GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Immofinanz najavio izgradnju tri nova STOP SHOP retail parka u Srbiji

Immofinanz najavio izgradnju tri nova STOP SHOP retail parka u Srbiji
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.12.2016 / 11:05
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Austrijska kompanija Immofinanz nastavlja širenje STOP SHOP brenda ritejl parkova u Srbiji izgradnjom tri nova objekta u Požarevcu, Lazarevcu i Vršcu. Novi STOP SHOP ritejl parkovi obuhvataće gotovo 23,800 kvadratnih metara prostora za izdavanje. Pojedinačni objekti su u različitim fazama planiranja i izgradnje, a najavljeno je da će sva tri projekta biti završena do kraja 2017. godine.
"Do sada smo imali tri fantastična otvaranja STOP SHOP ritejl parkova u Srbiji - u Čačku, Nišu i Valjevu, kao i više desetina hiljada posetilaca od otvaranja. Danas, sa velikim zadovoljstvom, najavljujemo tri grada u kojima će se STOP SHOP ritejl parkovi otvoriti do kraja 2017. godine. Na nivou grupe, kompanija Immofinanz trenutno poseduje 67 ritejl parkova u osam zemalja, a cilj nam je da taj povećamo broj na preko 100 u narednim godinama", izjavio je Dietmar Reindl, generalni direktor kompanije Immofinanz.

Četvrti STOP SHOP u Srbiji biće izgrađen u Požarevcu, gradu udaljenom 90 kilometara od Beograda, sa direktnim prilazom jednoj od glavnih gradskih saobraćajnica, kao i izlasku na autoput. Do ritejl parka koji će obuhvatati površinu za izdavanje gotovo 7,000 kvadratnih metara, sa 230 parking mesta, može se lako doći kolima kao i javnim prevozom. Očekuje se da će novoizgrađeni STOP SHOP zadovoljiti potrebe 41 hiljade stanovnika grada Požarevca i gotovo 100 hiljada stanovnika cele okolne oblasti. Otvaranje je planirano u poslednjem kvartalu 2017. godine.

Plan STOP SHOP ritejl parka u Lazarevcu obuhvata gotovo 8,600 kvadratnih metara prostora za izdavanje i 190 parking mesta. Otvaranje je takođe zakazano za poslednji kvartal 2017. godine. Objekat je odlično pozicioniran, na zapadnom ulasku u grad, na šetačkoj udaljenosti od centra, i blizu raskrsnice koja povezuje grad sa okolinom i Beogradom. Gravitaciona zona obuhvata 25,000 stanovnika urbanog dela Lazarevca kao i stanovnike prigradskih područja, stanovnike Lajkovca i Ljiga koji ukupno broje 86,000 stanovnika.

Treći najavljeni STOP SHOP biće izgrađen u Vršcu, gradu udaljenom 90km severoistočno od Beograda, a samo 10 kilometara od granice sa Rumunijom, sa 35,000 stanovnika samog grada i 100,000 stanovnika sa celog područja.

Nova investicija će obuhvatati gotovo 8,200 kvadratnih metara prostora za izdavanje i 330 parking mesta. Planirano je da se ovaj STOP SHOP otvori u trećem kvartalu 2017. godine..

STOP SHOP je brend kompanije Immofinanz za ritejl parkove u centralnoj i istočnoj Evropi. Ovi dopadljivi lokalni dobavljači nalaze se na lokacijama naseljenim sa 30,000 do 150,000 stanovnika i nude široki spektar proizvoda i dobar kvalitet po prihvatljivoj ceni. Uz dobru povezanost, kao i veliki broj parking mesta, oni se koncentrišu na „pametne kupce" koji cene jednostavan pristup.

STOP SHOP portfolio Immofinanza trenutno pokriva 67 lokacija u sedam zemalja: Slovačka (16 STOP SHOP ritejl parkova), Mađarska (14 STOP SHOP ritejl parkova), Austrija (11 STOP SHOP ritejl parkova), Češka (10 STOP SHOP ritejl parkova), Poljska (6 STOP SHOP ritejl parkova), Slovenija (6 STOP SHOP ritejl parkova), Srbija (3 STOP SHOP ritejl parka) and Rumunija (1 STOP SHOP ritejl park).

Tagovi: Immofinanz, ritejl parkovi, retail parkovi, Dietmar Reindl
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 pao sedmi dan uzastopno
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 pao sedmi dan uzastopno
NEW YORK - S&P 500 pao je u petak sedmi dan zaredom, a referentni indeks pretrpio je najveći tjedni pad od globalne financijske krize iz 2008. godine, zbog sve većeg straha da bi brzorastući koronavirus mogao gurnuti gospodarstvo u recesiju.
Otkazan ITB Berlin
LOŠE VIJESTI
Otkazan ITB Berlin
ZAGREB - ITB Berlin, vodeći svjetski putnički i turistički sajam ipak se neće održati kako je najavljeno od 4. do 8. ožujka.
Najgori tjedan za europske dionice od listopada 2008.
RASPRODAJA
Najgori tjedan za europske dionice od listopada 2008.
FRANKFURT - Stoxx600 je tijekom tjedna izgubio otprilike 12,7%, što je najgore od listopada 2008. u jeku globalne financijske krize.
Novi pad indeksa na Beogradskoj berzi, Messer u fokusu
CLOSING BELL BSE
Novi pad indeksa na Beogradskoj berzi, Messer u fokusu
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi je nastavljen pad cena akcija i poslednjeg radnog dana u nedelji, a ukupan promet je, zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama, skočio na 1,24 milijarde dinara (10,5 miliona evra).
Zagrebačka burza: CROBEX potonuo ispod 1.900 bodova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX potonuo ispod 1.900 bodova
ZAGREB - Četvrti pad u posljednjih pet trgovina dovoljno govori o sentimentu na Zagrebačkoj burzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE