GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Investicioni fondovi: Erste Euro Cash pobednik nedelje

Investicioni fondovi: Erste Euro Cash pobednik nedelje
NEDELJNI PREGLED
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2012 / 11:25
Autor: SEEbiz/Investicioni-fondovi.com
BEOGRAD - Proteklu nedelju je na tržištu investicionih fondova obeležila promena imena dosadašnjih investicionih fondova Društva za upravljanje Ilirika DZU a.d..

Promene imena imali su investicioni fondovi Delta Plus u Ilirika Plus, Fima Novac u Ilirika Cash i Delta Dynamic u Ilirika Dynamic. Ulagači u ovim fondovima imaju ista prava kao što su imali pre promene i za njih se ništa ne menja u pogledu upravljanja i investicione politike. Najbolji rezultat sa skokom vrednosti od 1.98 odsto zabeležio je fond očuvanja vrednosti imovine Erste Euro Cash koji je i pobednik protekle nedelje. Samo jedan fond rasta vrednosti imovine beleži pozitivne rezultate, dok su svi ostali u minusu. Investicioni fond Triumph porastao je za 0.23 odsto dok su se u „negativnoj“ grupi našli sledeći investicioni fondovi: tri fonda sa padom većim od jedan odsto: Ilirika Gold -1.84 odsto, Fima ProActive -1.45 odsto i Kombank Infond -1.41 odsto. Ilirika Global -0.92 odsto, Ilirika Dynamic -0.80 odsto i Raiffeisen World -0.11 odsto su pali za manje od jedan odsto.

Kod fondova očuvanja vrednosti imovine Erste Euro Cash beleži skok vrednosti investicione jedinice od %2B1.98 odsto dok mu sa manjim rastom slede Raiffeisen Cash 0.20 odsto, Erste Cash 0.19 odsto,  Ilirika Cash i Citadel Novčani fond sa rastom od 0.15 odsto.

Sva tri balansirana fonda su proteklu nedelju završila u plusu. Triumph Balance predvodi rast sa 1.21 odsto slede mu Erste Euro Balanced 35 1.07 odsto i Ilirika Plus sa rastom od 0.90 odsto.

Ukupna imovina otvorenih investicionih fondova protekle nedelje je osetno smanjena za -0.44 odsto. Na dan 23.05.2012. godine imovina svih otvorenih investicionih fondova iznosila je 1,749,849,787.26 RSD.

Najveći rast vrednosti imovine imao je fond Erste Euro Cash, dok je najveći pad imao Ilirika Cash.

Tagovi: Raiffeisen World, investicioni fondovi, Ilirika Gold, Fima Proactive, Kombank Infond, Ilirika Global, Triumph, Ilirika Dynamic, Erste Cash, Raifeisen Cash, Citadel Novcani fond, Fima Novac, Erste Euro Cash, Erste Euro Balanced 35, Delta Plus, Triumph
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Valamar gubitnik dana, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar gubitnik dana, indeksi pali
ZAGREB - Još jedan dan slabog prometa s negativnim predznakom na Zagrebačkoj burzi.
Jahtaši: Stožer donio katastrofalnu odluku koja bi mogla uništiti sezonu
NAUTIČARI
Jahtaši: Stožer donio katastrofalnu odluku koja bi mogla uništiti sezonu
PULA - Stožer je krajem protekloga tjedna donio katastrofalnu odluku koja bi mogla uništiti sezonu, žale se jahtaši.
Dolarov indeks blago ojačao
FOREX
Dolarov indeks blago ojačao
LONDON - Dolar je u utorak blago ojačao prema košarici najznačajnijih svjetskih valuta u relativno mirnom trgovanju na međunarodnim tržištima, jer američko-kineske napetosti i porast novih slučajeva koronavirusne zaraze navode ulagače na oprez.
Zagrebačka burza: Prijepodnevni promet manji od milijun kuna
ZSE INTRADAY UPDATE
Zagrebačka burza: Prijepodnevni promet manji od milijun kuna
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak prijepodne indeksi su blago oslabili, uz nastavak skromnog obujma trgovanja uoči skorašnjeg početka sezone objave financijskih izvješća domaćih kompanija.
Hrvatska među 20 najtraženijih svjetskih destinacija na francuskom tržištu
SIGNALI
Hrvatska među 20 najtraženijih svjetskih destinacija na francuskom tržištu
ZAGREB - Da je Hrvatska među najtraženijim inozemnim turističkim destinacijama na tržištu Francuske pokazuju podaci MisterFly-a, jednog od najvećih francuskih online distributera specijaliziranih za prodaju aviokarata, najam vozila i hotelski smještaj, izvijestila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj Danijela Mihalić Đurica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE