GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

I IBM, nakon Googlea i Facebooka, najavio ulaganja u Britaniji

I IBM, nakon Googlea i Facebooka, najavio ulaganja u Britaniji
ULAGANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.11.2016 / 11:16
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Tehnološki div IBM utrostručit će broj svojih 'cloud' podatkovnih centara u Britaniji, objavila je ta kompanija u utorak, pridruživši se Facebooku i Googleu koji su ovih dana najavili velika ulaganja u Britaniji nakon odluke Britanaca o izlasku iz Europske unije.
IBM je objavio da će izgraditi četiri nova podatkovna centra kako bi zadovoljio potražnju svojih klijenata u korporativnom i javnom sektoru, koji se sve više pohranjuju podatke i upravljaju svojim poslovanjem preko 'cloud computinga'.

IBM-ov direktor za 'cloud' usluge u Europi Sebastian Krause kazao je da njihovo ulaganje pokazuje snagu britanskog gospodarstva i velike mogućnosti 'cloud computinga'.

"Klijenti u Velikoj Britaniji istinski razumiju kakve su mogućnosti takvog načina pohrane podataka za pokretanje inovacija, za podizanje fleksibilnosti u vezi svog poslovnog modela, za postizanje boljeg uvida u situaciju pri donošenju odluka i za poboljšanje usluga svojim klijentima", rekao je u Krause.

IBM je ocijenio kapacitet svog 'clouda' u Britaniji prije lipnjskog glasovanja za "Brexit", kazao je Krause i dodao da ne vidi razlog za promjenu planova zbog rezultata britanskog glasovanja.

"Svi zaključuju da će britansko gospodarstvo i nadalje ostati jako i da neće biti znatnijih razlike za zemlju sa ili bez Brexita", dodao je.

Čelnici tehnoloških kompanija na vagu su stavili britanski entuzijazam za tehnologiju i veliki potencijal talenata, koji dolaze iz najboljih sveučilišta u svijetu, te s druge strane neizvjesnost budućeg odnosa Britanije s Europskom unijom, a posebice mogućnosti da privuku zaposlenike iz drugih zemalja.

I neke druge kompanije, uključujući Google i Facebook, procijenile su da su prednosti veće od potencijalnih rizika, i sve redom naglašavaju važnost da mogu privući najbolje ljude.

IBM je priopćio da će u Velikoj Britaniji povećati broj podatkovnih centara s dva na šest, a među klijentima mu je organizator turističkih putovanja grupa Thomson, koji je u vlasništvu TUI-a, trgovački lanci Boots i Dixons Carphone, zatim National Grid, kao i vlada. IBM nije objavio iznos investicije.

Tagovi: IBM, Google, Facebook, International Business Machine
PROČITAJ I OVO
Komisija objavila koje će ekološke prakse poticati u poljoprivredi
PRAKSE
Komisija objavila koje će ekološke prakse poticati u poljoprivredi
ZAGREB - Europska komisija objavila je ovoga tjedna popis ekoloških poljoprivrednih praksi koje bi mogle biti financijske potpomognute instrumentom eko-shema u budućoj EU-ovoj Zajedničkoj poljoprivrednoj politici (ZPP).
EU Hrvatskoj donira dodatne doze cjepiva?
DONACIJA
EU Hrvatskoj donira dodatne doze cjepiva?
BRUXELLES - Šesnaest država poslalo je i još šalje pomoć Hrvatskoj nakon potresa koji se dogodio u okolici Petrinje i to je pomoć u obliku kontejnera za privremeno stanovanje, šatora, električnih grijalica i sličnog.
Trumpovu administraciju optužuju za prijevaru oko zaliha cjepiva
PRIJEVARA
Trumpovu administraciju optužuju za prijevaru oko zaliha cjepiva
WASHINGTON - Guverneri nekoliko američkih država optužili su u petak Trumpovu administraciju za prijevaru oko obećane brze distribucije milijuna doza cjepiva za covid-19 iz zaliha, a za koje je američki ministar zdravstva u petak priznao da ne postoje.
Ljubljanska borza: SBITOP u dva tjedna skočio gotovo osam posto
OPTIMIZAM
Ljubljanska borza: SBITOP u dva tjedna skočio gotovo osam posto
LJUBLJANA - Prva dva tjedna nove godine obilježio je sinkroni globalni rast cijena dionica.
Beogradska berza: Indeksi pali na dnevnom i nedeljnom nivou
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi pali na dnevnom i nedeljnom nivou
BEOGRAD – Trgovanje državnim obveznicama Srbije obezbedilo je da na Beogradskoj berzi danas bude zabeležen visok promet u ukupnom iznosu od gotovo 294,8 miliona dinara (2,5 miliona evra), dok su berzanski indeksi potonuli i na dnevnom i na nedeljnom nivou.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE