GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski duhani najavili poticajne mjere za proizvođače

Hrvatski duhani najavili poticajne mjere za proizvođače
OTKUP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2015 / 13:19
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U Hrvatskim duhanima, koji posluju u sastavu Adris grupe, u tijeku je ugovaranje ovogodišnje proizvodnje duhana na sirovinskom području u Podravini i Slavoniji, izvjestili su u ponedjeljak iz te tvrtke napominjući kako će svojim kooperantima ove godine ponuditi niz poticajnih mjera te četverogodišnje ugovore.
"Uz stabilne otkupne cijene, svjesni stalnog rasta troškova proizvodnje, dosadašnju smo naknadu od 2,50 kuna po kilogramu duhana povećali na 3 kune, a ona će se odnositi i na duhan iz pete i šeste klase, koji do sada nisu bili obuhvaćeni tom naknadom", kazao je direktor Hrvatskih duhana Zlatko Pleša.

Napominje i kako će se odmah nakon sadnje, za svaki dodatni hektar zasađen duhanom, proizvođaču isplatiti naknada od 4.000 kuna.

Novina je i to da će od ove godine Hrvatski duhani s proizvođačima duhana ugovarati prosječni prinos koji u suhome ratarenju iznosi 2.300 kg/ha, odnosno, 2.800 kg/ha na navodnjavanim proizvodnim površinama.

Za ostvareni prinos veći od 2.300 kg/ha isplatit će i dodatni poticaj od jedne kune po kilogramu. Pleša naglašava kako proizvođačima jamče i siguran otkup svih proizvedenih količina, a kao i prethodnih godina kontinuirani stručni nadzor te nabavu mineralnih gnojiva i ostalih reprodukcijskih materijala po povoljnim cijenama i nižim kamatnim stopama.

Cilj je povećanja zasađenih površina, odnosno, povećanja proizvedenih količina duhana, što će, uz smanjenje troškova proizvodnje, povećati konkurentnost i profitabilnost proizvodnje duhana, ističu iz te tvrtke.

Tagovi: Hrvatski duhani, duhan, Adris Grupa
PROČITAJ I OVO
Dalmatinski restorani na rubu kraha
NEIZVJESNOST
Dalmatinski restorani na rubu kraha
SPLIT - Vlasnici poznatih dalmatinskih restorana s velikom dozom opreza, pa i pesimizma ulaze u nikad neizvjesniju sezonu.
Beogradska berza: Skroman oporavak indeksa i trgovanja
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Skroman oporavak indeksa i trgovanja
BEOGRAD - Raspoloženje investitora na domaćem tržištu akcija danas se malo popravilo, budući da je trgovanje bilo nešto življe nego u ponedeljak, a zaustavljen je i pad berzanskih indeksa.
Mfin: Izdano 280 milijuna kuna vrijednih trezorskih zapisa
TREZORCI
Mfin: Izdano 280 milijuna kuna vrijednih trezorskih zapisa

ZAGREB - Ministarstvo financija u utorak je na aukciji prodalo 280 milijuna kuna trezorskih zapisa, što je 80 milijuna kuna više od planiranoga, uz i dalje nisku kamatnu stopu od 0,06 posto.

Zagrebačka burza: Uzlet indeksa, AD Plastik dobitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet indeksa, AD Plastik dobitnik dana
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio snažan rast indeksa i znatno bolji promet.
Europske zemlje ovisne o turizmu iščekuju otvaranje granica 15. lipnja
OTVARANJE
Europske zemlje ovisne o turizmu iščekuju otvaranje granica 15. lipnja
BRUXELLES - Ponedjeljak 15. lipnja europski je 'Dan D' za turizam uoči ljetne sezone, komentirao je u utorak talijanski ministar vanjskih poslova Luigi Di Maio najavljeni datum ponovnog otvaranja zemalja EU-a nakon tri mjeseca izolacije zbog pandemije koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE