GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Idea i Leoni ipak nisu na spisku poreskih dužnika

Idea i Leoni ipak nisu na spisku poreskih dužnika
DUGOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.07.2014 / 10:02
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Poreska uprava objavila je danas korigovani spisak najvećih poreskih dužnika, prema kojem kompanija Idea doo nema poreska dugovanja, kao ni kompanija Leoni vajring sistems sautist doo.
Kod kompanije Idea doo je, nakon izvršenog usaglašavanja stanja u računovodstvenoj evidenciji sa stvarnim stanjem duga i kamate utvrđene po rešenju, izvršeno storniranje sistemski neosnovano više pripisane kamate.

"Prema računovodstvenoj evidenciji, zaključno sa stanjem na dan 15. jula 2014. godine, poreski obveznik Idea doo nema dug po osnovu javnih prihoda", navedeno je na sajtu Poreske uprave, na kome je juče objavljeno da trgovinski lanac IDEA, koji posluje u okviru Agrokora, za poreze duguje 30 miliona dinara.

Poreski obveznik Leoni imao je 30. juna 2014. godine evidentiran dug u iznosu od 39.527.813,67 dinara, po zaduženju evidentiranom 25. juna 2014. godine.

Poreskom obvezniku je upućena opomena, a on je u međuvremenu, podneo zahtev za storniranje konkretne prijave, s obzirom na to da se ispostavilo da se radi o duplo podnetoj prijavi.

Storniranje je u međuvremenu sprovedeno, tako da poreski obveznik više nema evidentiran poreski dug.
Inače, prema podacima Poreska uprave, najnoviju listu poreskih dužnika i dalje predvodi Zastava oružje iz Kragujevca, čiji je dug u poslednja tri meseca porastao za oko 400 miliona dinara i sada iznosi 7,11 milijardi dinara.

Druga kompanija na listi poreskih dužnika je Simpo iz Vranja sa dugom od 5,7 milijardi dinara, što je povećanje od oko 700 miliona dinara u odnosu na prethodnu listu od pre tri meseca.

Treći najveći dužnik je Krušik Valjevo koji duguje za poreze 2,38 milijardi dinara.

Iako je formalno četvrta na listi kompanija, PTT namenska iz Trstenika sa dugom od 1,94 milijarde dinara, praktično je četvrti najveći dužnik Miroslav Bogićević, čiji koncern Farmakom državi na ime poreza nije platio 2,08 milijardi dinara.

Firme Dragana Đurića, koji je trenutno pod istragom zbog sumnje da je učestvovao u malverzacijama u vezi sa Azotarom i Veterinarskim zavodom, ukupno za poreze duguju 434,69 miliona dinara. Najviše duguje Durićeva Zekstra, 264,36 miliona, Veterinarski zavod oko 170 miliona, pa Optika 63,47 miliona dinara.

Luka Beograd, biznismena Milana Beka za poreze duguje 729,93 miliona dinara, dok Monus Predraga Rankovića Peconija duguje 483,53 miliona.

Veliki poreski dužnici su i fudbalski klubovi, pa tako Crvena zvezda duguje 25,5 miliona dinara, Partizan 24 miliona, Vojvodina 33 miliona dinara, a Radnički 29 miliona dinara. Najveći dužnici među klubovima su FK Smederevo sa dugom od 278 miliona dinara, Hajduk sa 132 miliona i OFK Beograd sa dugom od 90 miliona dinara.

Tagovi: Idea, Leoni, poreski dug, Poreska uprava Srbije, Luka Beograd, Crvena zvezda, Simpo, Krušik
PROČITAJ I OVO
Dionice iz tehnološkog sektora sjajno krenule i u novoj godini
UZLET
Dionice iz tehnološkog sektora sjajno krenule i u novoj godini
NEW YORK - Očito je - kao što je to bilo tijekom prošle godine nakon ožujka - opet došlo vrijeme za visok rast udjela tvrtki s najvećom tržišnom kapitalizacijom, koje su profitirale od pandemijskih uvjeta karantene.
Dolar oslabio prema košarici valuta, euro ojačao
TJEDNI FOREX
Dolar oslabio prema košarici valuta, euro ojačao
LONDON - Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna pala, nakon dva tjedna rasta, jer ulagači očekuju nove poticajne gospodarske mjere u SAD-u, pa su skloniji rizičnijim investicijama.
Svjetska tržišta: Wall Street prošloga tjedna porastao, europske burze stagnirale
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Wall Street prošloga tjedna porastao, europske burze stagnirale
NEW YORK - Na Wall Streetu su prošloga tjedna cijene dionica porasle jer ulagači očekuju nove poticajne mjere, dok se na europskim burzama trgovalo oprezno zbog zaoštravanja restriktivnih mjera protiv koronavirusa i slabih gospodarskih pokazatelja.
Zagrebačka burza: Arena Hospitality Group gubitnica tjedna, indeksi pali
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Arena Hospitality Group gubitnica tjedna, indeksi pali
ZAGREB - Investitori su se posebno okomili na izdanja iz turističkog sektora. Sektorski indeks CROBEXturist potonuo je 5,7 posto.
Trgovina vodom na burzi: Tko će profitirati?
VODA I TRŽIŠTE
Trgovina vodom na burzi: Tko će profitirati?
NEW YORK - Na robnoj burzi u Chicagu investitori odnedavno mogu trgovati i - vodom. S jedne strane to bi gradovima i poljoprivrednicima moglo olakšati planiranje opskrbe vodom, ali kritičari su zabrinuti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE