GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HSLS: Kosor raspustio pet županijskih vijeća te ogranke u Dubrovniku i Makarskoj, Gajski sve ozbiljniji protukandidat

HSLS: Kosor raspustio pet županijskih vijeća te ogranke u Dubrovniku i Makarskoj, Gajski sve ozbiljniji protukandidat
STRANAČKI ŽIVOT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.01.2012 / 11:01
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Uoči izbornog sabora HSLS-a zakazanog 18. veljače u Zagrebu, opasno se zahuktava u toj nekoć jakoj, a danas vanparlamantarnoj stranci.
Iako se činilo da će još uvijek aktualni predsjednik HSLS-a Darinko Kosor samo tehnički odraditi taj sabor kako bi dobio povjerenje sebi odanih ljudi za daljnje vođenje stranke, situacija se dramatično počela mijenjati, a njegov protukandidat, odvjetnik Mladen Gajski, na terenu dobiva sve veću podršku. Na vidjelo izlazi sve žešći Kosorov izborni inženjering, po modelu kakav je, vidimo, uobičajen u HDZ-u, doznaje SEEbiz iz dobro obaviještenih izvora.

Kosor je raspustio čak pet županijskih vijeća, ali i Grad Zagreb, koji je na parlamentarnim izborima 4. prosinca 2011. ostvario najbolji izborni rezultat, a sve s ciljem ponovnog dobivanja predsjedničkog mandata. Raspušteni su i ogranci u Dubrovniku i u Makarskoj te je pitanje hoće li se uopće stići konstituirati Skupštine županijskih vijeća i ogranaka. Ove očajničke poteze Kosor vuče kako bi izlobirao da na Sabor dođe 400 "njegovih" delegata, nastavljajući time autokratsko vođenje stranke, kako to radi već dvije godine od kada je preuzeo HSLS. Upravo takav model upravljanja HSLS-om, bez ikakvih konzultacija sa suradnicima i autoritarno ponašanje ono je što članovi HSLS-a, koji se sve više osipaju, najviše zamjeraju Kosoru.

A šuška se i kako je lako moguće da Kosoru instrukcije daje sestrična iz HDZ-a, koja vodi istu bitku za svoju poziciju, kao što mu je davala i uoči izbora u HSLS-u u studenom 2009. godine, kada je HDZ-ov stranački vrh, kojega je tada vodila upravo Jadranka Kosor, gotovo otvoreno lobirao za Darinka Kosora, čije su šanse u utrci s protukandidatom Draženom Breglecom bile male, sve dok HDZ nije umiješao svoju kuhinju. I danas je otvoreno pitanje je li Breglec zaista pokraden na tom Saboru, kako je i sam tada javno ustvrdio nakon što je "tijesno" izgubio u finalu.
Tagovi: Darinko Kosor, Mladen Gajski, Dražen Breglec, Jadranka Kosor, HSLS, HDZ
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Atlantic Grupa u fokusu, Dukat dobitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic Grupa u fokusu, Dukat dobitnik dana
ZAGREB - Kraj tjedna donio je korekciju indeksa na Zagrebačkoj burzi no i znatno veći promet no prethodnih dana.
Cijene svinjetine u Njemačkoj snažno pale zbog zaraze u velikoj klaonici
MESO
Cijene svinjetine u Njemačkoj snažno pale zbog zaraze u velikoj klaonici
BERLIN - Cijene svinjetine u Njemačkoj naglo su pale nakon zatvaranja klaonice Toennies među čijim se radnicima proširila zaraza koronavirusom, pa su poljoprivrednici prisiljeni prodavati životinje po niskim cijenama.
Ekocid u malostonskom zaljevu: Školjkama prijeti masovni pomor
UŽASNO
Ekocid u malostonskom zaljevu: Školjkama prijeti masovni pomor
METKOVIĆ - Je li na jugu hrvatskog jadrana na pomolu novi ekocid koji će katastrofalne posljedice imati na domaću marikulturu i u konačnici gastronomiju. Udruga Stonski školjkari obavijestila je javnost pismom u kojem ukazuje na problematiku lokacije i tehnologije odabrane za izgradnju novog Županijskog centra za gospodarenje otpadom (CGO) u Lučinom razdolju.
Korona povećala plaćanje karticama
KARTICE
Korona povećala plaćanje karticama
BEOGRAD - Tokom maja korisnici su 70 odsto više plaćali Visa karticama u odnosu na mart mesec prošle godine. To, kako je saopštila ova kartičarska kompanija, pokazuju rezultati prvog regionalnog istraživanja "U korak sa digitalnom budućnošću" sprovedeno na uzorku od 500 korisnika kartica u zemljama regiona, starosti od 18 do 55 godina.
Gradonačelnik Novalje traži zabranu održavanja svih zabava na Zrću i Katarelcu
ZAHTJEVI
Gradonačelnik Novalje traži zabranu održavanja svih zabava na Zrću i Katarelcu

NOVALJA - Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao sjednicu putem videokonferencije nakon čega su objavljeni detalji važni za trenutnu situaciju po pitanju provođenja protuepidemijskih mjera na tome području.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE