GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Investicioni fondovi: Najbolje prošli najmanje rizični fondovi

Investicioni fondovi: Najbolje prošli najmanje rizični fondovi
NEDELJNI PREGLED
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.04.2012 / 20:54
Autor: SEEbiz/Investicioni-fondovi.com
BEOGRAD - Ove nedelje od 15 fondova, samo njih 6 beleži rast vrednosti investicione jedinice. Dok su kao i prethodne nedelje investitori u fondove očuvanja vrednosti imovine najbolje prošli, svi fondovi rasta imovine beleže negativne rezultate. 
Pobednik nedelje je Erste Euro Balanced 35 sa rastom od 0.88 odsto. Gubitnik nedelje je Fima ProActive sa rezultatom od -2.59 odsto. Investicioni fondovi zabeležili su i slabiji porast ukupne imovine u upravljanju od 0.6 odsto.

U grupi fondova rasta vrednosti imovine svi fondovi su u minusu. Pad veći od jedan odsto imaju  gubitnik nedelje Fima ProAktive sa -2.59 odsto, Ilirika Global -1.30 odsto, kao i Ilirika Gold i Kombank InFond sa istim padom od -1.05 odsto. Ostali fondovi su pali do nivoa od jednog procenta: Delta Dynamic -0.64, Triumph -0.59 odsto i Raiffeisen World sa minimalnim padom od -0.08 odsto.

Najbolji rezultat kod fondova očuvanja vrednosti imovine, koji su svi nedelju završili u plusu, imao je Erste Euro Cash sa rastom od 0.49 odsto, slede mu Raiffeisen Cash sa rastom od 0.20 odsto, Erste Cash 0.19 odsto, Fima Novac 0.14 odsto i Citadel Novčani fond sa 0.12 odsto. Od tri balansirana fonda proteklu nedelju sa padom vrednosti investicionih jedinica završila su dva fonda. Najveći pad imao je Delta Plus -0.47 odsto,a Triumph Balance -0.31 odsto. Jedini iz ove grupe sa pozitivnim rezultatom je i pobednik nedelje  Erste Euro Balanced 35 sa rastom od 0.88 odsto. 

Ukupna imovina otvorenih investicionih fondova protekle nedelje povećana je za %2B0.60 odsto. Na dan 25.04.2012 godine imovina svih otvorenih investicionih fondova iznosila je 1,798,805,038.02 RSD. Najveći rast vrednosti imovine imao je fond Delta Dynamic, dok je najveći pad imao Erste Euro Cash.

Najveći rast Erste Euro Balanced 35 0.88 %Erste Euro Cash 0.49 %Najveći padFima ProActive -2.59 %Ilirika Global -1.30 %
Tagovi: Raiffeisen World, investicioni fondovi, Ilirika Gold, Fima Proactive, Kombank Infond, Ilirika Global, Triumph, Delta Dynamic, Erste Cash, Raifeisen Cash, Citadel Novcani fond, Fima Novac, Erste Euro Cash, Erste Euro Balanced 35, Delta Plus, Triumph B
PROČITAJ I OVO
Austrija odbila Merkel: Nećemo zatvoriti skijališta!
JASNA PORUKA
Austrija odbila Merkel: Nećemo zatvoriti skijališta!
BEČ - Austrijska ministrica turizma Elisabeth Köstinger odbila je danas inicijativu njemačke kancelarke Angele Merkel da ove godine ostavi zatvorena skijališta širom Europe. Tvrdi da austrijske vlasti mogu osigurati sigurnost na skijalištima.
Michelin odložio izbor restorana u Srbiji za 2021.
RESTORANI
Michelin odložio izbor restorana u Srbiji za 2021.
BEOGRAD - Zbog pogoršanja situacije izazvane pandemijom Covid-19, vodič Michelin je prinuđen da prilagodi svoje aktivnosti širom sveta, te da odloži otkrivanje nekih selekcija restorana za sledeću godinu, među kojima je i ona najavljena za prvu polovinu decembra u Srbiji.
Zagrebačka burza: Iznimno slab promet i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Iznimno slab promet i pad indeksa
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak su indeksi blago pali, nakon jučerašnjeg rasta, uz skroman promet jer nije bilo vijesti koje bi potaknule investitore na veću aktivnost.
Evo što traže Istarska županija i istarski gradovi
ZAHTJEVI
Evo što traže Istarska županija i istarski gradovi
PAZIN - Istarska županija i svi istarski gradovi uputili su danas predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću Zahtjev za odgodu primjene mjere za ugostiteljstvo na području Istarske županije.
Kreće izrada Strategije razvoja održivog turizma do 2030.
STRATEŠKI
Kreće izrada Strategije razvoja održivog turizma do 2030.
ZAGREB - Ministarstvo turizma i sporta pokreće izradu Strategije razvoja održivog turizma do 2030. i Nacionalnog plana razvoja održivog turizma od 2021. do 2027., kao dugoročne krovne okvire za razvoj turizma u RH, kazala je u četvrtak ministrica Nikolina Brnjac na sjednici Vlade na kojoj je donijeta odluka o pokretanju njihove izrade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE