GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Investicioni fondovi: Polovina fondova završila nedelju u plusu

Investicioni fondovi: Polovina fondova završila nedelju u plusu
NEDELJNI PREGLED
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.05.2012 / 12:19
Autor: SEEbiz/Investicioni-fondovi.com & Rast.rs
BEOGRAD - Protekle nedelje investitori su morali pažljivo birati gde ulažu novac jer su rezultati po tipovima investicionih fondova dosta varirali. Većina fondova je ipak period završila u plusu a krajni rezultat je da je 8 fondova bilo u plusu a sedam u minusu. Pobednik nedelje je Delta Dynamic sa skokom od 2.09 odsto dok su najslabije prošli ulagači u investicioni fond Fima ProAktive sa padom od 2.11 odsto.
Pet fondova rasta vrednosti imovine beleži gubitke. Pored gubitnika nedelje u „negativnoj“ grupi su se našli sledeći investicioni fondovi: dva fonda sa padom većim od jedan odsto: Ilirika Global -1.17 odsto, Triumph -1.02 odsto i Kombank Infond -0.82 odsto, Raiffeisen World -0.52 odsto, sa padom manjim od jedan odsto. Dva fonda su na zelenoj teritoriji, to su pobednik nedelje Delta Dynamic %2B2.09 odsto i Ilirika Gold 0.81 odsto. 

Kod fondova očuvanja vrednosti imovine Erste Euro Cash beleži skok vrednosti investicione jedinice od 0.58 odsto dok mu sa manjim rastom slede Raiffeisen Cash 0.20 odsto, Erste Cash 0.19 odsto,  Fima Novac 0.16 odsto i Citadel Novčani fond sa rastom od 0.15 odsto. 

Dva balansirana fonda su proteklu nedelju završila u minusu a jednom je vrednost porasla. Triumph Balance nedelju je završio sa padom od -0.52 odsto dok je Delta Plus izgubio -0.46 odsto. Erste Euro Balanced 35 beleži pozitivan rezultat sa rastom od 0.30 odsto. 

Ukupna imovina otvorenih investicionih fondova protekle nedelje je osetno smanjena za -4.58 odsto. Na dan 16.05.2012. godine imovina svih otvorenih investicionih fondova iznosila je 1,757,567,891.56 RSD. Najveći rast vrednosti imovine imao je fond Erste Euro Cash, dok je najveći pad imao Kombank Infond.

Najveći rast 
Delta Dynamic  2.09%
Ilirika Gold 0.81%
Najveći pad
Fima ProAktive -2.11%
Ilirika Global -1.17%
Tagovi: Raiffeisen World, investicioni fondovi, Ilirika Gold, Fima Proactive, Kombank Infond, Ilirika Global, Triumph, Delta Dynamic, Erste Cash, Raifeisen Cash, Citadel Novcani fond, Fima Novac, Erste Euro Cash, Erste Euro Balanced 35, Delta Plus, Triumph B
PROČITAJ I OVO
Credit Suisse: Kupujte ovih pet azijskih tehnoloških dionica
PREPORUKE
Credit Suisse: Kupujte ovih pet azijskih tehnoloških dionica
ANALIZA - Širenje epidemije koronavirusa uzburkalo je tržište u Aziji i drugdje i pogodilo lance opskrbe širom svijeta.
Azijska tržišta pred najvećim tjednim gubitkom od 2008.
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta pred najvećim tjednim gubitkom od 2008.
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama cijene dionica pale i u petak, peti dan zaredom, pa su, kao i ostale najveće burze u svijetu, pred najvećim tjednim gubitkom od financijske krize 2008. godine jer strahovanja od gospodarskih šteta zbog širenja koronavirusa ne popuštaju.
Wall Street u šest dana potonuo više od 12 posto
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street u šest dana potonuo više od 12 posto
NEW YORK - Na Wall Streetu je u četvrtak S&P 500 indeks potonuo šesti dan zaredom, pri čemu je zabilježio najbrži pad u područje korekcije u povijesti, jer ulagači strahuju da bi zbog brzog širenja koronavirusa u svijetu gospodarske štete mogle biti puno veće nego što se očekivalo.
Još jedna sjajna godina za Norveški suvereni fond
FONDOVI
Još jedna sjajna godina za Norveški suvereni fond
OSLO - Norveški suvereni fond bogatstva, najveći svjetski fond, zabilježio je 19,9 posto povrata ulaganja na burzovnom tržištu, zaradivši tako rekordnih 1,69 bilijuna norveških kruna (180 milijardi dolara).
Beogradska berza: Indeksi pali, investitori kupovali obveznice
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi pali, investitori kupovali obveznice
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze oštro su pali danas uz skromno trgovanje akcijama, dok su državne obveznice ostvarile visok promet.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE