GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Investicioni fondovi: Polovina fondova završila nedelju u plusu

Investicioni fondovi: Polovina fondova završila nedelju u plusu
NEDELJNI PREGLED
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.05.2012 / 12:19
Autor: SEEbiz/Investicioni-fondovi.com & Rast.rs
BEOGRAD - Protekle nedelje investitori su morali pažljivo birati gde ulažu novac jer su rezultati po tipovima investicionih fondova dosta varirali. Većina fondova je ipak period završila u plusu a krajni rezultat je da je 8 fondova bilo u plusu a sedam u minusu. Pobednik nedelje je Delta Dynamic sa skokom od 2.09 odsto dok su najslabije prošli ulagači u investicioni fond Fima ProAktive sa padom od 2.11 odsto.
Pet fondova rasta vrednosti imovine beleži gubitke. Pored gubitnika nedelje u „negativnoj“ grupi su se našli sledeći investicioni fondovi: dva fonda sa padom većim od jedan odsto: Ilirika Global -1.17 odsto, Triumph -1.02 odsto i Kombank Infond -0.82 odsto, Raiffeisen World -0.52 odsto, sa padom manjim od jedan odsto. Dva fonda su na zelenoj teritoriji, to su pobednik nedelje Delta Dynamic %2B2.09 odsto i Ilirika Gold 0.81 odsto. 

Kod fondova očuvanja vrednosti imovine Erste Euro Cash beleži skok vrednosti investicione jedinice od 0.58 odsto dok mu sa manjim rastom slede Raiffeisen Cash 0.20 odsto, Erste Cash 0.19 odsto,  Fima Novac 0.16 odsto i Citadel Novčani fond sa rastom od 0.15 odsto. 

Dva balansirana fonda su proteklu nedelju završila u minusu a jednom je vrednost porasla. Triumph Balance nedelju je završio sa padom od -0.52 odsto dok je Delta Plus izgubio -0.46 odsto. Erste Euro Balanced 35 beleži pozitivan rezultat sa rastom od 0.30 odsto. 

Ukupna imovina otvorenih investicionih fondova protekle nedelje je osetno smanjena za -4.58 odsto. Na dan 16.05.2012. godine imovina svih otvorenih investicionih fondova iznosila je 1,757,567,891.56 RSD. Najveći rast vrednosti imovine imao je fond Erste Euro Cash, dok je najveći pad imao Kombank Infond.

Najveći rast 
Delta Dynamic  2.09%
Ilirika Gold 0.81%
Najveći pad
Fima ProAktive -2.11%
Ilirika Global -1.17%
Tagovi: Raiffeisen World, investicioni fondovi, Ilirika Gold, Fima Proactive, Kombank Infond, Ilirika Global, Triumph, Delta Dynamic, Erste Cash, Raifeisen Cash, Citadel Novcani fond, Fima Novac, Erste Euro Cash, Erste Euro Balanced 35, Delta Plus, Triumph B
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dukat dobitnik tjedna, indeksi pali
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Dukat dobitnik tjedna, indeksi pali
ZAGREB - Uz nastavak skromnog obujma trgovanja, na Zagrebačkoj burzi protekloga su tjedna indeksi pali, a nešto veći interes investitora privukla je dionica Dukata zbog najave istiskivanja manjinskih dioničara.
Prinos pšenice ove godine iznad očekivanog prosjeka
PŠENICA
Prinos pšenice ove godine iznad očekivanog prosjeka
ZAGREB - Hrvatska će ove godine imati prinos pšenice iznad očekivanog prosjeka te se očekuje oko 750 tisuća tona pšenice sa zasijanih 136 tisuća hektara.
U Hrvatskoj više od pola milijuna turista
PRVI PUT OVE GODINE
U Hrvatskoj više od pola milijuna turista
ZAGREB - Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu te u nautičkom charteru (sustav eCrew), na današnji dan u hrvatskim destinacijama po prvi put u ovoj godini boravi više od 500.000 turista od kojih je oko 430.000 stranih turista.
Dolar prema košarici valuta kliznuo treći tjedan zaredom
TJEDNI FOREX
Dolar prema košarici valuta kliznuo treći tjedan zaredom
LONDON - Na svjetskim valutnim tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta pala je i prošloga tjedna, trećeg zaredom, dok je tečaj jena dosegnuo najvišu razinu prema dolaru u zadnja dva tjedna.
Wall Street: Nasdaq u tjednu skočio 4 posto
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Nasdaq u tjednu skočio 4 posto
NEW YORK - Na Wall Streetu su protekloga tjedna najvažniji indeksi porasli, pri čemu Nasdaq na rekordnu razinu, dok se investitori pozicioniraju pred objavu poslovnih rezultata kompanija, no na europskim je burzama prevladavalo opreznije raspoloženje uslijed širenja pandemije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE