GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

IKEA Hrvatska u prvoj godini rada ostvarila 536 milijuna kuna prometa

IKEA Hrvatska u prvoj godini rada ostvarila 536 milijuna kuna prometa
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.11.2015 / 11:53
Autor: SEEbiz
ZAGREB - IKEA Hrvatska izvijestila je u utorak da je u prvoj godini poslovanja ostvarila promet od 535,9 milijuna kuna ili 70,5 milijuna eura, najavivši planove o pokretanju on-line prodaje u 2016. godini.
Od ukupnog prometa tijekom prve poslovne godine (od 1. kolovoza 2014. do 31. kolovoza 2015.), ta je robna kuća ostvarila 508,1 milijun kuna (66,9 milijuna eura), a IKEA Food (Restoran i Bistro, Cafe i Trgovina švedske hrane) 27,8 milijuna kuna (3,6 milijuna eura).

Direktor IKEA Hrvatska Stefan Vanoverbeke najavio je planove o pokretanju online prodaje za asortiman robne kuće IKEA Zagreb do kraja poslovne godine 2016. te mogućnost širenja na području Hrvatske kroz inovativne koncepte u maloprodaji.

"U prvoj godini rada robne kuće posjetilo nas je gotovo 2 milijuna posjetitelja, ostvarili smo izvrsne prodajne rezultate i saznali puno o hrvatskim kupcima. Nastavit ćemo razvijati i prilagođavati ponudu i uslugu na zadovoljstvo naših posjetitelja, s posebnim fokusom na razvoj online kanala prodaje, kako bi IKEA proizvodi u Hrvatskoj bili dostupni što većem broju ljudi", kazao je Vanoverbeke, koji je od rujna ove godine novi direktor tvrtke IKEA Hrvatska te regionalni direktor IKEA South East Europe (SEE).

Prema iznesenim podacima, uz 67 posto posjetitelja iz Zagreba i Zagrebačke županije, po inspiraciju i u kupovinu u robnu kuću IKEA Zagreb najčešće dolaze posjetitelji iz Splitsko–dalmatinske, Osječko–baranjske te Primorsko–goranske i Varaždinske županije.

Iz inozemstva dolazi 8 posto posjetitelja robne kuće IKEA Zagreb, od kojih su najčešći stanovnici susjednih zemalja. Iz BiH-a ih tako dolazi 2,8 posto, iz Slovenije 2,4 posto te iz Srbije 2,3 posto.

U skladu s globalnom strategijom održivosti tvrtke IKEA, na krov zagrebačke robne kuće implementirano je 1.300 fotonaponskih panela, što joj omogućuje da tijekom ljetnih mjeseci proizvede 20-25 posto vlastite potrošnje energije. Čak 94 posto otpada proizvedenog u robnoj kući je reciklirano (900 tona), a od prodaje recikliranog otpada ostvarena je dobit od 116.850 kuna, navodi se u priopćenju.

Tagovi: IKEA Hrvatska, Ikea, trgovina, Stefan Vanoverbeke
PROČITAJ I OVO
U splitskim lukama oko 100.000 putnika
GUŽVE
U splitskim lukama oko 100.000 putnika
SPLIT - Oko sto tisuća putnika ovoga će udarnoga turističkog vikenda proći kroz dvije splitske luke, trajektnu i zrakoplovnu.
Dražen Stanković na čelu Montenegroberze
KARIJERE
Dražen Stanković na čelu Montenegroberze
PODGORICA - Novi Odbor direktora Montenegroberze konstituisan je juče u Podgorici i njime će ubuduće predsjedavati Dražen Stanković iz CKB banke, dok će mu zamjenik biti Mehmet Gonen, predstavnik Istanbulske berze.
Nijemci zamijenili Amerikance u luksuznom smještaju
NOVI TRENDOVI
Nijemci zamijenili Amerikance u luksuznom smještaju
ZAGREB - Anketa provedena među članovima Grupacije jedinstvenih luksuznih hotela HGK pokazala je kako se i tom segmentu turizma struktura gostiju značajno promijenila. Prije pojave koronavirusa SAD je bio prioritetno tržište za većinu ispitanika, a sada je to Njemačka.
Zagrebačka burza: Indeksi blago ojačali nakon četiri tjedna pada, oporavak Valamara
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi blago ojačali nakon četiri tjedna pada, oporavak Valamara
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi glavni dionički indeksi protekloga tjedna ostvarili su blagi dobitak, prekinuvši tako 4-tjedni negativni niz, a najviše je pritom porastao sektor turističkih dionica.
Brnjac: Nema dokaza da su se strani maturanti zarazili na Pagu
REAKCIJE
Brnjac: Nema dokaza da su se strani maturanti zarazili na Pagu
ZAGREB - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je kako nema dokaza da su se strani turisti zarazili na Pagu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE