GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

I Dubrovnik pogođen otkazivanjem međunarodnih kongresa

I Dubrovnik pogođen otkazivanjem međunarodnih kongresa
POSLJEDICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.03.2020 / 19:57
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - Zbog straha od širenja epidemije koronavirusa diljem svijeta otkazuju se veliki međunarodni sajmovi, skupovi i manifestacije. I u Dubrovniku je odgođen međunarodni zdravstveni kongres.

Zdravstveni stručnjaci i čelnici američke Mayo klinike trebali su se baš ovih dana okupiti u Dubrovniku, no prvi europski kongres o iskustvima pacijenata i inovacijama upravo je odgođen.

- Prema informacijama dubrovačkih hotelijera situacija nije tako dramatična niti ozbiljna. Saznali smo da su poneki manji korporativni skupovi otkazani u ožujku i travnju, međutim, oni veliki kongresi još stoje, rekla je za HRT Romana Vlašić, voditeljica Kongresnog ureda TZ-a Dubrovnik.

Samo Dubrovnik je ove godine domaćin 40-ak većih međunarodnih skupova i kongresa kojih bi u cijeloj Hrvatskoj trebalo biti više od 170.

- Neki kongresi su otkazani, neki odgođeni za jesen... Jedno 40 posto je prebačeno na peti mjesec ili deveti i deseti, tako da nije sve izgubljeno, kaže ministar turizma Gari Cappelli.

Domaći i međunarodni aviopromet za sada nije upitan. Naš nacionalni prijevoznik nije otkazao nijednu europsku liniju.

- Redovito povezujemo Hrvatsku sa svim europskim odredištima, međutim, kako se situacija s pojavom koronavirusa pojavila, uzrokovala je pad potražnje za uslugom prijevoza. Pad u ovom tjednu je 17 posto u odnosu na lani, rekao je Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa.

Iako naš avioprijevoznik leti na 40 destinacija sa zrakoplovom više, zabrinutost putnika očito raste i putuje se manje. Osjećaju to agencije i hotelijeri.

- Iz tjedna u tjedan stižu molbe za smanjenje već ugovorenih kapaciteta, a samim time oni mole i za odgodu plaćanja, te zbog toga smatram kako će koronavirus ipak utjecati na turizam u Hrvatskoj, kaže Ivana Menđušić, direktorica Hotela Jadran.

To nitko ne dvoji, samo da ne doživimo strmoglavi pad turističkog prometa.

Tagovi: Dubrovnik, hrvatski turizam, Croatia Airlines, Romana Vlašić, Gari Cappelli, koronavirus,
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE