GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska vina osvojila 60 priznanja u Londonu

Hrvatska vina osvojila 60 priznanja u Londonu
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2014 / 16:53
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, 13 hrvatskih vinarija predstavile su se mnogobrojnim vinima na sajmu London wine fair koji se održao od 2. do 4. lipnja 2014. godine.
Hrvatska vina u Londonu osvojila su na natjecanju (Intenational wine callenge - IWC) 60 priznanja za svoju kvalitetu, od toga jedan Internacionalni trofej i zlato za vino od Kozlovića – Santa Lucija Malvazija 2006. Svakako treba naglasiti i dobivanje zlatnih medalja za vinarije i sljedeća vina: Vina Laguna Malvazija Vižinada 2011; Kozlović Malvazija 2012; Iločki podrumi Graševina Premium 2012; Bodren Ice wine 2011. Od ostalih medalja osvojeno je 8 srebrnih, 23 brončane i 23 preporuke.

Na sajmu su se prezentirali najznačajniji proizvođači vina iz cijele Hrvatske. Na površini od 63 četvornih metara veliki interes profesionalne publike izazvali su sljedeći izlagači: Agrolaguna, Badel 1862, Bodren, Bolfan vina, De Georgiis, Jako vino, Škaulj Šime, Trapan vina, Zlatan otok te dvije Udruge «Vinistra» i «Udruga Liburna».

Ovaj sajam od izuzetne je važnosti za hrvatsko vinarstvo jer je to put ka svjetskom brandiranju vina Hrvatske. Također, prilika je i da se hrvatska vina predstave profesionalnoj publici i u Engleskoj ali i ostatku Europe i svijeta.

Hrvatska je izvezla na ovo zahtjevno tržište lanjske godine količinu od 16 tisuća litara vina u vrijednosti preko 122 tis. USD. Uuspoređujući 2013. u odnosu na 2012. godinu izovz vina se smanjio za čak 44%, stoga se moraju učiniti dodatni napori za povećanje aktvnosti vinara kako bi se i izvoz povećao, obzirom na inters koji pobuđuju hrvatska vina na ovom sajmu.

- Nadamo se da će se nastupom na ovom tržištu i sajmu još više povećati izvoz hrvatskih vina, a upravo zato HGK podupire hrvatske vinare u nastupima na inozemnim sajmovima, a posebice na ovom, koji je ključno mjesto za izgrađivanje daljnjeg zajedničkog branda Vina Croatia – Vina Mosaica, rekao je Igor Barbarić, tajnik Udruženja vinarstva u HGK.

Upravo zapaženim nastupom i dobivanjem sve većeg broja medalja za hrvatska vina, prezentacija hrvatskog vinarstva na ovom tržištu od izuzetne je važnosti za izgradnju imagea hrvatske kao zemlje vina. Imidž hrvatskih vina sve više raste kao i kvaliteta i zbog toga sve više distributera ima interes za hrvatska vina. Hrvatska je mala po količinskoj važnosti u svijetu vina, međutim upravo zato imamo prednost da pokažemo našu posebnost i autohtonost vina.

Tagovi: London wine fair, Vina Laguna Malvazija Vižinada, Kozlović Malvazija, Iločki podrumi Graševina Premium, Bodren Ice wine, Igor Barbarić, Hrvatska goapodarska komora, HGK
PROČITAJ I OVO
Jay-Z ulaže u rizični kapital u sektoru marihuane
INVESTICIJE
Jay-Z ulaže u rizični kapital u sektoru marihuane
LOS ANGELES - Američki raper i producent Jay-Z, suprug pjevačice Beyonce, osnovao je investicijski fond s 10 milijuna dolara kako bi podupirao mala poduzeća u sektoru marihuane u vlasništvu Afroamerikanaca.
Beogradska berza: Slab promet i pad indeksa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Slab promet i pad indeksa
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi su danas pali i promet i indeksi, nakon kratkotrajnog oporavka zabeleženog u sredu.
Hanfa: Donesena odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020.
ODLUKE
Hanfa: Donesena odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020.

ZAGREB - Na ovotjednoj sjednici Upravnog vijeća Hanfe donesena je odluka o referentnom i zajamčenom prinosu obveznih mirovinskih fondova za 2020. godinu.

Zagrebačka burza: Turistički sektor pod pritiskom, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Turistički sektor pod pritiskom, indeksi pali
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi je u četvrtak vladalo negativno raspoloženje među investitorima, indeksi su zaključili u crvenom teritoriju, a najviše na udaru su se našle turističke dionice.
Cavtat u izboru za najbolju europsku destinaciju 2021.
RANGIRANJA
Cavtat u izboru za najbolju europsku destinaciju 2021.
CAVTAT - Europska organizacija European Best Destinations (EBD) i ove je godine organizirala izbor za najbolju europsku destinaciju, a na popisu se među nominiranih 20 europskih destinacija našao i Cavtat.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE