GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski inovatori u Maleziji osvojili deset nagrada

Hrvatski inovatori u Maleziji osvojili deset nagrada
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2016 / 13:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Najveća izložba inovacija jugoistočne Azije, 15. MTE – Malaysia Technology EXPO koja se održala od 18. do 20. veljače u Kuala Lumpuru, ove je godine okupila 500-tinjak inovacija iz Malezije i brojnih država jugoistočne Azije i Europe, a hrvatske inovacije odlikovane su i s jednom Best award- novčanom nagradom, tri zlatne, tri srebrne i tri brončane medalje - ukupno deset odličja.
Mirjana Brlečić iz tvrtke Priroda liječi osvojila je dvije najprestižnije nagrade za inovaciju - NiKEL zaštita od štetnih učinaka UV-zraka, a riječ je o Best aword-novčanoj nagradi i zlatnoj medalji.

Zlatnu medalju osvojili su i Almir Karabegović iz tvrtke ADLEJA za inovaciju 'Kontracepcijska spirala za pse' i Roman Krunić iz tvrtke ROTO Kruna za inovaciju ,,Roto rašpa" za skidanje kore s drveta i vrlo grubu obradu. Tomislav Juratovac iz tvrtke PRO-HEPRO dobitnik je srebrne medalje za inovaciju Helloquent kao i Tomislav Bronzin iz tvrtke CITUS za inovaciju C@N PersonRecog - Gender & Age Group Recognition Software te Slobodan Rajić iz tvrtke TELECOR ZAGREB za inovaciju Antiteroristička brava za šahtove. Brončanu medalju osvojio je Tomislav Marjanović iz tvrtke FOSCROT za inovaciju GRYNCO – save the planet, Marin Kovačić iz Zagreba za inovaciju ALVA- Automated Laboratory Vial washing Assistant i dr. Rade Nekić iz Biograda na moru za inovaciju Naplatak sa sigurnosnim prstenom za kotače vozila.

U sklopu sajma Hrvatska gospodarska komora organizirala je 9. Inovacijsku misiju pa su tako održani izravni B2B sastanci hrvatskih inovatora i azijskih poduzetnika.

- Posebno bih istaknuo B2B razgovore tvrtke CITUS s malezijskom IT tvrtkom CASE specijaliziranom za izradu softvera, tvrtke Telecor Zagreb s tvrtkom SQL Associates koja je specijalizirana za komercijalizaciju novih tehnologija, tvrtke Adleja s malezijskom tvrtkom Asean EU Advisory Network i tvrtke Roto-Kruna s tvrtkom Business Media International, rekao je voditelj Inovacijske misije i voditelj Odjela za poduzetništvo i inovacije HGK Ivan Božac. Također, objasnio je, iskazani su poslovni interesi i za ostale inovacije hrvatskih inovatora, i dodao kako HGK sinergijskim aktivnostima sustavno ulaže napore i potiče rad hrvatskih inovatora s ciljem komercijalizacije inovacija i izvoza hrvatskih proizvoda.

- Posebno me veseli činjenica da je izrazita pažnja na sajmu posvećena suradnji poslovne i znanstvene zajednice i moram naglasiti kako sam iznimno zadovoljan velikim brojem konkretnih poslovnih upita i brojem posjetitelja sajma, rekao je dobitnik zlatne medalje dr. vet. med. Almir Karabegović.

I Roman Krunić iz tvrtke ROTO Kruna zadovoljan je nastupom na sajmu jer je, objašnjava, novi proizvod za obradu tvrdih materijala brenda Roto rašpa pobudio veliki interes posjetitelja i potencijalnih poslovnih partnera koji su iskazali želju za uvozom proizvoda na malezijsko tržište.

Izložbeni prostor hrvatske delegacije posjetio je i malezijski ministar znanosti, tehnologija i inovacija - YB Datuk Seri Panglima Madius Tangau, a najviše ga je zainteresirala inovacija tvrtke ROTO Kruna d.o.o. Hrvatski nastup na MTE 2015 organizirali su Hrvatski savez inovatora, Savez inovatora Zagreba te Hrvatska gospodarska komora uz financijsku potporu i potporu Grada Zagreba.

Tagovi: hrvatski inovatori, Almir Karabegović, ADLEJA, Roman Krunić, ROTO Kruna, Slobodan Rajić, Telecor Zagreb, Malaysia Technology EXPO
PROČITAJ I OVO
Povećane površine pod sojom i suncokretom
KULTURE
Povećane površine pod sojom i suncokretom
ZAGREB - Podaci o ranim površinama najvažnijih usjeva pokazuju da je ove godine pšenice zasijano na istim površinama kao i lani, najznačajni porast bilježe površine zasijane suncokretom i sojom, dok je pad zabilježen kod šećerne repe.
Nastavlja se mizeran promet na Zagrebačkoj burzi
ZSE INTRADAY UPDATE
Nastavlja se mizeran promet na Zagrebačkoj burzi
ZAGREB - Na Zagrebačkoj se burzi u ponedjeljak ujutro trguje mirno, na što ukazuje mršav promet, dok su Crobex indeks blago porasli, nakon što su prošloga tjedna zabilježili prve dobitke nakon tri tjedna pada.
Aluminij ispao iz elitnog indeksa Sarajevske berze
INDEKSI
Aluminij ispao iz elitnog indeksa Sarajevske berze
SARAJEVO - Aluminij d.d. Mostar ispao je iz elitnog indeksa Sarajevske berze SASX-10, objavila je Sarajevska berza.
Azijska tržišta: MSCI Asia Pacific Index najjači u četiri mjeseca
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: MSCI Asia Pacific Index najjači u četiri mjeseca
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u ponedjeljak burzovni indeksi znatno porasli, dosegnuvši nove najviše razine u četiri mjeseca, što se ponajviše zahvaljuje snažnom skoku cijena kineskih dionica.
Dolina Neretve: Jedini stranci su Kinezi koji rade na Pelješkom mostu
NEMA GOSTIJU
Dolina Neretve: Jedini stranci su Kinezi koji rade na Pelješkom mostu
METKOVIĆ - Jedini stranci u dolini Neretve su Kinezi. I to ne turisti iz Kine, već oni na gradilištu pelješkog mosta. Korona je učinila svoje, inozemnih posjetitelja u dolini Neretve nema niotkud.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE