GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HT Eronet u problemu zbog najava RAK-a o smanjenju cijena

HT Eronet u problemu zbog najava RAK-a o smanjenju cijena
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2016 / 18:48
Autor: SEEbiz
MOSTAR - Najava Regulatorne agencije za komunikacije posebno negativno bi se odrazila na poslovanje HT Eroneta kao najmanjeg telekom operatera, rečeno je tokom posjete federalnog ministra prometa i komunikacija Denisa Lasića HT Eronetu.
Ministar je sa članovima Uprave razgovarao o trenutnoj situaciji na području telekomunikacija te poslovanju i razvojnim i ostalim planovima ovog poduzeća.

Kazano je kako je telekomunikacijsko tržište u BiH iznimno konkurentno jer na njemu, uz tri dominantna telekom operatera, djeluje još desetak drugih.
Ovo je tržište u potpunosti liberalizirano i otvoreno, stoga iznenađuje najava Regulatorne agencije za komunikacije o smanjenju cijena usluga što bi se posebno negativno odrazilo na poslovanje HT Eroneta kao najmanjeg operatera. Kako ističu u HT Eronetu, takav primjer ne postoji nigdje u okruženju te su pozvali na preispitivanje odluka RAK-a, saopćeno je iz HT Eroneta.

Ministar Lasić se složio s HT Eronetom da se, u izravnom kontaktu s RAK-om, predoče svi relevantni podaci i pokazatelji, u slučaju da u Agenciji nisu upoznati s nekima od njih, a sve kako bi se došlo do najprihvatljivijeg rješenja koje bi zadovoljilo i potrebe korisnika i održivi razvoj telekom operatera.

Regulatorna agencija za komunikacije danas je održala konsultativni sastanak sa predstavnicima tri dominantna telekom operatora (BH Telecom d.d. Sarajevo, Telekom Srpske a.d. Banja Luka i Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar BH), a u vezi sa provođenjem zahtjeva Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o smanjenju cijena u mobilnoj telefoniji.

Na osnovu parlamentarnih zaključaka od 12. januara, RAK BiH je pokrenuo proces definisanja kratkoročnih mjera koje imaju za cilj poboljšanje uslova za krajnje korisnike, te jačanje konkurencije na tržištu mobilne telefonije.

Telekom operatori su obavezani da se u roku od četrnaest dana izjasne o predloženom nacrtu mjera.

Prema medijskim informacijama, RAK traži od telekoma smanjenje cijena usluga mobilne telefonije za 17 posto.

Tagovi: HT Eronet, Regulatorna agencija za koimunikacije, Denis Lasić, Telekom Srpske, BH Telecom
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Oprezan početak nedelje, indeksi mešoviti
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Oprezan početak nedelje, indeksi mešoviti
BEOGRAD – Uzdržanost investitora i mešovito kretanje BELEX indeksa obeležili su prvi trgovački dan u ovoj nedelji na domaćem tržištu akcija.
Investitori ne riskiraju, dolar stabilan
FOREX
Investitori ne riskiraju, dolar stabilan
LONDON - Dolar je u ponedjeljak bio stabilan na međunarodnim tržištima valuta, poduprt nesklonošću trgovaca riziku nakon mješovitih ekonomskih podataka iz Kine i novih slučajeva zaraze covidom 19 u Aziji.
Zagrebačka burza: Atlantic i Podravka podigli CROBEX
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic i Podravka podigli CROBEX
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak su indeksi ponovno ojačali te se kreću oko najviših razina u gotovo 15 mjeseci, a najviše se trgovalo dionicama Atlantic grupe i Podravke.
Srednji tečaj eura spustio se ispod 7,52 kune
JAČANJE KUNE
Srednji tečaj eura spustio se ispod 7,52 kune
ZAGREB - Kuna je na tečajnoj listi Hrvatske narodne banke (HNB) utvrđenoj u ponedjeljak, u odnosu na tečajnicu od petka, ojačala prema euru za 0,04 posto pa se srednji tečaj zajedničke europske valute spustio ispod 7,52 kune.
Egipat optimističan, broj turista raste od početka godine
TURIZAM
Egipat optimističan, broj turista raste od početka godine
KAIRO - Egipat bilježi rast broja turista od početka godine, na sadašnjih oko pola milijuna mjesečno, što ulijeva optimizam da će njihov broj porasti i u cijeloj godini, rekao ministar turizma i starina Khaled El-Enany.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE