GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Imovina Erste Adriatic Bonda premašila 300 milijuna kuna

Imovina Erste Adriatic Bonda premašila 300 milijuna kuna
FONDOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.11.2014 / 11:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Šesnaest mjeseci od osnutka, Erste Adriatic Bond postao je najveći obveznički fond na hrvatskom tržištu te premašio 300 milijuna kuna imovine.

Na dan 31. listopada 2014. neto imovina Erste Adriatic Bonda iznosila 302.893.508,02 kn, a od početka rada, 28. lipnja 2013. godine, ovaj je obveznički fond ostvario prinos od 8,82 % ulaganjem u obveznice Republike Hrvatske kao i u državna izdanja zemalja središnje i jugoistočne Europe kao što su Austrija, Slovenija, Rumunjska i ostale zemlje iz okruženja.

Erste Adriatic Bond, fond pod upravljanjem društva Erste Asset Management, namijenjen je konzervativnijim ulagačima kojima je cilj ostvariti odgovarajući prinos ulaganjem svojih sredstava na preporučeno razdoblje od barem dvije godine. Fond je namijenjen fizičkim i pravnim osobama koji su spremni prihvatiti umjerenu razinu rizika, uz adekvatan povrat na uložena sredstva.

„Iznimno smo zadovoljni što smo u ovako kratkom vremenu postigli izvanredne rezultate te je fond premašio visokih 300 milijuna kuna. Osim što su klijenti prepoznali tržišnu poziciju fonda, koji plasira sredstva u državne obveznice zemalja članica EU i državne obveznice susjednih nam zemalja, činjenica je da klijenti sve više traže nove instrumente koji potencijalno mogu ostvariti relativno visoke prinose, uz sigurnost koju nudi ulaganje u državne vrijednosne papire." - pojasnio je predsjednik Uprave društva Erste Asset Management d.o.o., Josip Glavaš.

Erste Asset Management upravlja s ukupno četiri otvorena investicijska fonda, a uz obveznički fond Erste Adriatic BOND to su još novčani fondovi Erste MONEY i Erste EUROMONEY, i dionički fond Erste ADRIATIC EQUITY. Imovina pod upravljanjem Erste Asset Managementa uključujući uslugu upravljanja privatnim portfeljima 31. listopada 2014. iznosila je više od 3,10 milijardi kuna, ne uključujući Fond hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, što predstavlja porast od čak 13,55 % u odnosu na početak godine.

Tagovi: Erste Adriatic Bond, Erste Invest, Josip Glavaš, Fond hrvatskih branitelja
PROČITAJ I OVO
Europska agencija za lijekove odobrila korištenje deksametazona za covid-19
LIJEKOVI
Europska agencija za lijekove odobrila korištenje deksametazona za covid-19
BRUXELLES - Europska agencija za lijekove odobrila je korištenje deksametazona za liječenje pacijenata oboljelih od covida-19 koji imaju problema s disanjem, otvorivši put da taj steroid postane drugi odobreni lijek za liječenje covida-19 u Europi nakon remdesivira.
Zagrebačka burza: Indeksi stagnirali uz najniži promet od veljače 2019.
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi stagnirali uz najniži promet od veljače 2019.
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su glavni dionički indeksi bilježili tek blage promjene, uz najniži dnevni promet u ovoj godini jer nema vijesti koje bi potaknule investitore na ulaganje.
Željeznica: Mali porast prijevoza tereta, veliki pad broja putnika
TRENDOVI
Željeznica: Mali porast prijevoza tereta, veliki pad broja putnika
ZAGREB - Željeznicom je u drugom tromjesečju ove godine zbog koronakrize prevezeno gotovo 67 posto manje putnika nego u istom lanjskom razdoblju, no prijevoz tereta je porastao za 2,5 posto, kao rezultat preuzimanje dijela tereta od drugih vrsta prijevoza, koji je ukupno gledano u Hrvatskoj smanjen, ističu u petak iz HAKOM-a.
Hanfa utvrdila nezakonitosti u dokumentima s ključnim informacijama kod dva proizvoda UNIQA osiguranja
NADZOR
Hanfa utvrdila nezakonitosti u dokumentima s ključnim informacijama kod dva proizvoda UNIQA osiguranja
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) provela je postupak nadzora nad dijelom poslovanja društva UNIQA osiguranje d.d. (Društvo) iz Zagreba, Planinska 13 A, OIB 75665455333 i utvrdila nezakonitosti u predugovornim dokumentima s ključnim informacijama (KID) za proizvode osiguranja života FidelisLife i Dollarprotect kod kojih ugovaratelj osiguranja snosi rizik ulaganja.
Azijska tržišta: Investitori oprezni, blagi rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Investitori oprezni, blagi rast indeksa
ŠANGAJ - Na većini azijskih burzi cijene su dionica jutros blago porasle, no trguje se oprezno zbog jučerašnjeg pada Wall Streeta i sporog oporavka najvećih svjetskih gospodarstava od koronakrize.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE