GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Internetsko oglašavanje premašilo televizijsko

Internetsko oglašavanje premašilo televizijsko
OGLAŠAVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2017 / 16:05
Autor: SEEbiz
LONDON - Internetsko oglašavanje danas na globalnoj razini generira više prihoda nego TV oglašavanje, navodi se između ostalog u istraživanju koje je proveo PwC.

Kako nadalje navode, prošle godine dogodila se važna prekretnica u globalnoj industriji oglašavanja, a radi se o tome da je prvi put prihod ostvaren preko internetskog oglašavanja veći od prihoda ostvarenog preko TV oglašavanja.

"Ta će razlika, zahvaljujući brzom rastu prihoda od mobilnih oglasa, značajno rasti tijekom idućih pet godina. Međutim, predviđamo da će na globalnoj razini prihodi od TV oglasa također nastaviti rasti, iako po skromnijoj stopi", navode iz PwC-a.

Također ističu i da će podatkovni promet preko pametnih mobilnih telefona premašiti promet fiksnog širokopojasnog prijenosa podataka u 2020. godini.

- Iako je korištenje mobilnog podatkovnog prometa ključni pokretač rasta ukupnog podatkovnog prometa, fiksni širokopojasni prijenos podataka i dalje će činiti većinu podatkovnog prometa na 19 tržišta za koja smo izradili detaljne prognoze. Mnogi potrošači i dalje vole pristupati sadržaju koji zahtijeva veći podatkovni promet, posebice visokokvalitetnim videozapisima, preko fiksne širokopojasne mreže, a ne mobilnog uređaja. No, usmjeravanje prema pametnim telefonima nastavit će se, osobito na tržištima u razvoju kao što su Indija i Indonezija, tako da će do 2020. godine ukupni podatkovni promet preko pametnih mobilnih telefona diljem naših 19 tržišta prvi put prestići fiksni širokopojasni podatkovni promet - navode iz PwC-a.

Također dodaju i da će tržišta s niskom potrošnjom najbrže rasti, tj. da će se najbrže stope rasta prihoda od industrije zabave i medija tijekom idućih pet godina ostvariti na slabije razvijenim tržištima i gospodarstvima, gdje je potrošnja na zabavu i medije po glavi stanovnika općenito poprilično niska.

"Najbrže rastuće tržište zabavne industrije i medija na svijetu u idućih pet godina bit će Nigerija", zaključuju iz PwC-a.

Tagovi: internetsko oglašavanje, televizijsko oglašavanje
PROČITAJ I OVO
Noćenja u srpnju: Trenutno smo na 81% ostvarenja iz 2019.
TURISTIČKA SEZONA
Noćenja u srpnju: Trenutno smo na 81% ostvarenja iz 2019.
ZAGREB - Prema posljednjim podacima iz e-visitora, koji će se još nadopunjavati, u Hrvatskoj trenutno boravi milijun i 25 tisuća turista.
Hrvatska odlično kotira na novoj njemačkoj koronakarti
DOBRE VIJESTI
Hrvatska odlično kotira na novoj njemačkoj koronakarti
ZAGREB - Svi putnici koji se vraćaju moraju imati pri ulasku u Njemačku jedan od sljedećih dokumenata: trenutni test na koronu, dokaz o potpunom cijepljenju ili dokaz ozdravljenja. Djeca mlađa od 12 godina izuzeta su od testa.
Sjajna sezona za hotele s pet zvjezdica
HOTELIJERI
Sjajna sezona za hotele s pet zvjezdica
ZAGREB - Hoteli s pet zvjezdica otprilike su na 95 posto popunjenosti. Vjetar u leđa, objašnjavaju, dalo im je ublažavanje mjera za putovanja.
Splitske luke za vikend očekuju 101 tisuću putnika
LUKE
Splitske luke za vikend očekuju 101 tisuću putnika
SPLIT - Splitska zračna i gradska luka očekuju da će ovog vikenda u grad pod Marjanom i okolne otoke doputovati iz brojnih destinacija svijeta, ali i Hrvatske 101 tisuća putnika.
CLIA: Industrija krstarenja vidi znakove optimizma
KRUZERI
CLIA: Industrija krstarenja vidi znakove optimizma
ZAGREB - Industrija krstarenja vidi znakove optimizma jer se nakon lanjskog prekida prometa zbog pandemije ove godine kruzeri postupno vraćaju, pa i na hrvatski Jadran, dok se oporavak i jači promet očekuje 2022. i 2023., kaže za Hinu direktorica međunarodnog udruženja CLIA za istočni Mediteran Maria Deligianni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE