GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ikea Zagreb u prvim danima očekuje oko 25.000 kupaca

Ikea Zagreb u prvim danima očekuje oko 25.000 kupaca
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.08.2014 / 14:18
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Robna kuća Ikea u Zagrebu, prva Ikea u Hrvatskoj, i njenih 350 zaposlenih spremni su za otvorenje 21. kolovoza, a u prva četiri dana od otvorenja očekuje se 20 do 25 tisuća kupaca, izjavio je danas voditelj te robne kuće Georg Platzer.
Time se dovršava realizacija projekta ukupno vrijednog 750 milijuna kuna (ili oko 100 milijuna eura), a za koji je od kupnje zemljišta do gradnje i otvaranja robne kuće prošlo nešto malo više od pet godina.

Posljednjih nekoliko dana u Ikei, koja se nalazi u poslovnoj zoni Zagreb Istok, dovršava se 'punjenje' artiklima kojih je u ponudi ukupno 9.500 (namještaj i razne stvari za uređenje doma i poslovnih prostora), kao i završno uređenje i 'šminkanje' cijelog prostora.

U sve se to danas moglo uvjeriti i oko 200 novinara, urednika, fotografa i snimatelja iz 50-ak hrvatskih i slovenskih medijskih kuća, koji su, uz obilazak cjelokupne robne kuće, mogli i kupovati u Ikei.

Time ta kuća zapravo 'testira' razne postavljene sustave i mogućnosti koje će nuditi kupcima.

Napominjući da je teško predvidjeti koliko će im točno kupaca i posjetitelja doći u prvim danima, Platzer je kazao da imaju dobra iskustva s otvaranja robnih kuća u drugim gradovima i zemljama.

I to što se nalaze uz auto cestu u blizini naplatnih kućica smatraju prednošću te vjeruju da će dosta putnika svratiti samo na hranu ili odmor.

U sklopu projekta otvaranja robne kuće proveli su i istraživanje o navikama hrvatskih kućanstava na uzorku od 800 ispitanika u prstenu od oko 60 minuta vožnje od robne kuće (uključujući Zagreb i veće gradove Varaždin, Karlovaca i Veliku Goricu) koje im je dalo određenu sliku što trebaju u ponudi više plasirati.

Istraživanjem su, kaže regionalni PR menadžer Igor Štefanac, tako otkrili da Hrvati vole balkone, ali da ih potpuno zanemaruju i drže većinom odlagalištima stvari, kao i da ima dosta stanova s visokim stropovima koji traže posebno uređenje.

Blizu 80 posto ispitanih reklo je da živi s nekim, od njih 26 posto s djecom, oko 57 posto ih živi u stanovima, i to njih najviše ili 40 posto u stanovima veličine do 60 metara četvornih.

Gotovo 90 posto objekata u kojima žive je u vlasništvu stanara, od kojih je 74 posto bez kredita, a za uređenje ih najviše zanima stil 'popularno moderan' koji se slučajno ili ne baš poklapa s konceptom Ikee.

Štefanac je u brojnim izjavama novinarima kazao i da se Ikea zanima i za otvaranje robnih kuća u Splitu, za što traži zemljište, te u Rijeci što je tek u ideji, ali i da su to sve dugoročni planovi za koje nitko ne može reći kada će se realizirati.
Tagovi: Ikea Zagreb, Ikea, Georg Platzer, Igor Štefanac
PROČITAJ I OVO
U splitskim lukama oko 100.000 putnika
GUŽVE
U splitskim lukama oko 100.000 putnika
SPLIT - Oko sto tisuća putnika ovoga će udarnoga turističkog vikenda proći kroz dvije splitske luke, trajektnu i zrakoplovnu.
Dražen Stanković na čelu Montenegroberze
KARIJERE
Dražen Stanković na čelu Montenegroberze
PODGORICA - Novi Odbor direktora Montenegroberze konstituisan je juče u Podgorici i njime će ubuduće predsjedavati Dražen Stanković iz CKB banke, dok će mu zamjenik biti Mehmet Gonen, predstavnik Istanbulske berze.
Nijemci zamijenili Amerikance u luksuznom smještaju
NOVI TRENDOVI
Nijemci zamijenili Amerikance u luksuznom smještaju
ZAGREB - Anketa provedena među članovima Grupacije jedinstvenih luksuznih hotela HGK pokazala je kako se i tom segmentu turizma struktura gostiju značajno promijenila. Prije pojave koronavirusa SAD je bio prioritetno tržište za većinu ispitanika, a sada je to Njemačka.
Zagrebačka burza: Indeksi blago ojačali nakon četiri tjedna pada, oporavak Valamara
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi blago ojačali nakon četiri tjedna pada, oporavak Valamara
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi glavni dionički indeksi protekloga tjedna ostvarili su blagi dobitak, prekinuvši tako 4-tjedni negativni niz, a najviše je pritom porastao sektor turističkih dionica.
Brnjac: Nema dokaza da su se strani maturanti zarazili na Pagu
REAKCIJE
Brnjac: Nema dokaza da su se strani maturanti zarazili na Pagu
ZAGREB - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je kako nema dokaza da su se strani turisti zarazili na Pagu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE