GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Imovina investicijskih fondova lani porasla 3,3%

Imovina investicijskih fondova lani porasla 3,3%
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2014 / 16:28
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ukupna neto imovina otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom na kraju prošle godine iznosila je 13 milijardi kuna, što je u odnosu na kraj 2012. porast za 3,3 posto, podatak je iznijet na današnjoj sjednici Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK na kojoj su dodijeljene i godišnje nagrade "Top of the Funds".
Po iznijetim podacima, u Hrvatskoj je krajem 2013. godine bilo 25 društava za upravljanje investicijskim fondovima koja su upravljala sa 108 otvorenih investicijskih fondova (86 otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom, 15 s privatnom ponudom i sedam fondova rizičnog kapitala) te četiri zatvorena investicijska fonda.

Ukupna imovina otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom krajem prošle je godine bila nešto veća od 13 milijardi kuna.

U ukupnoj imovini najveći je udio novčanih fondova, 75,2 posto, udio dioničkih je 14,7 posto, mješovitih 7,2 posto, a udio obvezničkih fondova je 3 posto.

Najboljim otvorenim investicijskim fodovima s javnom ponudom u prošloj godini i najboljem društvo za upravljanje investicijskim fondovima u 2013. danas su uručene i nagrade "Top of the Funds".

Godišnju nagradu za najbolji eurski novčani otvoreni investicijski fond s javnom ponudom dobio je PBZ euro novčani fond, kojim upravlja PBZ Invest, a najbolji je kunski novčani fond VB cahs.

Nagrada "Top of the Funds" za najbolji obveznički otvoreni investicijski fond s javnom ponudom pripala je fondu HI - Conservative, kojim upravlja Hypo Alpe-Adria Invest, a najbolji mješoviti fond je Allianz Portfolio, kojim upravlja Allianz Invest, dok je najbolji dionički fond ZB Euroaktiv, kojim upravlja ZB Invest.

Godišnja nagrada "Top of the Funds" za najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima pripala je društvu za upravljanje ICAM.

Iz Allianz Investa su danas, u povodu nagrade Allianz Portfoliu za najbolji otvoreni mješoviti investicijski fond, priopćili da u sljedeća četiri mjeseca, do kraja listopada ove godine oslobađaju sve uplate ulazne naknade.

Allianz Invest upravlja s tri investicijska fonda, uz Allianz Portfolio upravlja i jednim novčanim i jednim dioničkim fondom, Allianz Cash i Allianz Equity.

Tagovi: invseticijski fondovi, Allianz Portfolio, Allianz Invest, HI - Conservative, ZB euroaktiv, ZB Invest
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: AD Plastik u fokusu, pojačan promet uoči početka sezone objave poslovnih rezultata
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: AD Plastik u fokusu, pojačan promet uoči početka sezone objave poslovnih rezultata
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak su Crobex indeksi završili trgovanje s različitim predznacima, uz znatno veći promet nego krajem prošloga tjedna, dok se ulagači pripremaju za početak sezone objave financijskih izvješća domaćih kompanija za prvih devet mjeseci ove godine.
Dolarov indeks kliznuo na početku novoga tjedna
FOREX
Dolarov indeks kliznuo na početku novoga tjedna
LONDON - Dolar je u ponedjeljak kliznuo prema drugim najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima, jer se fokus investitora nastavio usmjeravati ka mogućem povećanju kamatnih stopa i zaoštravanju monetarne politike u drugim vodećim gospodarstvima svijeta.
ENNA Fruit će ove godine otkupiti više od 10.000 tona domaće jabuke
JABUKE
ENNA Fruit će ove godine otkupiti više od 10.000 tona domaće jabuke
ZAGREB - Tvrtka koja se bavi otkupom i plasmanom voća i povrća ENNA Fruit ove godine planira otkupiti više od 10.000 tona jabuka, izvijestili su u ponedjeljak iz te tvrtke.
Azijska tržišta: Indeksi blago porasli, optimizam uoči objave poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Azijska tržišta: Indeksi blago porasli, optimizam uoči objave poslovnih rezultata
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u ponedjeljak cijene dionica blago porasle jer su ulagači optimistični uoči objava poslovnih izvješća niza kompanija, kao i nekoliko vrlo značajnih makroekonomskih pokazatelja.
Željezničko povezivanje BiH, Crne Gore i Albanije
ŽELJEZNICA
Željezničko povezivanje BiH, Crne Gore i Albanije
SARAJEVO - Vojin Mitrović, ministar komunikacija i saobraćaja BiH najavio je da bi uskoro željezničkom prugom trebala biti povezana BiH, Crna Gora i Albanija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE