GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Investicioni fondovi: Erste Euro Cash pobednik nedelje

Investicioni fondovi: Erste Euro Cash pobednik nedelje
NEDELJNI PREGLED
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2012 / 11:25
Autor: SEEbiz/Investicioni-fondovi.com
BEOGRAD - Proteklu nedelju je na tržištu investicionih fondova obeležila promena imena dosadašnjih investicionih fondova Društva za upravljanje Ilirika DZU a.d..

Promene imena imali su investicioni fondovi Delta Plus u Ilirika Plus, Fima Novac u Ilirika Cash i Delta Dynamic u Ilirika Dynamic. Ulagači u ovim fondovima imaju ista prava kao što su imali pre promene i za njih se ništa ne menja u pogledu upravljanja i investicione politike. Najbolji rezultat sa skokom vrednosti od 1.98 odsto zabeležio je fond očuvanja vrednosti imovine Erste Euro Cash koji je i pobednik protekle nedelje. Samo jedan fond rasta vrednosti imovine beleži pozitivne rezultate, dok su svi ostali u minusu. Investicioni fond Triumph porastao je za 0.23 odsto dok su se u „negativnoj“ grupi našli sledeći investicioni fondovi: tri fonda sa padom većim od jedan odsto: Ilirika Gold -1.84 odsto, Fima ProActive -1.45 odsto i Kombank Infond -1.41 odsto. Ilirika Global -0.92 odsto, Ilirika Dynamic -0.80 odsto i Raiffeisen World -0.11 odsto su pali za manje od jedan odsto.

Kod fondova očuvanja vrednosti imovine Erste Euro Cash beleži skok vrednosti investicione jedinice od %2B1.98 odsto dok mu sa manjim rastom slede Raiffeisen Cash 0.20 odsto, Erste Cash 0.19 odsto,  Ilirika Cash i Citadel Novčani fond sa rastom od 0.15 odsto.

Sva tri balansirana fonda su proteklu nedelju završila u plusu. Triumph Balance predvodi rast sa 1.21 odsto slede mu Erste Euro Balanced 35 1.07 odsto i Ilirika Plus sa rastom od 0.90 odsto.

Ukupna imovina otvorenih investicionih fondova protekle nedelje je osetno smanjena za -0.44 odsto. Na dan 23.05.2012. godine imovina svih otvorenih investicionih fondova iznosila je 1,749,849,787.26 RSD.

Najveći rast vrednosti imovine imao je fond Erste Euro Cash, dok je najveći pad imao Ilirika Cash.

Tagovi: Raiffeisen World, investicioni fondovi, Ilirika Gold, Fima Proactive, Kombank Infond, Ilirika Global, Triumph, Ilirika Dynamic, Erste Cash, Raifeisen Cash, Citadel Novcani fond, Fima Novac, Erste Euro Cash, Erste Euro Balanced 35, Delta Plus, Triumph
PROČITAJ I OVO
Howells na mukama: Vlasti Newporta brane mu potragu za bitcoinima
SMETLIŠTE
Howells na mukama: Vlasti Newporta brane mu potragu za bitcoinima
NEW YORK - Britanac James Howells izbacio je hard disk svog računala prije dosta godina dok je čistio svoj ured, a na kojem je imao ključ za kriptovalute. Na tom je hard disku imao spremljenih 7.500 bitcoina.
Čovjek koji ima 220 milijuna dolara vrijednih bitcoina jednostavno je zaboravio lozinku
MISTERIJ
Čovjek koji ima 220 milijuna dolara vrijednih bitcoina jednostavno je zaboravio lozinku
NEW YORK - Stefan Thomas spremio je bitcoine na USB i zaštitio ih lozinkom. Međutim, lozinku je sada zaboravio, pa svom ulaganju jednostavno ne može pristupiti.
Svjetska tržišta: Indeksi pali s rekordnih visina
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Indeksi pali s rekordnih visina
NEW YORK - Na svjetskim su burzama prošloga tjedna cijene dionica znatno pale jer su zbog daljnjeg širenja koronavirusa i slabih makroekonomskih pokazatelja splasnule nade u brzi oporavak svjetskog gospodarstva od koronakrize.
Dolar ojačao prema košarici valuta drugi tjedan zaredom
TJEDNI FOREX
Dolar ojačao prema košarici valuta drugi tjedan zaredom
LONDON - Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta porasla i prošloga tjedna, drugoga zaredom, jer je splasnula sklonost ulagača prema riziku, kao i optimizam u vezi brzog oporavka globalnog gospodarstva od koronakrize.
Zagrebačka burza: Valamar u zamahu, četvrti uzastopni tjedni rast indeksa
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Valamar u zamahu, četvrti uzastopni tjedni rast indeksa
ZAGREB - I drugog tjedna u novoj godini nastavljena je optimistična trgovina na Zagrebačkoj burzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE