GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ilirika Gold dobitnik sedmice sa skokom od 3,07%

Ilirika Gold dobitnik sedmice sa skokom od 3,07%
SEDMIČNI PREGLED
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.08.2012 / 11:22
Autor: Sašo Jazbinšek
BEOGRAD - Većina investicionih fondova proteklu nedelju završava na zelenoj teritoriji. Od 15 fondova, samo četiri fonda su u minusu dok su ostali u plusu.

Najviše su dobili ulagači u fond Ilirika Gold sa nedeljnim prinosom od %2B3.07 odsto dok su na drugoj strani najviše izgubili ulagači u investicioni fond Triumph - 0.55 odsto.

U grupi fondova rasta vrednosti imovine tri fonda su u minusu dok je ostalih četiri u plusu. Pobednik nedelje fond Ilirika Gold porastao je za 3.07 odsto a slede mu Kombank InFond sa 0.65, Fima ProActive sa 0.52 i Raiffeisen World sa rastom od 0.44 odsto. U grupi fondova sa negativnim rezultatima protekle nedelje nalaze se Triumph sa -0.55 odsto, Ilirika Global -0.45 odsto i Ilirika Dynamic sa padom od -0.34 odsto.

Fondovi očuvanja vrednosti imovine većim delom su u plusu. Gubitak od -0.09 zabeležio je Citadel Novčani fond dok su se na pozitivnoj strani našli Erste Euro Cash sa rastom 0.71 odsto a slede mu Raiffeisen Cash sa %2B0.22 odsto, Erste Cash je porastao %2B0.20 odsto dok je fond Ilirika Cash zabeležio rast od 0.09 odsto.

Sva tri balansirana fonda beleže pozitivne rezultate. Ilirika Plus predvodi sa rezultatom od %2B0.48 odsto, sledi mu Erste Euro Balanced 35 sa %2B0.43 odsto dok je Triumph Balance završio nedelju sa rastom od 0.20 odsto.

Ukupna imovina otvorenih investicionih fondova je protekle nedelje smanjena za 2.61 odsto. Na dan 22.08.2012. godine imovina svih otvorenih investicionih fondova iznosila je 1,917,566,168.16 RSD. Najveći rast vrednosti imovine imao je fond Ilirika Gold, dok je najveći pad imao Erste Cash.

Najveći rast

Ilirika Gold %2B3.07%

Erste Euro Cash %2B0.71%

Najveći pad

Triumph -0.55%

Ilirika Global -0.45%

Tagovi: investicioni fondovi, Ilirika Gold, Ilirika Global, Kombank InFond, Erste Euro Cash, Fima ProActive, Raiffeisen World
PROČITAJ I OVO
Srbija nabavlja pet miliona maski
MASKE
Srbija nabavlja pet miliona maski
BEOGRAD - Za apoteke i zdravstvene ustanove u Srbiji biće nabavljeno pet miliona hirurških maski, a kupovina će biti ograničena, tako da jedna osoba može da kupi nekoliko komada, objavio je list Politika.
Credit Suisse: Kupujte ovih pet azijskih tehnoloških dionica
PREPORUKE
Credit Suisse: Kupujte ovih pet azijskih tehnoloških dionica
ANALIZA - Širenje epidemije koronavirusa uzburkalo je tržište u Aziji i drugdje i pogodilo lance opskrbe širom svijeta.
Azijska tržišta pred najvećim tjednim gubitkom od 2008.
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta pred najvećim tjednim gubitkom od 2008.
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama cijene dionica pale i u petak, peti dan zaredom, pa su, kao i ostale najveće burze u svijetu, pred najvećim tjednim gubitkom od financijske krize 2008. godine jer strahovanja od gospodarskih šteta zbog širenja koronavirusa ne popuštaju.
Wall Street u šest dana potonuo više od 12 posto
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street u šest dana potonuo više od 12 posto
NEW YORK - Na Wall Streetu je u četvrtak S&P 500 indeks potonuo šesti dan zaredom, pri čemu je zabilježio najbrži pad u područje korekcije u povijesti, jer ulagači strahuju da bi zbog brzog širenja koronavirusa u svijetu gospodarske štete mogle biti puno veće nego što se očekivalo.
Još jedna sjajna godina za Norveški suvereni fond
FONDOVI
Još jedna sjajna godina za Norveški suvereni fond
OSLO - Norveški suvereni fond bogatstva, najveći svjetski fond, zabilježio je 19,9 posto povrata ulaganja na burzovnom tržištu, zaradivši tako rekordnih 1,69 bilijuna norveških kruna (180 milijardi dolara).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE