GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HZJZ objavio dopunjene preporuke za rad noćnih klubova

HZJZ objavio dopunjene preporuke za rad noćnih klubova
PREPORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2020 / 17:37
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kako je danas najavljeno na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite, uvode se nove mjere za klubove.

Krunoslav Capak rekao je ranije danas da su dorađene preporuke za noćne klubove prema kojima bi se trebali zatvoriti svi zatvoreni prostori u klubovima, a ljudi bi se trebali okupljati isključivo u otvorenim dijelovima klubova.

Preporučuje se i da se zatvore plesni podiji te da se postave stolovi koji će omogućiti fizičku distancu među skupinama ljudi. Sve će to kontrolirati pripadnici civilne zaštite, ali i, po novome, sanitarni inspektori.

Rad u otvorenome i zatvorenome

"Preporučuje se rad noćnih klubova organizirati tako da se koriste kapaciteti za rad na otvorenom te da se onemogući rad i boravak posjetitelja u zatvorenim prostorima noćnih klubova. Klubovima koji raspolažu isključivo zatvorenim prostorom preporučuje se nastavak rada po principu uobičajenih ugostiteljskih objekata (npr. kafića)", stoji u preporuci.

Plesni podij

"Preporučuje se ne koristiti plesni podij u funkciji prostora za ples. Na prostoru plesnog podija preporučuje se postaviti stolove i stolice tako da između pojedinih skupina posjetitelja koji sjede oko stolova bude najmanje 1,5 m", objavljeno je u novoj preporuci.

Protuepidemijske mjere

"U okolnostima u kojima se iz epidemiološke anamneze oboljelih utvrdi da je izvor/okolnost zaražavanja SARS-CoV-2 virusom boravak u noćnom klubu, preporučuje se da sanitarni inspektor sukladno članku 69. stavak 2. točka 2. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, odmah obustavi rad objekta (noćnog kluba) s vremenom važenja odluke o obustavi rada sukladno mišljenju sanitarnog inspektora odnosno epidemiologa, te da naloži protuepidemijsku dezinfekciju i testiranje svih zaposlenika RT-PCR metodom na SARS-CoV-2. Sukladno rezultatima provedenih testiranja i epidemiološkoj procjeni određuje se mjera samoizolacije za sve osobe za koje je to potrebno", zaključuje se u preporuci.

Tagovi: preporuke za rad noćnih klubova, noćni klubovi, Hrvatski zavod za javno zdravstvo
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE