GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska po prvi put postala najvažnija destinacija za austrijske turiste

Hrvatska po prvi put postala najvažnija destinacija za austrijske turiste
DOBRE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2016 / 08:55
Autor: SEEbiz / Novi list
RIJEKA - Austrijski institut IFT objavio je rezultate najmjerodavnije ankete o najtraženijoj destinaciji Austrijanaca za 2016. godinu. To je Hrvatska.
– Hrvatska je prvi put prešla dosada nedostižnu Italiju i zasad smo na prvom mjestu sa 19 posto, na drugom mjestu je Austrija sa 15 posto, a tek na trećem mjestu je Italija sa 14 posto; slijedi Španjolska sa 7, Turska sa 5, Grčka sa 4 posto – kaže za Novi list predstavnik Hrvatske turističke zajednice u Austriji Ranko Vlatković.

Naglašava da optimizam budi i rani buking za ovu sezonu. – To dokazuje da ćemo ove godine biti izuzetno visoko u kursu interesa i to je podatak koji može veseliti sve naše turističke regije, a taj trend će sigurno ostati i tijekom čitave sezone – kaže Vlatković i naglašava da su ove podatke objavile sve novine u Austriji.

– Ne smijemo zaboraviti da Austrijanaca ima samo 8 milijuna, a ostvaruju nam 6 i pol milijuna noćenja. Ponavljanje prošlogodišnjeg rezultata nije jednostavno i lako. Ipak, iz razgovora s našim najvećim turoperatorima evidentno je da stojimo jako dobro, što znači da ćemo sigurno ponoviti i ostvariti pozitivne turističke rezultate u odnosu na 2015., najavljuje Vlatković.

Ističe da su unatrag mjesec dana imali nekoliko velikih prezentacija s najbitnijim turoperatorima, te road show u pet gradova gdje su imali publiku od više od 1,5 tisuću ljudi.

– Pored nacionalne prezentacije, s nama su bili TZ Kvarnera i TZ Istre, gdje smo potencijalne goste upoznali s trenutno najbitnijim informacijama, a to su sigurnost zemlje i dostupnost. Pred nama je još nekoliko ciljanih prezentacija gdje ćemo pojačati i animaciju prema agentima i uz to krećemo s velikom kampanjom na televizijama. Da bismo se fokusirali na predsezonu, završili smo kampanju na on lineu koju smo izuzetno rano startali. Prvi rezultati pokazali su se dobrima, a sve ankete koje su rađene u Austriji ukazuju da će 90 posto Autrijanaca i ove godine putovati i to kraće, ali češće što je dobar signal. Mi se na austrijskom tržištu borimo za 50 posto udjela, je jer poznato da polovica Austrijanaca godišnji odmor provodi u vlastitoj zemlji. Taj postotak dižemo iz godine u godinu, ističe Vlatković.

I njega je, kaže, za ovu godinu malo brinuo rani Uskrs, no smatra da to neće biti otežavajući faktor već da, naprotiv, sve ukazuje na to da možemo kontuirano u svakom mjesecu polučiti pozitivan rezultat. Austrija zasigurno najbolje reagira na projekt 365, jer oni nisu gosti samo u glavnoj, nego i pred i posezoni.

– To su gosti koji poznaju našu enogastronomiju, oni su veliki fanovi aktivnog sporta i izuzetni su zaljubljenici u biciklizam, penjanje i pješačenje. Zasigurno je naš Kvarner, koji je u tom segmentu puno napravio, destinacija koja je izuzetno tražena. Koliko destinacijski menadžment bude kreativno osmišljavao projekte, toliko ćemo ih mi moći kvalitetno plasirati na tržištu, zaključuje Vlatković.

Tagovi: austrijski turisti, hrvatski turizam, Ranko Vlatković, Kvarner, predsezona, buking
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Valamar dobitnik dana, indeksi i osmi dan u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar dobitnik dana, indeksi i osmi dan u plusu
ZAGREB - Osmi uzastopni rast indeksa na Zagrebačkoj burzi danas je bio popraćen solidnim prometom.
Dubrovniku visoke ocjene u globalnom ocjenjivanju održivosti destinacije
SJAJNO
Dubrovniku visoke ocjene u globalnom ocjenjivanju održivosti destinacije

DUBROVNIK - Dubrovnik je u ocjenjivanju održivosti destinacije Globalnog vijeća za održivi turizam (GSTC) postigao ukupni rezultat od 70 posto, što je pokazatelj njegove usmjerenosti prema održivoj budućnosti turizma i grada, ističu iz Grada Dubrovnika u povodu završnog izvješća GSTC-a o tom ocjenjivanju.

Hercegovački duhan dobio međunarodnu zaštitu izvornosti
BRENDIRANJE
Hercegovački duhan dobio međunarodnu zaštitu izvornosti
MOSTAR - Duhan sorte 'hercegovački ravnjak' upisan je u međunarodni registar imena podrijetla, čime je dobio zaštitu izvornosti, koji se vodi pri Svjetskoj organizaciji za intelektualno vlasništvo (WIPO) sa sjedištem u Ženevi.
Austrija otvara granice sa susjedima, Hrvatska još na čekanju
GRANICE
Austrija otvara granice sa susjedima, Hrvatska još na čekanju
BEČ - Na pitanje što je s režimom putovanja u države poput Hrvatske i Grčke, koje su popularna odredišta Austrijanaca za odmore, šef austrijske diplomacije je najavio kako će vlada u Beču o tome odlučivati narednog tjedna.
Njemačka ukida upozorenja za putovanja u zemlje EU-a
DOBRE VIJESTI
Njemačka ukida upozorenja za putovanja u zemlje EU-a
BERLIN - Njemačka vlada od 15. lipnja ukida generalno upozorenje za putovanja u zemlje Europske unije kao i u Veliku Britaniju, Norvešku, Island i Lihtenštajn, objavio je ministar vanjskih poslova Njemačke Heiko Maas u srijedu u Berlinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE