GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Indija planira ograničiti izvoz šećera

Indija planira ograničiti izvoz šećera
ŠEĆER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.05.2022 / 13:34
Autor: SEEbiz / H
NEW DELHI/MUMBAI - Indija planira ograničiti izvoz šećera prvi put u zadnjih šest godina kako bi spriječila porast domaćih cijena, potencijalno ograničavajući ovosezonski izvoz na 10 milijuna tona, rekao je u utorak vladin izvor.

Indija je najveći svjetski proizvođač šećera i drugi najveći izvoznik iza Brazila. Još u ožujku planirala je ograničiti izvoz kako bi zadržala kontrolu nad lokalnim cijenama i osigurala stabilnu opskrbu na domaćem tržištu. U početku je planirala ograničiti izvoz na osam milijuna tona, ali je vlada kasnije odlučila dopustiti šećeranama da prodaju još šećera na svjetskom tržištu jer su procjene proizvodnje revidirane prema gore.

Indijsko udruženje šećerana revidiralo je svoju prognozu proizvodnje na 35,5 milijuna tona, u odnosu na prethodnu procjenu od 31 milijun tona.

Indijske šećerane do sada su potpisale ugovore o izvozu 8,5 milijuna tona šećera u tržišnoj 2021/2022. godini bez državnih subvencija. Od ugovorenih 8,5 milijuna tona, otpremile su oko 7,1 milijun tona.

Trgovci ocjenjuju kako će odluka da se šećeranama dopusti izvoz 10 milijuna tona pomoći zemlji da proda razumno velike količine šećera na svjetskom tržištu.

"Granica od 10 milijuna tona je prilično velika, a šećerane i vlada bit će zadovoljni time", rekao je trgovac koji nije želio biti imenovan.

Nakon izvoza od 10 milijuna tona, indijske zalihe šećera bi 1. listopada, kada počinje sljedeća sezona 2022.-23., iznosile bi ukupno šest milijuna tona, što je dovoljno da se zadovolji potražnja u sezoni tijekom tromjesečja oko prosinca, rekao je trgovac.

Tagovi: Indija, izvoz šećera, šećer
PROČITAJ I OVO
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
POSLOVI
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
LJUBLJANA - Dvije su ponude pristigle i na drugi javni ugovor Direkcije za infrastrukturu za izbor izvođača radova na izgradnji novog željezničkog kolodvora u Ljubljani. Niži, u iznosu od nešto manje od 247 milijuna eura, prijavio je konzorcij predvođen tvrtkom SŽ-Železniško gradbeno podjetje Ljubljana. Posao bi izvela tvrtka VOC Objekti za 259,6 milijuna eura.
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
VINARSTVO
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
ZAGREB - U sektoru vinarstva zadnjih godina rastu investicije u vinarije i opremu, no potrebno je više raditi na smanjivanju administriranja, suzbijanju sivog tržišta i snažnijoj promociji, rekao je za Hinu potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević.
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Japanski jen ojačao je do podneva nakon što je u ponedjeljak dosegnuo 160 u odnosu na američki dolar dok su dionice na azijsko-pacifičkim tržištima uvelike porasle.
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE