GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HT Eronet u problemu zbog najava RAK-a o smanjenju cijena

HT Eronet u problemu zbog najava RAK-a o smanjenju cijena
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2016 / 18:48
Autor: SEEbiz
MOSTAR - Najava Regulatorne agencije za komunikacije posebno negativno bi se odrazila na poslovanje HT Eroneta kao najmanjeg telekom operatera, rečeno je tokom posjete federalnog ministra prometa i komunikacija Denisa Lasića HT Eronetu.
Ministar je sa članovima Uprave razgovarao o trenutnoj situaciji na području telekomunikacija te poslovanju i razvojnim i ostalim planovima ovog poduzeća.

Kazano je kako je telekomunikacijsko tržište u BiH iznimno konkurentno jer na njemu, uz tri dominantna telekom operatera, djeluje još desetak drugih.
Ovo je tržište u potpunosti liberalizirano i otvoreno, stoga iznenađuje najava Regulatorne agencije za komunikacije o smanjenju cijena usluga što bi se posebno negativno odrazilo na poslovanje HT Eroneta kao najmanjeg operatera. Kako ističu u HT Eronetu, takav primjer ne postoji nigdje u okruženju te su pozvali na preispitivanje odluka RAK-a, saopćeno je iz HT Eroneta.

Ministar Lasić se složio s HT Eronetom da se, u izravnom kontaktu s RAK-om, predoče svi relevantni podaci i pokazatelji, u slučaju da u Agenciji nisu upoznati s nekima od njih, a sve kako bi se došlo do najprihvatljivijeg rješenja koje bi zadovoljilo i potrebe korisnika i održivi razvoj telekom operatera.

Regulatorna agencija za komunikacije danas je održala konsultativni sastanak sa predstavnicima tri dominantna telekom operatora (BH Telecom d.d. Sarajevo, Telekom Srpske a.d. Banja Luka i Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar BH), a u vezi sa provođenjem zahtjeva Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o smanjenju cijena u mobilnoj telefoniji.

Na osnovu parlamentarnih zaključaka od 12. januara, RAK BiH je pokrenuo proces definisanja kratkoročnih mjera koje imaju za cilj poboljšanje uslova za krajnje korisnike, te jačanje konkurencije na tržištu mobilne telefonije.

Telekom operatori su obavezani da se u roku od četrnaest dana izjasne o predloženom nacrtu mjera.

Prema medijskim informacijama, RAK traži od telekoma smanjenje cijena usluga mobilne telefonije za 17 posto.

Tagovi: HT Eronet, Regulatorna agencija za koimunikacije, Denis Lasić, Telekom Srpske, BH Telecom
PROČITAJ I OVO
Sokobanja: Rasprodato 95 odsto kapaciteta
TURIZAM
Sokobanja: Rasprodato 95 odsto kapaciteta
BEOGRAD - Iako smo ceo april bili u vanrednom stanju, sa zatvorenim granicama i ugostiteljskim objektima, zvanična statistika je zabeležila da je u našoj zemlji za tih 30 dana bilo 6.293 turista, od toga 1.052 stranca, što je u odnosu na isti taj period prošle godine pad od 98 odsto.
Želite putovati? Čekat ćete znatno duže na aerodromima
ČEKANJA
Želite putovati? Čekat ćete znatno duže na aerodromima

LONDON - Zbog novih globalnih uputa o fizičkom distanciranju, uvedenim kako bi se sigurno pokrenuo zračni promet tijekom pandemije koronavirusa, u nekim zračnim lukama putnici će prije leta morati dolaziti još dva sata ranije, rekla je šefica skupine međunarodnih aerodroma u utorak.

Opatijski hotelijer: Ova kriza je za nas gora od rata
SLIKOVITO
Opatijski hotelijer: Ova kriza je za nas gora od rata
BERLIN - Austrijski dnevni list Die Presse piše o posljedicama korona-krize i tome kako je ona punom snagom pogodila Hrvatsku koja je «ovisna o turizmu», ali i dodaje da bi dugoročno gledajući ta zemlja mogla profitirati.
Zagrebačka burza: Sedmi uzastopni rast CROBEX-a
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Sedmi uzastopni rast CROBEX-a
ZAGREB - Sedmi uzastopni rast CROBEX-a bio je popraćen prilično slabim prometom.
Poljoprivrednicima Zagrebačke županije na raspolaganju 7,7 milijuna bespovratnih kuna
POTPORE
Poljoprivrednicima Zagrebačke županije na raspolaganju 7,7 milijuna bespovratnih kuna
ZAGREB - Zagrebačka županija povećala je sredstva za bespovratne potpore u poljoprivredi sa 6,5 na 7,7 milijuna kuna, objavili su u utorak iz Županije te pozvali poljoprivrednike da se jave na javni poziv i ostvare bespovratne potpore u maksimalnom iznosu do 150 tisuća kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE