GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ilirika Azijski tigar dobitnik tjedna sa skokom od 2,98%

Ilirika Azijski tigar dobitnik tjedna sa skokom od 2,98%
FONDOVSKI TJEDAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.03.2013 / 23:36
Autor: SEEbiz / Hrportfolio
ZAGREB - Proteklog su tjedna kod fondova prevladavali izrazito pozitivni rezultati. Od ukupno 84 aktivnih fondova, njih 73 ostvarilo je rast vrijednosti udjela. Među 10 fondova s najvećim rastom prevladavaju dionički fondovi. Tjedne promjene fondova kreću se u rasponu od 2,98 do -1,48 posto.

Na tjednoj razini je dvadeset i sedam dioničkih poraslo preko jedan posto. Najuspješniji dionički fond protekloga tjedna, od njih 35, koliko ih je poraslo, bio je drugi tjedan uzastopno Ilirika Azijski tigar s rastom od 2,98 posto čime je postao i dobitnik tjedna. Slijedi ga Raiffeisen World s rastom od 2,55 posto. Kod dioničkih fondova palo je pet fonda a najviše NFD Aureus US Algorithm kojem je vrijednost udjela smanjena za -1,48 posto čime je postao i gubitnik tjedna. Slijedi ga Platinum Global Opportunity s padom od -0,26 posto.

Najuspješniji od trinaest mješovita fonda, koliko ih je poraslo, bio je ZB global čiji je tjedni rast iznosio 2,54 posto. Slijedi ga NFD Aureus EM Balanced s rastom od 1,42 posto. U grupi mješovitih fondova samo su dva fonda zabilježila pad. Najviše je pao OTP uravnoteženi, za -0,46 posto a slijedi ga AC GBEM s padom od -0,17 posto.

Kod obvezničkih fondova je u proteklom tjednu njih pet ostvarilo pozitivne rezultate, najviše, za 0,82 posto, je porastao ZB bond, a slijedi ga Raiffeisen Bonds s rastom od 0,12 posto. Na negativnoj strani ljestvice nalaze se tri obveznička, najveći tjedni pad bilježe Capital One i HPB Obveznički s padovima od -0,39 odnosno -0,08 posto.

Novčani fondovi imali su svi osim Platinum Cash (-0,10 posto) pozitivne rezultate. Rasli su u rasponu od 0,01 do 0,08 posto. Najuspješniji bio je Agram Euro Cash a slijede Auctor Cash i Locusta Cash s rastom od 0,06 posto odnosno 0,05 posto.

Promatramo li prinose od početka godine, najveći rast od 11,36 posto, kod dioničkih fondova ostvario je VB Crobex10 a slijede, OTP indeksni i HPB Dionički s prinosom od 11,32 odnosno 10,37 posto. Kod mješovitih fondova na vrhu ljestvice je C-Premium koji je porastao za 9,02 posto. Što se tiče obvezničkih i novčanih fondova u ovoj godini najviše su porasli Erste Bond za 0,54 posto, odnosno Agram Euro Cash za 0,66 posto.

Prema prinosu u zadnjih 12 mjeseci najuspješniji dionički fondovi su Allianz Equity s rastom od 16,72 posto te KD Victoria i A1 koji su ostvarili rast od 16,39 odnosno 13,89 posto. Najuspješnije mješovite fondove predvode Allianz Portfolio s rastom od 12,08 posto i ZB global koji bilježi rast od 7,23 posto. Kod obvezničkih je najveći prinos u promatranom razdoblju ostvario OTP euro obveznički koji je porastao za 8,73 posto, a slijedi ga Capital One s rastom od 5,37 posto. Kod novčanih fondova su najveći rast ostvarili Agram Euro Cash s rastom od 4,13 posto i Locusta Cash s prinosom od 3,83 posto.

www.hrportfolio.hr

Tagovi: Ilirika Azijski tigar, NFD Aureus US Algorithm, Raiffeisen World, Platinum Global Opportunity, ZB Bond, Allianz Equity, Allianz Portfolio, Capital One, HPB Obveznički
PROČITAJ I OVO
Bitcoin potonuo dvanaest posto
KRIPTOVALUTE
Bitcoin potonuo dvanaest posto
NEW YORK - Najpopularnija kriptovaluta potonula je čak dvanaest posto u nedjelju ujutro.
Dionice Krke najjače od svibnja 2008.
UZLET
Dionice Krke najjače od svibnja 2008.
LJUBLJANA - Glavni ljubljanski indeks SBITOP ove je godine već zabilježio 16 posto rasta, a dionice Krke vratile su se na razinu iznad 100 eura prvi put od svibnja 2008.
Penzijski fond RS-a kupio dionice Facebooka, Raiffeisena i Berkshirea
TRŽIŠTE
Penzijski fond RS-a kupio dionice Facebooka, Raiffeisena i Berkshirea
BANJA LUKA - Penzijski rezervni fond RS (PREF) ostvario je u prošloj godini dobit od 8,4 miliona KM, od čega će Zavodu za penzijsko invalidsko osiguranje ovog entiteta isplatiti dividendu od 5,08 miliona KM, ali tu nije kraj dobrih vijesti.
Anketa Bank of Americe otkrila od čega investitori najviše strahuju
INVESTITORI
Anketa Bank of Americe otkrila od čega investitori najviše strahuju
NEW YORK - Istraživanje Bank of America pokazuje da se 32 posto stručnjaka širom svijeta trenutno više plaši mogućeg pooštravanja monetarne politike ili smanjenja obujma kupnji obveznica (sužavanje) nego koronavirusa i inflacije.
Dolar prema košarici valuta oslabio drugi tjedan zaredom
TJEDNI FOREX
Dolar prema košarici valuta oslabio drugi tjedan zaredom
LONDON - Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta pala i prošloga tjedna, drugoga zaredom, što je posljedica poruka američke središnje banke da će i dalje voditi popustljivu monetarnu politiku, unatoč jačanju inflacije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE