GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski chefovi na australskoj gastro platformi

Hrvatski chefovi na australskoj gastro platformi
GASTRO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.06.2020 / 16:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Renomirani chefovi hrvatskih restorana s MICHELINOVOM zvjezdicom predstavljaju hrvatsku gastro scenu na popularnom australskom gastro portalu Chefs Pencil.

Riječ je o suradnji koju je na australskom tržištu pokrenula Hrvatska turistička zajednica s ciljem promocije hrvatske gastronomije, chefova i regionalnih gastro specijaliteta.

„Nakon što smo na Chef's Pencil platformi uspješno prezentirali cjelokupno bogatstvo i kvalitetu hrvatske gastronomije, fokus naše suradnje sada je na predstavljanju poznatih hrvatskih chefova koji putem svojih originalnih recepata predstavljaju naše najznačajnije gastro regije. U vrijeme kada smo Australcima i mnogim gostima s dalekih tržišta teško dostupni, ovo je jedan od načina putem kojeg zadržavamo vidljivost Hrvatske te istovremeno predstavljamo bogatstvo naše gastro ponude“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Prvi je predstavljen najmlađi hrvatski chef s MICHELINOVOM zvjezdicom Deni Srdoč koji je kroz dijeljenje recepta za jelo od janjetine „Heritage lamb“ predstavio okuse Kvarnera. Srdoč je s čitateljima podijelio svoju priču, počevši od prvih kulinarskih koraka pa sve do restorana Draga di Lovrana kojem je 2019. godine osigurao MICHELINOVU zvjezdicu. Marko Gajski, chef restorana LD Terrace u Korčuli kojem je ove godine dodijeljena prva MICHELINOVA zvjezdica otkrio je kako je sudjelovanje u Masterchefu označilo početak njegovog životnog puta posvećenog vrhunskoj gastronomiji. Kroz recept za komišku pogaču otkrio je priču prema kojoj su mornari recept za tijesto komiške pogače donijeli iz Indije, a potom ga obogatili sastojcima koje su imali u Dalmaciji, točnije na otoku Visu.

Na Chef's Pencil platformi predstavit će se i chef Bruno Vokal iz Noela, prvog zagrebačkog restorana s MICHELINOVOM zvjezdicom, koji će s čitateljima podijeliti svoj originalni recept za „dekonstruirane štrukle“, jedno od najpopularnijih jela na Noelovom meniju. Nakon Brune Vokala na platformi će se predstaviti i Marina Gaši, chefica i vlasnica obiteljskog restorana Marina u Novigradu koja će prezentirati bogate okuse Istre, dok će nakon nje jedan od priznatih slavonskih chefova čitateljima otkriti sve čari kontinentalne kuhinje čime će se zaokružiti pregled hrvatske gastro ponude.

Podsjetimo, australska web platforma Chef's Pencil već jedanaest godina objavljuje sadržaj namijenjen svim ljudima zainteresiranima za gastronomiju, od profesionalnih kuhara do amaterskih ljubitelja hrane i gurmana. Osim brojnih recepata, na stranici se mogu pronaći savjeti za kuhanje i posjet gastronomskim turističkim destinacijama, najnoviji izvještaji iz kulinarske industrije te profesionalni savjeti za sve ljude koji se žele baviti gastronomijom.

Tagovi: Hrvatski chefovi, Chefs Pencil, gastronomija, Deni Srdoč, Kristjan Staničić, Marko Gajski, LD Terrace, Draga di Lovrana
PROČITAJ I OVO
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
HRANA
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
ZAGREB - Znanstvenici upozoravaju da će cijene hrane konstantno rasti. Klimatske promjene, a posebno rastuće temperature, mogu uzrokovati povećanje cijena hrane za 3,2 posto godišnje, prema novoj studiji u Njemačkoj.
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TOKYO - Japanske su dionice pale najviše među azijskim tržištima u četvrtak, dok su australske dionice dosegnule rekordnu razinu, potpomognute jačanjem dionica rudarstva.
Hrvatski analitičar iz JPMorgana nema dobre vijesti za optimiste
PREDVIĐANJA
Hrvatski analitičar iz JPMorgana nema dobre vijesti za optimiste
NEW YORK - Čini se da se petomjesečni uspon američkih dionica bliži kraju. Ali ako pitate hrvatskog analitičara Dubravka Lakosa-Bujasa iz JPMorgan Chase Co., ulagači možda neće vidjeti da će doći kad dođe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE