GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HT, Valamar Riviera i Arenaturist imaju najviše vrijednosti NCFO/S

HT, Valamar Riviera i Arenaturist imaju najviše vrijednosti NCFO/S
USPOREDBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.02.2015 / 11:44
Autor: SEEbiz / iCapital
ANALIZA - Zanimljiva je usporedba sastavnica CROBEX-a prema pokazatelju NCFO/S za 2014. godinu.

NCFO/S (neto novčani tok iz poslovnih aktivnosti u odnosu na prihode od prodaje) pokazuje sposobnost kompanije da prihode od prodaje stvarno konvertira u novac i jedan je od važnih pokazatelja produktivnosti. Visok postotak obično znači da će kompanija moći rasti jer stvara dovoljno novca da financira dodatnu proizvodnju, dok nizak postotak kaže suprotno.

Usporedili smo 23 od 26 sastavnica CROBEX-a. Pritom smo izbacili Zagrebačku banku jer posluje u financijskom sektoru, a Atlantic Grupa i Varteks još nisu objavili rezultate. Ipak, možemo reći da je na trailing razini na kraju rujna ove godine (dakle uzimajući u obzir rezultate zabilježene u zadnja 3 mjeseca 2013. i prvih 9 mjeseci 2014.) Atlantic Grupa ostvarila vrijednost od 8,2%, a Varteks -53,8%.

Najvišu vrijednost NCFO/S je u 2014. ostvario HT (33,2%), a zatim slijede kompanije iz turističkog sektora: Valamar Riviera (25,7%) i Arenaturist (20,1%). Vrijednosti iznad 10% bilježe još Ina (16,2%), Ericsson Nikola Tesla (13,4%) i Ledo (11,4%), a ovoj granici se približio i AD Plastik (9,9%).

Najnižu vrijednost bilježi Đuro Đaković holding (-49,8%), a vrijednosti ispod -20% imaju i Vupik (-27,5%), Atlantska plovidba (-25,3%) i Uljanik plovidba (-22,6%).

Obični prosjek kompanija koje su objavile rezultate iznosi 1,1%, a medijalna vrijednost je 4,6%. 15 kompanija pritom bilježi pozitivan NCFO, a ostalih 8 negativan. Naravno, da bi se donijela stvarna ocjena neke kompanije, ovaj pokazatelj bi bilo potrebno usporediti i s nekim drugima, a rezultate kompanija grupirati barem prema industrijama u kojima posluju.

www.icapital.hr

Tagovi: Hrvatski Telekom, Valamar Riviera, Arenaturist, NCFO/S, Ina, Ericsson Nikola Tesla, ZSE:HT-R-A, ZSE:RIVP-R-A, ZSE:ARNT-R-A
PROČITAJ I OVO
Turistički sektor: Ovo su četiri mjere za spas turizma
MJERE
Turistički sektor: Ovo su četiri mjere za spas turizma
ZAGREB - Zbog iznimne sezonalnosti hrvatskog turizma koji u četiri ljetna mjeseca ostvaruje 85 posto ukupnog prometa, realno je očekivati da će turistički sektor poslovne probleme vući sve do proljeća 2021.
Dogovorno suspendiran Kolektivni ugovor ugostiteljstva
SUSPENZIJA
Dogovorno suspendiran Kolektivni ugovor ugostiteljstva
ZAGREB - HUP-Udruga ugostiteljstva i turizma, Sindikat turizma i usluga Hrvatske te Sindikat Istre Kvarnera i Dalmacije potpisali su Sporazum koji izvan snage stavlja Kolektivni ugovor ugostiteljstva (potpisan 20. prosinca 2019.) te njegov Dodatak (potpisan od 4. veljače 2020.).
Upute MINT-a za privatne iznajmljivače smještaja i OPG-ove za mjere odgode
UVJETI
Upute MINT-a za privatne iznajmljivače smještaja i OPG-ove za mjere odgode
ZAGREB - Ministarstvo turizma (MINT) objavilo je upute za privatne iznajmljivače i OPG-ove koji pružaju usluge smještaja i nisu u sustavu PDV-a o tome što i kako napraviti te gdje se javiti za odgodu ili oslobađanja plaćanja paušala za turističku pristojbu i turističku članarinu te paušala poreza na dohodak.
Neum: Ljetna sezona će propasti
CRNE PROGNOZE
Neum: Ljetna sezona će propasti
NEUM - Možemo očekivati propalu ljetnu sezonu u Neumu, kazao je Davor Krešić, predsjednik Udruženja turističkih radnika Općine Neum u razgovoru za BHRT u povodu aktuelne krize izazvane širenjem koronavirusa.
Wall Street prekinuo pozitivni niz
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street prekinuo pozitivni niz
NEW YORK -  Delta Airlines, American Airlines i United Airlines pali su između 6% i 11%. Američki ministar financija Steve Mnuchin rekao je da pomoć nije financijska potpora i da će odobrena sredstva morati biti nadoknađena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE