GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski vinari na Decanteru osvojili 254 medalje

Hrvatski vinari na Decanteru osvojili 254 medalje
VINO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.08.2021 / 11:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski vinari osvojili su 254 medalje na najvećem i najutjecajnijem svjetskom vinskom natjecanju Decanter World Wine Awards (DWWA), što je 28 nagrada više nego prošle godine, izvijestili su u srijedu iz Ministarstva poljoprivrede.

Hrvatski su vinari na ovogodišnjem Decanteru osvojili tri platinaste nagrade, osam zlata, 80 srebrnih nagrada te 163 bronce.

Tri hrvatske vinarije osvojile su platinasto odličje - Benvenuti (Motovun) za bijelo vino San Salvatore Muscat 2015, Zure (Korčula) za bijelo vino Pošip 2019 i Bire (Korčula) za bijelo vino Defora Grk 2018.

"Od srca čestitam hrvatskim vinarima na njihovim uspjesima na ovom renomiranom svjetskom natjecanju u izvrsnosti. Na ovaj način promiču Hrvatsku kao destinaciju s bogatstvom različitih pejzaža i okusa te kvalitetu i raznovrsnost naših domaćih proizvoda. Nastavit ćemo poticati njihov rad i trud", istaknula je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

DWWA je međunarodno priznat zbog svog rigoroznog postupka ocjenjivanja, a ove se godine prijavilo rekordnih 18.094 vina iz 56 zemalja.

Tijekom 15 uzastopnih dana u lipnju, gotovo 170 vinskih sudaca, uključujući 44 majstora vina i 11 majstora sommeliera, proglasilo je 50 najboljih vina te 179 platinastih, 635 zlatnih, 5.607 srebrnih i 8.332 brončanih medalja, navodi se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

Tagovi: Decanter, hrvatski vinari, vinarija Benvenuti, San Salvatore Muscat, vinarija Zure, vinarija Bire, Decanter World Wine Awards
PROČITAJ I OVO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE