GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ilirika Gold dobitnik tjedna, većina fondova u plusu

Ilirika Gold dobitnik tjedna, većina fondova u plusu
FONDOVSKI TJEDAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.09.2012 / 17:14
Autor: SEEbiz / Hrportfolio.hr
ZAGREB - Iza nas je još jedan odličan tjedan - treći po redu, u kojem je pedeset i šest od ukupno osamdeset i pet aktivnih fondova ostvarilo porast vrijednosti udjela.

Pet fondova je poraslo za više od jedan posto, a tri su bilježila tjedni pad veći od jedan posto. Rezultati svih fondova kretali su se u rasponu od %2B2,69 posto do -1,93 posto.

Na tjednoj razini, je kod dioničkih fondova najuspješniji u proteklom tjednu bio Ilirika Gold kojem je vrijednost udjela porasla za %2B2,69 posto. Na drugom mjestu je Platinum Global Opportunity sa porastom od %2B2,16 posto. Najveći pad kod dioničkih fondova, imao je fond NFD Aureus US Algorithm kojem je vrijednost pala za -1,93 posto a slijedi ga ZB Aktiv sa padom od -1,86 posto. Najuspješniji kod mješovitih fondova bio je fond PBZ Global kojem je vrijednost porasla za %2B0,70 posto a slijedi ga Raiffeisen Prestige sa porastom od %2B0,39 posto. Najveći pad u ovoj grupi zabilježio je fond ZB global kojem je vrijednost udjela smanjena za -1,71 posto a slijedi ga KD Balanced sa padom od -0,71 posto. Najuspješniji kod obvezničkih fondova su bili OTP euro obveznički s rastom od %2B0,73 posto i Erste Bond (%2B0,63 posto). Jedini sa negativnim rezultatom kod obvezničkih fondova bio je ZB bond (-0,47 posto). Novčani fondovi imali su uglavnom pozitivne rezultate a najuspješniji su bili OTP novčani fond i Agram Euro Cash, oba sa porastom od %2B0,08 posto.

Što se tiče rezultata u ovoj godini, najveći porast od %2B15,73 posto, kod dioničkih fondova ostvario je Platinum Global Opportunity. Kod mješovitih fondova na vrhu ljestvice je HI-balanced koji je porastao za %2B7,09 posto. Što se tiče obvezničkih i novčanih fondova u ovoj godini najviše su porasli OTP euro obveznički s ostvarenim prinosom od %2B12,26 posto, odnosno Locusta Cash koji je u ovoj godini porastao za %2B2,92 posto.

Prema prinosu u zadnjih 12 mjeseci najuspješniji dionički fondovi su ZB euroaktiv s rastom od %2B22,03 posto i Raiffeisen World koji je ostvario rast od %2B21,23 posto. Najuspješnije mješovite fondove predvode HI-balanced s rastom od %2B8,97 i Allianz Portfolio koji bilježi rast od %2B4,81 posto. Kod obvezničkih je najveći prinos u promatranom razdoblju ostvario ZB bond koji je porastao za %2B8,59 posto, a slijedi ga HPB Obveznički s rastom od %2B6,04 posto. Kod novčanih fondova su najuspješniji Locusta Cash (%2B4,00) i Agram Euro Cash s prinosom od %2B3,94 posto.

www.hrportfolio.hr

Tagovi: Ilirika Gold, Raiffeisen Prestige, NFD Aureus US Algorithm, PBZ Global, ZB Global, KD Balanced, Platinum Global Opportunity, Agram Euro Cash
PROČITAJ I OVO
SAD će preporučiti građanima da ne putuju u 80 posto zemalja svijeta
PREPORUKE
SAD će preporučiti građanima da ne putuju u 80 posto zemalja svijeta
WASHINGTON - Američki State Department rekao je u ponedjeljak kako će preporuku građanima da ne putuju u određene države proširiti na oko 80% zemalja diljem svijeta zbog "rizika bez presedana za putnike" uslijed pandemije covida-19.
Zbog Brexita sve više robe isporučuje se preko Sjeverne Irske
ROBA
Zbog Brexita sve više robe isporučuje se preko Sjeverne Irske
LONDON - Sve više kompanija isporuke roba između Irske i Velike Britanije preusmjerava preko Sjeverne Irske da bi izbjegle birokraciju i kašnjenja nakon brexita, tvrde u dublinskoj luci.
Azijski investitori oprezni, dolar tone sve dublje
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijski investitori oprezni, dolar tone sve dublje
ŠANGAJ - Na azijskim se burzama u utorak trguje oprezno zbog jučerašnjeg pada Wall Streeta, ponajviše cijena dionica u tehnološkom sektoru, dok podršku tržištima pruža odluka o nastavku poticajne monetarne politike u Kini.
Wall Street skliznuo s rekordnih razina
PAD
Wall Street skliznuo s rekordnih razina

NEW YORK - Na Wall Streetu su u ponedjeljak Dow Jones i S&P 500 indeks skliznuli s rekordnih razina, a najviše su pale cijene dionica u tehnološkom sektoru jer su ulagači oprezni uoči objave poslovnih rezultata kompanija iz tog sektora.

Goldman Sachs: Ulažite u euro, zaboravite dolar
PREPORUKE
Goldman Sachs: Ulažite u euro, zaboravite dolar
NEW YORK - Analitičari Goldman Sachsa preporučuju investitorima da ulažu dugoročno u euro u trenutku kad je dolar dotaknuo najniže razine u mjesec i pol dana.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE