GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Inspekcijski nadzor u DINA Petrokemiji još traje

Inspekcijski nadzor u DINA Petrokemiji još traje
NADZOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.07.2013 / 19:25
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Izvanredni koordinirani inspekcijski nadzor u pogonima DINA Petrokemije u Omišlju, koji je pokrenut na zahtjev Ministarstva zaštite okoliša i prirode, još traje, a konačni rezultati bit će objavljeni nakon završetka tog postupka, priopćilo je danas to ministarstvo.
U nadzor su uključene inspekcijske službe ministarstava zdravlja, poljoprivrede, unutarnjih poslova i zaštite okoliša i prirode te Državnog inspektorata.

Inspekcijski nadzor počeo je 20. srpnja i još traje, navodi se u priopćenju i ističe da se, s obzirom na broj uključenih inspekcijskih službi i raspoloživost odgovornih u DINA Petrokemiji, ne može predvidjeti koliko će on trajati.

Konačni rezultati nadzora bit će objavljeni nakon završetka postupka, a o daljnjem tijeku koordiniranog inspekcijskog nadzora Ministarstvo zaštite okoliša i prirode odmah će izvještavati javnost, stoji u priopćenju.

U priopćenju se još navodi da se, usporedno s koordiniranim nadzorom, stručne službe tog ministarstva konzultiraju s poznavateljima stanja sigurnosti u DINA Petrokemiji i vanjskim stručnjacima za zaštitu okoliša kako bi se potvrdilo da ljudi i imovina u krugu pogona i u okolici nisu u opasnosti.

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode zatražilo je prošlog tjedna da inspekcijske službe žurno pregledaju i provjere pogone DINA Petrokemije, posebice postupke s kemikalijama, zaštitu voda, elektroenergetiku, opremu pod tlakom i opremu za zaštitu na radu te zaštitu od požara. Hitna inspekcija zatražena je kako bi se utvrdilo stanje i donijele potrebne mjere te izbjegla opasnost za stanovništvo, dobra i okoliš.

Stožer za zaštitu i spašavanje Primorsko-goranske županije prošlog je tjedna, pošto je u medijima objavljeno da u DINA Petrokemiji nije obavljen redoviti nadzor opreme, također poslao zahtjev za hitnim mjerama. Od Nacionalnog stožera za zaštitu i spašavanje zatraženo je da se utvrdi pravo stanje te da se hitno poduzmu potrebne mjere, a isti zahtjev poslan je i upravi DINA Petrokemije te Ministarstvu zaštite okoliša i prirode.

Nadzor je zatražen pošto je predsjednik uprave DINA Petrokemije Fabio Giacometti izjavio za medije da su oprema pogoni u kojima su tone opasnih kemikalija zadnji put atestirani prije dvije godine, da su zadnji atesti istekli prije nekoliko mjeseci te da DINA za njih nema novca.

Tagovi: Dina Petrokemija, inspekcijski nadzor, Ministarstvo zaštite okoliša
PROČITAJ I OVO
Europska agencija za lijekove odobrila korištenje deksametazona za covid-19
LIJEKOVI
Europska agencija za lijekove odobrila korištenje deksametazona za covid-19
BRUXELLES - Europska agencija za lijekove odobrila je korištenje deksametazona za liječenje pacijenata oboljelih od covida-19 koji imaju problema s disanjem, otvorivši put da taj steroid postane drugi odobreni lijek za liječenje covida-19 u Europi nakon remdesivira.
Zagrebačka burza: Indeksi stagnirali uz najniži promet od veljače 2019.
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi stagnirali uz najniži promet od veljače 2019.
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su glavni dionički indeksi bilježili tek blage promjene, uz najniži dnevni promet u ovoj godini jer nema vijesti koje bi potaknule investitore na ulaganje.
Željeznica: Mali porast prijevoza tereta, veliki pad broja putnika
TRENDOVI
Željeznica: Mali porast prijevoza tereta, veliki pad broja putnika
ZAGREB - Željeznicom je u drugom tromjesečju ove godine zbog koronakrize prevezeno gotovo 67 posto manje putnika nego u istom lanjskom razdoblju, no prijevoz tereta je porastao za 2,5 posto, kao rezultat preuzimanje dijela tereta od drugih vrsta prijevoza, koji je ukupno gledano u Hrvatskoj smanjen, ističu u petak iz HAKOM-a.
Hanfa utvrdila nezakonitosti u dokumentima s ključnim informacijama kod dva proizvoda UNIQA osiguranja
NADZOR
Hanfa utvrdila nezakonitosti u dokumentima s ključnim informacijama kod dva proizvoda UNIQA osiguranja
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) provela je postupak nadzora nad dijelom poslovanja društva UNIQA osiguranje d.d. (Društvo) iz Zagreba, Planinska 13 A, OIB 75665455333 i utvrdila nezakonitosti u predugovornim dokumentima s ključnim informacijama (KID) za proizvode osiguranja života FidelisLife i Dollarprotect kod kojih ugovaratelj osiguranja snosi rizik ulaganja.
Azijska tržišta: Investitori oprezni, blagi rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Investitori oprezni, blagi rast indeksa
ŠANGAJ - Na većini azijskih burzi cijene su dionica jutros blago porasle, no trguje se oprezno zbog jučerašnjeg pada Wall Streeta i sporog oporavka najvećih svjetskih gospodarstava od koronakrize.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE