste Euro Cash zabeležio je blagi rast od 0.10 odsto.

Dva balansirana fonda su u plusu Triumph Balance 0.50 odsto i Erste Euro Balanced 35 sa 0.42 odsto. Delta Plus je u minusu od 0.48 odsto.   

Ukupna imovina otvorenih investicionih fondova protekle nedelje smanjena je za -6.10 odsto. Na dan 28.12.2011. godine imovina svih otvorenih investicionih fondova iznosila je 1,462,701,020.36 RSD. Najveći rast vrednosti imovine imao je fond Raiffeisen World, dok je najveći pad imao Erste Cash.

Najveći rast
Raiffeisen World 2.21%
Kombank Infond 0.72%

Najveći pad
Ilirika Gold -1.45%
Ilirika Global -0.62%

Tagovi: Raiffeisen World, investicioni fondovi, Ilirika Gold, Fima Proactive, Kombank Infond, Ilirika Global, Triumph, Delta Dynamic, Erste Cash, Raifeisen Cash, Citadel Novčani fond, Fima Novac, Erste Euro Cash, Erste Euro Balanced 35, Delta Plus, Triumph
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Južna Koreja proširila pesimizam
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Južna Koreja proširila pesimizam
TOKIO - Azijski su indeksi u petak imali mješovitu izvedbu, jer se zabrinutost zadržava zbog ekonomskog utjecaja trenutne epidemije koronavirusa.
Wall Street skliznuo s rekordnih razina
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street skliznuo s rekordnih razina
NEW YORK - Na Wall Streetu su u četvrtak cijene dionica skliznule s rekordnih razina jer su ulagače pokolebale vijesti o širenju koronavirusa izvan Kine, što bi moglo negativno utjecati na regionalna, ali i globalno gospodarstvo.
Beogradska berza: NIS dominirao na trgovanju, indeksi na nizbrdici
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: NIS dominirao na trgovanju, indeksi na nizbrdici
BEOGRAD – U centru pažnje investitora na domaćem tržištu akcija ponovo se danas našla Naftna industrija Srbije, koja je odnela 80 odsto ukupnog prometa, dok su BELEX indeksi preokrenuli jučerašnje dobitke i završili dan u velikom minusu.
Zagrebačka burza: Indeksi u silaznoj putanji, Optima Telekom gubitnica dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi u silaznoj putanji, Optima Telekom gubitnica dana
ZAGREB - Trgovanje na domaćem tržištu kapitala se odvija pod dojmom kvartalnih rezultata kompanija, gdje su svoje rezultate objavile INA i Ericsson Nikola Tesla
Jen najslabiji u deset mjeseci
FOREX
Jen najslabiji u deset mjeseci
LONDON - Dolar je u četvrtak na međunarodnim tržištima ojačao prema košarici drugih najznačajnijih svjetskih valuta, dosegnuvši nakratko najviše razine od svibnja 2017. godine, nakon neočekivanog oštrog pada cijene japanskog jena. ,
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE