GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ikea najavljuje nove velike investicije u Hrvatskoj

Ikea najavljuje nove velike investicije u Hrvatskoj
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.05.2016 / 07:45
Autor: SEEbiz / Poslovni dnevnik
ZAGREB - Ikea će u idućih sedam godina na lokaciji uz robnu kuću Ikea Zagreb uložiti 88 milijuna eura u trgovačko-turističku atrakciju Designer Outlet Croatia koji će biti otvoren već 2018. godine, dok se u sljedećoj fazi investicije planira gradnja hipermarketa, maloprodajnog objekta, benzinske postaje i dva lanca brze hrane.

Riječ je o modificiranoj ideji otprije 2010. za otvaranje Ikeina trgovačkog centra, ali i potvrdi da je Ikea zadovoljna poslovanjem na hrvatskom tržištu, u koje želi dalje ulagati, kažu u Ikei.

Kompanija IKEA Centres u sastavu globalne trgovačke kompanije IKEA Grupa, pokrenula je projekt vrijedan 33 milijuna eura za gradnju prve faze kompleksa Designer Outlet Croatia koji će biti smješten pokraj robne kuće Ikea Zagreb. Najvećim outlet kompleksom u Hrvatskoj će, u suradnji s IKEA Centres, upravljati konzultantska tvrtka ROS Retail Outlet Shopping, poznati austrijski upravitelj dizajnerskih outleta.

U prvoj fazi projekta, Designer Outlet Croatia protezat će se na 15.000 m² u 90 lokala prosječne površine 170 m² koje zakupci mogu spajati za potrebe većih dućana. Nakon završetka prve faze projekta očekuje se otvaranje više od 400 novih radnih mjesta. Arhitektura Designer Outlet Croatia bit će inspirirana stilskim elementima kuća Slavonije, Istre i Kvarnera, Dalmacije, Zagreba te sjeverozapadne Hrvatske.

Investicija u Designer Outlet Croatia je zajednički pothvat kompanije IKEA Centres i Mutschler Outlet Holdinga, čije je sjedište u Zürichu te koji s kompanijom IKEA Centres već ima partnersku suradnju pri realizaciji projekta Designer Outlet u Algarveu. Mutschler Outlet Holding u vlasništvu ima i nekoliko outleta u Njemačkoj

Tagovi: Ikea, Ikea Hrvatska, Designer Outlet Croatia
PROČITAJ I OVO
U splitskim lukama oko 100.000 putnika
GUŽVE
U splitskim lukama oko 100.000 putnika
SPLIT - Oko sto tisuća putnika ovoga će udarnoga turističkog vikenda proći kroz dvije splitske luke, trajektnu i zrakoplovnu.
Dražen Stanković na čelu Montenegroberze
KARIJERE
Dražen Stanković na čelu Montenegroberze
PODGORICA - Novi Odbor direktora Montenegroberze konstituisan je juče u Podgorici i njime će ubuduće predsjedavati Dražen Stanković iz CKB banke, dok će mu zamjenik biti Mehmet Gonen, predstavnik Istanbulske berze.
Nijemci zamijenili Amerikance u luksuznom smještaju
NOVI TRENDOVI
Nijemci zamijenili Amerikance u luksuznom smještaju
ZAGREB - Anketa provedena među članovima Grupacije jedinstvenih luksuznih hotela HGK pokazala je kako se i tom segmentu turizma struktura gostiju značajno promijenila. Prije pojave koronavirusa SAD je bio prioritetno tržište za većinu ispitanika, a sada je to Njemačka.
Zagrebačka burza: Indeksi blago ojačali nakon četiri tjedna pada, oporavak Valamara
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi blago ojačali nakon četiri tjedna pada, oporavak Valamara
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi glavni dionički indeksi protekloga tjedna ostvarili su blagi dobitak, prekinuvši tako 4-tjedni negativni niz, a najviše je pritom porastao sektor turističkih dionica.
Brnjac: Nema dokaza da su se strani maturanti zarazili na Pagu
REAKCIJE
Brnjac: Nema dokaza da su se strani maturanti zarazili na Pagu
ZAGREB - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je kako nema dokaza da su se strani turisti zarazili na Pagu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE