" />
"> Indija će opskrbiti države lijekovima nakon Trumpove prijetnje | SEEbiz.eu

Indija će opskrbiti države lijekovima nakon Trumpove prijetnje

Indija će opskrbiti države lijekovima nakon Trumpove prijetnje
LIJEKOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2020 / 10:40
Autor: SEEbiz / H

NEW DELHI - Indija je rekla da će ključnim lijekovima koji se testiraju kao potencijalni lijekovi protiv covida-19 opskrbiti "države teško pogođene" pandemijom, nekoliko sati nakon što je američki predsjednik Donald Trump nagovijestio "osvetu" ako New Delhi ne ukine zabranu njihova izvoza.

Indija je u subotu zabranila izvoz hidroksiklorokina, jeftinog lijeka protiv malarije za koji se vjeruje da bi mogao biti prekretnica u borbi protiv pandemije.

"S obzirom na humanitarne aspekte pandemije, odlučeno je da će Indija odobriti paracetamol i HCQ (hidroksiklorokin), u primjerenoj količini za sve susjedne države koje ovise o našim mogućnostima", rekao je glasnogovornik indijskoga ministarstva vanjskih poslova Anurag Srivastava u utorak.

"Osim toga opskrbit ćemo tim osnovnim lijekovima neke zemlje koje su posebno teško pogođene pandemijom", dodao je.

Trump je tijekom vikenda pozvao premijera Narendu Modija i zatražio opskrbu hidroksiklorokinom, nakon čega su indijske vlasti počele razmatrati zadržavanje izvoza.

Na brifingu u Bijeloj kući u ponedjeljak, Trump je objavio prikriveno upozorenje ako Indija ne pristane na izvoz protumalarijskog lijeka za koji mnogi vjeruju da je učinkovit u liječenju koronavirusa.

"Razgovarao sam s njim (Modijem) u nedjelju ujutro i rekao sam da bismo bili zahvalni da nam omoguće opskrbu", rekao je Trump novinarima. "Ako nam to ne omogući, bit će OK. Ali naravno, moglo bi biti osvete. Zašto i ne bi?", rekao je američki predsjednik.

Indija je u ponedjeljak navečer ukinula ograničenja izvoza za 14 lijekova - uključujući vitamine i antibiotike - koja su izazvala strah od globalne nestašice.

Tagovi: Indija, Narendra Modi, Donald Trump, lijekovi, Covid-19, koronavirus
PROČITAJ I OVO
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
POTONUĆE
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
NEW YORK - Kerrisdale Capital je shortao MicroStrategy dionica i duga bitcoin.
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE