GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HTZ pokrenuo portal za online plaćanje turističke pristojbe u nautici

HTZ pokrenuo portal za online plaćanje turističke pristojbe u nautici
NAUTIKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.07.2020 / 17:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska turistička zajednica (HTZ) pokrenula je portal za online plaćanje turističke pristojbe u nautici, koja se dosad mogla plaćati samo u lučkim kapetanijama i njezinim ispostavama, izvijestili su u petak iz HTZ-a.

Riječ je o portalu nautika.evisitor.hr, u sklopu kojeg se na više jezika nude upute nautičarima o tome kako platiti tu pristojbu, odnosno koje ih na jednostavan i pregledan način vode kroz proces prijave i plaćanja turističke pristojbe.

Osim na hrvatskom jeziku, dostupan je i na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku, a portal podržava plaćanja putem svih najpoznatijih svjetskih kartičnih brandova.

Nakon što izvrši plaćanje turističke pristojbe, nautičar dobiva potvrdu na svoju email adresu, koju mora čuvati tijekom cijelog boravka na plovilu, savjetuju iz HTZ-a.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić naglasio je važnost nautike kao jednog od najvažnijih hrvatskih turističkih proizvoda, za kojim je potražnja posebice izražena u ovim tržišnim okolnostima sa pandemijom koronavirusa.

"Podaci o broju prodanih potvrda, odnosno vinjeta u nautici, pokazuju da ih je od početka ove godine do 15. srpnja prodano više od 7.000, što je 53 posto rezultata ostvarenog u prošloj rekordnoj godini. Dobre rezultate bilježimo i u segmentu nautičkog chartera, u kojemu je po podacima iz sustava eCrew u dosadašnjem dijelu srpnja ostvareno gotovo 200 tisuća noćenja ili oko 57 posto lanjskog rezultata", iznosi Staničić.

Smatra da će online plaćanje turističke pristojbe u nautici pridonijeti ne samo jednostavnijem plaćanju, nego i sigurnosti nautičara i turističkih i lučkih djelatnika, pogotovo u situaciji kada su na snazi epidemiološke preporuke socijalnog distanciranja.

Iz HTZ-a pritom još podsjećaju da sukladno Zakonu o turističkoj pristojbi nautičari mogu platiti turističku pristojbu prema duljini plovila, a od ove godine (2020.) i prema broju osoba, odnosno broju noćenja ako je to za njih povoljnije, što je, kako dodaju, najčešće slučaj tijekom kraćeg boravka u destinaciji.

Tagovi: nautički turizam, Kristjan Staničić, portal za online plaćanje turističke pristojbe u nautici, Hrvatska turistička zajednica
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dominacija Končara, indeksi porasli
ZAGREB - Solidan rast indeksa i vrlo dobar promet obilježili su četvrtak na Zagrebačkoj burzi.
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE