GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HT Eronet u problemu zbog najava RAK-a o smanjenju cijena

HT Eronet u problemu zbog najava RAK-a o smanjenju cijena
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2016 / 18:48
Autor: SEEbiz
MOSTAR - Najava Regulatorne agencije za komunikacije posebno negativno bi se odrazila na poslovanje HT Eroneta kao najmanjeg telekom operatera, rečeno je tokom posjete federalnog ministra prometa i komunikacija Denisa Lasića HT Eronetu.
Ministar je sa članovima Uprave razgovarao o trenutnoj situaciji na području telekomunikacija te poslovanju i razvojnim i ostalim planovima ovog poduzeća.

Kazano je kako je telekomunikacijsko tržište u BiH iznimno konkurentno jer na njemu, uz tri dominantna telekom operatera, djeluje još desetak drugih.
Ovo je tržište u potpunosti liberalizirano i otvoreno, stoga iznenađuje najava Regulatorne agencije za komunikacije o smanjenju cijena usluga što bi se posebno negativno odrazilo na poslovanje HT Eroneta kao najmanjeg operatera. Kako ističu u HT Eronetu, takav primjer ne postoji nigdje u okruženju te su pozvali na preispitivanje odluka RAK-a, saopćeno je iz HT Eroneta.

Ministar Lasić se složio s HT Eronetom da se, u izravnom kontaktu s RAK-om, predoče svi relevantni podaci i pokazatelji, u slučaju da u Agenciji nisu upoznati s nekima od njih, a sve kako bi se došlo do najprihvatljivijeg rješenja koje bi zadovoljilo i potrebe korisnika i održivi razvoj telekom operatera.

Regulatorna agencija za komunikacije danas je održala konsultativni sastanak sa predstavnicima tri dominantna telekom operatora (BH Telecom d.d. Sarajevo, Telekom Srpske a.d. Banja Luka i Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar BH), a u vezi sa provođenjem zahtjeva Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o smanjenju cijena u mobilnoj telefoniji.

Na osnovu parlamentarnih zaključaka od 12. januara, RAK BiH je pokrenuo proces definisanja kratkoročnih mjera koje imaju za cilj poboljšanje uslova za krajnje korisnike, te jačanje konkurencije na tržištu mobilne telefonije.

Telekom operatori su obavezani da se u roku od četrnaest dana izjasne o predloženom nacrtu mjera.

Prema medijskim informacijama, RAK traži od telekoma smanjenje cijena usluga mobilne telefonije za 17 posto.

Tagovi: HT Eronet, Regulatorna agencija za koimunikacije, Denis Lasić, Telekom Srpske, BH Telecom
PROČITAJ I OVO
Air New Zealand: Nemojte očekivati putovanja između Australije i Novog Zelanda u 2020.
TUŽNO
Air New Zealand: Nemojte očekivati putovanja između Australije i Novog Zelanda u 2020.
WELLINGTON - Australci koji se nadaju ljetnom odmoru na Novom Zelandu kako bi vidjeli obitelj i prijatelje morat će ponovno razmisliti o tome.
Uzlet Snowflakea: Tehnološke dionice čine se iznimno precijenjenima
VALUACIJE
Uzlet Snowflakea: Tehnološke dionice čine se iznimno precijenjenima
ANALIZA - Tehnološka kompanija Snowlake u utorak je u javnoj prodaji postavila cijenu na 120 dolara, znatno iznad očekivanog raspona od 100-110.
Oštar pad prodaje pršuta, a to nije jedini problem
PRŠUTARI
Oštar pad prodaje pršuta, a to nije jedini problem
ZAGREB - Svadbe, krizme, pričesti, krštenja, sajmovi, sprovodi, turizam..., domaći se pršutari uglavnom oslanjaju na takve oblike prodaje. A kako su ove godine izostali ili je na njima puno manje ljudi, prodaja je nekima pala 30, a nekima i 80 posto.
Svjetska tržišta: Wall Street pao treći tjedan zaredom, pale i europske burze
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Wall Street pao treći tjedan zaredom, pale i europske burze
NEW YORK - Na Wall Streetu su burzovni indeksi pali i prošloga tjedna, trećega zaredom, što je posljedica nastavka korekcije cijena dionica u tehnološkom sektoru, dok su europske burze pod pritiskom zbog pojačanog širenja koronavirusa.
Dolar oslabio prema košarici valuta nakon dva tjedna rasta
TJEDNI FOREX
Dolar oslabio prema košarici valuta nakon dva tjedna rasta
LONDON - Na svjetskim valutnim tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga je tjedna pala, nakon dva tjedna rasta, a u fokusu ulagača bile su sjednice čelnika središnjih banaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE