GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Interni memo Goldman Sachsa otkrio ono što će zanimati ljubitelje kriptovaluta

Interni memo Goldman Sachsa otkrio ono što će zanimati ljubitelje kriptovaluta
ULAZAK U IGRU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2021 / 22:04
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Goldman Sachs formalno je započeo eru trgovine kriptovalutama na Wall Streetu.

Banka je u četvrtak obavijestila svoje tržišno osoblje da je novostvoreni odjel za kriptovalute uspješno trgovao s dvije vrste derivata povezanih s bitcoinima, prema internom memorandumu koji je ekskluzivno dobio CNBC.

Kripto tim postoji u odjelu za trgovinu globalnim valutama i tržištima u nastajanju, podnoseći izvješća partneru Goldmana Rajeshu Venkataramaniju, koji je napisao dopis, i dio je ukupnog napora banke u području digitalne imovine koji vodi Mathew McDermott.

Goldman Sachs, dominantna globalna investicijska banka za trgovanje fiksnim prihodima i dionicama, razmišljala je o stvaranju stola za trgovanje bitcoinima najmanje od 2017. godine. Tvrtka je u početku podnijela te planove i ponovno pokrenula tim za kripto trgovanje u ožujku, izvijestio je Reuters ranije ove godine. Dopis od četvrtka bio je prvi put da je Goldman službeno priznao svoje sudjelovanje u trgovini kriptovalutom.

Pod vodstvom izvršnog direktora Davida Salomona, Goldman nastoji proširiti svoju prisutnost na tržištu "selektivnim ukrcavanjem" institucionalnih investitora za kripto trgovanje kako bi proširio ponudu. Tvrtka je također rekla da je ovog tjedna pokrenula novu softversku platformu koja klijentima pruža najnovije cijene kriptovaluta i vijesti.

Banke, uključujući Goldman i rivala Morgana Stanleyja, najavile su planove za ponude ulaganja u bitcoin bogatim klijentima u njihovim odjelima za upravljanje bogatstvom, ali uglavnom su se klonile nestabilne imovine u svojim trgovinskim operacijama na Wall Streetu. Trgovci u tvrtkama poput JPMorgan Chasea su pitali menadžere kad bi se mogli početi "igrati" bitcoinom.

Derivati kojima se trguje u Goldmanu, bitcoin futuresi i terminski ugovori koji se ne mogu isporučiti, načini su klađenja na cijenu bitcoina. Ugovori se podmiruju u gotovini i ne zahtijevaju da se Goldman bavi stvarnim bitcoinima, koji se u industriji nazivaju "fizičkim bitcoinima", jer banka to još nije u mogućnosti to učiniti, napomenuo je Venkataraman u dopisu.

Tagovi: Goldman Sachs, bitcoin, Rajesh Venkataramani, John Waldron, kriptovalute
PROČITAJ I OVO
Prava istina o zabrani rada nedjeljom: Vlada ne može osigurati naplatu prekovremenog rada
NALIČJE
Prava istina o zabrani rada nedjeljom: Vlada ne može osigurati naplatu prekovremenog rada
ZAGREB – Prekovremeni rad u trgovini nije bio ni evidentiran ni plaćen kod 40,2 posto radnika, to je jedan od argumenata na koji se Vlada poziva kad navodi razloge koji su je motivirali na zabranu rada nedjeljom u trgovinama.
Od sada direktnim vozom na Zlatibor
POVEZANOST
Od sada direktnim vozom na Zlatibor

BEOGRAD - „Srbija voz“ saopštio je danas da se od 13. juna uvodi direktan voz sa stanice Beograd centar do stanice Zlatibor i sa stanice Zlatibor do stanice Beograd centar.

Inflacija zasad nije pretjerana prijetnja, misle ECB i Fed
CIJENE I TRŽIŠTE
Inflacija zasad nije pretjerana prijetnja, misle ECB i Fed
ANALIZA - S  inflacijom, porastom nameta i preniskim prinosima obveznica za ovu godinu, možemo ostati pozitivni u pogledu cijena dionica.
Beogradska berza: Indeksi pozitivni na nedeljnom nivou, promet anemičan
NEDELJNI PREGLED BSE
Beogradska berza: Indeksi pozitivni na nedeljnom nivou, promet anemičan
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze završili su poslednji trgovački dan u nedelji s mešovitim rezultatima, ali su u odnosu na prošlu sedmicu u minimalnom plusu, dok je aktivnost investitora ostala anemična.
Početkom srpnja otvara se Sjeverna luka San Pelagio s 350 vezova
LUKE
Početkom srpnja otvara se Sjeverna luka San Pelagio s 350 vezova
ROVINJ - Prizor nepraktičnog priveza brodica u više redova u rovinjskoj lučici Andana, odnosno u južnoj luci Svete Katarine, uskoro će postati dio prošlosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE