GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Investicioni fondovi: Januar obeležilo smanjenje vrednosti investicionih jedinica

Investicioni fondovi: Januar obeležilo smanjenje vrednosti investicionih jedinica
MESEČNI PREGLED
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2012 / 12:55
Autor: SEEbiz/Investicioni-fondovi.com
BEOGRAD - 4 od 15 investicionih fondova u mesecu januaru beleži smanjenje vrednosti investicionih jedinica.
Pobednik meseca je balansirani investicioni fond Ilirika Gold sa rastom od 7,37%, za njim sledi Triumph Balance koji je porastao za 3.50 odsto.

Tri fonda rasta vrednosti imovine su u plusu dok su četiri fonda u minusu. U plusu su fondovi koji ulažu i na inostranim tržištima kapitala. Najbolje su prošli ulagači u Ilirika Gold sa rastom od 7,37%, zatim u fond Ilirika Global čija je investiciona jedinica u mesecu januaru porasla za 2.75 odsto, sledi Raiffeisen World 2.45 odsto i Kombank Infond sa rastom od 1.35 odsto. Najveći minus ostvarili su fondovi koji uglavnom ulažu na domaće tržište Delta Dynamic -1.23 odsto, Fima ProAktive -0.92 odsto i Triumph sa padom od -0.63 odsto.

Zabeleženo na kraju meseca u grupi balansiranih fondova dva fonda imala su rast vrednosti i to 3.50 odsto za fond Triumph Balance i 0.42 odsto za fond Delta Plus. U minusu su januar završili ulagači u fond Erste Euro Balanced 35  čija se investicija smanjila za -0.67 odsto.

Najmanje rizični fondovi, fondovi očuvanja vrednosti imovine imali su pozitivne promene na kraju ovog meseca. Najveću pozitivnu promenu imao je fond Raiffeisen Cash od 0.92 odsto. Preostali fondovi su imali rast od 0.90 odsto za fond Erste Cash, od 0.76 odsto za fond Citadel Novčani, od 0.49 odsto za Fima Novac i 0.10 odsto za Erste Euro Cash.

Ukupna imovina otvorenih investicionih fondova u mesecu januaru povećana je za 0.94 odsto. Najveći rast imovine u apsolutnim vrednostima imao je fond Fima Novac od 17.40 odsto a najveći pad imovine u apsolutnim vrednostima imao je fond Erste Euro Cash -15.78 odsto. Na dan 31. januar 2012. godine imovina svih otvorenih investicionih fondova  iznosila je 1,625,493,659.83 RSD.
Tagovi: Raiffeisen World, investicioni fondovi, Ilirika Gold, Fima Proactive, Kombank Infond, Ilirika Global, Triumph, Delta Dynamic, Erste Cash, Raifeisen Cash, Citadel Novcani fond, Fima Novac, Erste Euro Cash, Erste Euro Balanced 35, Delta Plus, Triumph B
PROČITAJ I OVO
Jay-Z ulaže u rizični kapital u sektoru marihuane
INVESTICIJE
Jay-Z ulaže u rizični kapital u sektoru marihuane
LOS ANGELES - Američki raper i producent Jay-Z, suprug pjevačice Beyonce, osnovao je investicijski fond s 10 milijuna dolara kako bi podupirao mala poduzeća u sektoru marihuane u vlasništvu Afroamerikanaca.
Beogradska berza: Slab promet i pad indeksa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Slab promet i pad indeksa
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi su danas pali i promet i indeksi, nakon kratkotrajnog oporavka zabeleženog u sredu.
Hanfa: Donesena odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020.
ODLUKE
Hanfa: Donesena odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020.

ZAGREB - Na ovotjednoj sjednici Upravnog vijeća Hanfe donesena je odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020. godinu.

Zagrebačka burza: Turistički sektor pod pritiskom, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Turistički sektor pod pritiskom, indeksi pali
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi je u četvrtak vladalo negativno raspoloženje među investitorima, indeksi su zaključili u crvenom teritoriju, a najviše na udaru su se našle turističke dionice.
Cavtat u izboru za najbolju europsku destinaciju 2021.
RANGIRANJA
Cavtat u izboru za najbolju europsku destinaciju 2021.
CAVTAT - Europska organizacija European Best Destinations (EBD) i ove je godine organizirala izbor za najbolju europsku destinaciju, a na popisu se među nominiranih 20 europskih destinacija našao i Cavtat.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE