GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Imenovana Vlada Federacije BiH, premijer Fadil Novalić

Imenovana Vlada Federacije BiH, premijer Fadil Novalić
KONSTITUIRANJE VLASTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2015 / 21:12
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Novi sastav Vlade Federacije Bosne i Hercegovine potvrđen je danas na vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH i to sa 57 glasova "za", 22 "protiv" i pet "suzdržanih".
Premijer Federacije BiH je Fadil Novalić (SDA), a dopremijeri su Jelka Miličević (HDZ BiH) i Aleksandar Remetić (DF).

Federalnu vladu u naredne četiri godine, osim premijera Novalića, činiće: ministrica finansija Jelka Miličević (HDZ BiH), ministar zdravstva Vjekoslav Mandić (HDZBiH), ministar saobraćaja i komunikacija Denis Lasić (HDZ BiH), ministrica kulture i sporta Zora Dujmović (HDZ BiH), ministar prostornog uređenja Josip Martić (HDZ BiH), ministar pravde Mato Jozić (HDZ BiH), ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić (SDA), ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović (SDA), ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić (SDA), ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara (SDA), ministar izbjeglica i raseljenih osoba Edin Ramić (SDA), ministar za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata Salko Bukvarević (SDA), ministar energije, rudarstva i industrije Reuf Bajrović (DF), ministrica okoliša i turizma Snježana Soldat (DF), ministar trgovine Aleksandar Remetić (DF) i ministar rada i socijalne politike Milan Mandilović (DF). Odluku o njihovom imenovanju potpisali su danas predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i potpredsjednici Melika Mahmutbegović i Milan Dunović.

Osim stranaka parlamentarne većine, za novu vladu su glasali i poslanici opozicione Bosanskohercegovačke stranke - Sefer Halilović.

Protiv su se izjasnile također opozicione Socijaldemokratska partija (SDP) BiH, Savez za bolju budućnost (SBB) BiH i Naša stranka a suzdržane bile Stranka za BiH (SBiH) i Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) 1990.

Tagovi: Vlada Federacije BiH, Fadil Novalić, Jelka Miličević, Aleksandar Remetić, HDZ BiH, SDA, Demokratska fronta
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Valamar dobitnik dana, indeksi i osmi dan u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar dobitnik dana, indeksi i osmi dan u plusu
ZAGREB - Osmi uzastopni rast indeksa na Zagrebačkoj burzi danas je bio popraćen solidnim prometom.
Dubrovniku visoke ocjene u globalnom ocjenjivanju održivosti destinacije
SJAJNO
Dubrovniku visoke ocjene u globalnom ocjenjivanju održivosti destinacije

DUBROVNIK - Dubrovnik je u ocjenjivanju održivosti destinacije Globalnog vijeća za održivi turizam (GSTC) postigao ukupni rezultat od 70 posto, što je pokazatelj njegove usmjerenosti prema održivoj budućnosti turizma i grada, ističu iz Grada Dubrovnika u povodu završnog izvješća GSTC-a o tom ocjenjivanju.

Hercegovački duhan dobio međunarodnu zaštitu izvornosti
BRENDIRANJE
Hercegovački duhan dobio međunarodnu zaštitu izvornosti
MOSTAR - Duhan sorte 'hercegovački ravnjak' upisan je u međunarodni registar imena podrijetla, čime je dobio zaštitu izvornosti, koji se vodi pri Svjetskoj organizaciji za intelektualno vlasništvo (WIPO) sa sjedištem u Ženevi.
Austrija otvara granice sa susjedima, Hrvatska još na čekanju
GRANICE
Austrija otvara granice sa susjedima, Hrvatska još na čekanju
BEČ - Na pitanje što je s režimom putovanja u države poput Hrvatske i Grčke, koje su popularna odredišta Austrijanaca za odmore, šef austrijske diplomacije je najavio kako će vlada u Beču o tome odlučivati narednog tjedna.
Njemačka ukida upozorenja za putovanja u zemlje EU-a
DOBRE VIJESTI
Njemačka ukida upozorenja za putovanja u zemlje EU-a
BERLIN - Njemačka vlada od 15. lipnja ukida generalno upozorenje za putovanja u zemlje Europske unije kao i u Veliku Britaniju, Norvešku, Island i Lihtenštajn, objavio je ministar vanjskih poslova Njemačke Heiko Maas u srijedu u Berlinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE