GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ilirika Gold uvjerljivi dobitnik tjedna sa skokom od 6,7%

Ilirika Gold uvjerljivi dobitnik tjedna sa skokom od 6,7%
FONDOVSKI TJEDAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.09.2012 / 19:02
Autor: SEEbiz / Hrportfolio.hr
ZAGREB - Iza nas je odličan tjedan u kojem je šezdeset i pet od ukupno osamdeset i pet aktivnih fondova ostvarilo porast vrijednosti udjela.

Osamnaest fondova je poraslo za više od jedan posto, a šest ih je poraslo za više od dva posto. Rezultati svih fondova kretali su se u rasponu od %2B6,70 posto do -0,68 posto.

Na tjednoj razini je kod dioničkih fondova najuspješniji u proteklom tjednu bio Ilirika Gold kojem je vrijednost udjela porasla za %2B6,70 posto. Na drugom mjestu je NFD Aureus US Algorithm sa porastom od %2B3,78 posto. Najveći pad kod dioničkih fondova, imao je fond OTP indeksni kojem je vrijednost pala za -0,52 posto a slijedi ga HPB Dionički sa padom od -0,50 posto.

Najuspješniji kod mješovitih fondova bio je KD Balanced kojem je vrijednost porasla za %2B1,19 posto a slijedi ga HI-balanced sa porastom od %2B0,83 posto. Najveći pad u ovoj grupi zabilježio je fond OTP uravnoteženi kojem je vrijednost udjela smanjena za -0,68 posto a slijedi ga HPB Global sa padom od -0,34 posto. Najuspješniji u grupi obvezničkih fondova su bili OTP euro obveznički (%2B0,87 posto) i Raiffeisen Bonds (%2B0,62 posto). Jednini sa negativnim rezultatom kod obvezničkih fondova su Capital One (-0,19 posto) i ZB bond (-0,07 posto). Novčani fondovi imali su uglavnom pozitivne rezultate a najuspješniji su bili PBZ Euro Novčani, OTP novčani fond i Agram Euro Cash, svi sa porastom od %2B0,07 posto.

Što se tiče rezultata u ovoj godini, porast od %2B14,12 posto, kod dioničkih fondova ostvario je NFD Aureus US Algorithm. Kod mješovitih fondova na vrhu ljestvice je HI-balanced koji je porastao za %2B6,18 posto. Što se tiče obvezničkih i novčanih fondova u ovoj godini najviše su porasli OTP euro obveznički za %2B9,75 posto, odnosno Locusta Cash koji bilježi prinos od %2B2,80 posto.

Prema prinosu u zadnjih 12 mjeseci najuspješniji dionički fondovi su Raiffeisen World s rastom od %2B26,40 posto i ZB euroaktiv koji je ostvario rast od %2B24,60 posto. Najuspješnije mješovite fondove predvode HI-balanced s rastom od %2B9,33 i KD Balanced koji bilježi rast od %2B4,55 posto. Kod obvezničkih je najveći prinos u promatranom razdoblju ostvario ZB bond (%2B9,17 posto), a slijedi ga Capital One s rastom od %2B4,74 posto. Kod novčanih fondova su najuspješniji Locusta Cash (%2B4,05) i Agram Euro Cash s prinosom od %2B3,90 posto.

www.hrportfolio.hr

Tagovi: Ilirika Gold, Ilirika BRIC, OTP indeksni, NFD Aureus US Algorithm, HPB Dionički, KD Balanced, OTP uravnoteženi, Capital One
PROČITAJ I OVO
Dionice Krke najjače od svibnja 2008.
UZLET
Dionice Krke najjače od svibnja 2008.
LJUBLJANA - Glavni ljubljanski indeks SBITOP ove je godine već zabilježio 16 posto rasta, a dionice Krke vratile su se na razinu iznad 100 eura prvi put od svibnja 2008.
Penzijski fond RS-a kupio dionice Facebooka, Raiffeisena i Berkshirea
TRŽIŠTE
Penzijski fond RS-a kupio dionice Facebooka, Raiffeisena i Berkshirea
BANJA LUKA - Penzijski rezervni fond RS (PREF) ostvario je u prošloj godini dobit od 8,4 miliona KM, od čega će Zavodu za penzijsko invalidsko osiguranje ovog entiteta isplatiti dividendu od 5,08 miliona KM, ali tu nije kraj dobrih vijesti.
Anketa Bank of Americe otkrila od čega investitori najviše strahuju
INVESTITORI
Anketa Bank of Americe otkrila od čega investitori najviše strahuju
NEW YORK - Istraživanje Bank of America pokazuje da se 32 posto stručnjaka širom svijeta trenutno više plaši mogućeg pooštravanja monetarne politike ili smanjenja obujma kupnji obveznica (sužavanje) nego koronavirusa i inflacije.
Dolar prema košarici valuta oslabio drugi tjedan zaredom
TJEDNI FOREX
Dolar prema košarici valuta oslabio drugi tjedan zaredom
LONDON - Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta pala i prošloga tjedna, drugoga zaredom, što je posljedica poruka američke središnje banke da će i dalje voditi popustljivu monetarnu politiku, unatoč jačanju inflacije.
Svjetska tržišta: Ekonomski oporavak podigao indekse na rekordne razine
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Ekonomski oporavak podigao indekse na rekordne razine
NEW YORK - Svjetske su burze prošloga tjedna dosegnule najviše razine u povijesti, zahvaljujući ohrabrujućim pokazateljima iz najvećih globalnih gospodarstava i boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima kompanija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE