GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska među 20 najtraženijih svjetskih destinacija na francuskom tržištu

Hrvatska među 20 najtraženijih svjetskih destinacija na francuskom tržištu
SIGNALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.07.2020 / 11:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Da je Hrvatska među najtraženijim inozemnim turističkim destinacijama na tržištu Francuske pokazuju podaci MisterFly-a, jednog od najvećih francuskih online distributera specijaliziranih za prodaju aviokarata, najam vozila i hotelski smještaj, izvijestila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj Danijela Mihalić Đurica.

Na listi 20 svjetskih destinacija za koje je primjetan porast rezervacija posljednjih tjedana, uz Hrvatsku su uvrštene i europske zemlje poput Francuske, Grčke, Španjolske, Portugala, Italije, Turske i Malte.

„Francuska spada među ona tržišta s kojih veći priljev gostiju očekujemo u ovom glavnom ljetnom dijelu sezone, posebice u kolovozu kada se među Francuzima tradicionalno najviše koriste godišnji odmori i to ponajprije u tradicionalno najpopularnijim regijama za Francuze, dubrovačkoj i splitskoj regiji“, istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, napomenuvši kako će boljim ovogodišnjim rezultatima doprinijeti i najave novih aviolinija s francuskog tržišta za posezonu.

Naime, prema novom planu letenja za rujan i listopad, Air France s pariškog aerodroma Charles de Gaulle najavljuje letove za Dubrovnik i Zagreb. Do kraja rujna Air France planira uspostaviti 50 posto uobičajenog programa letenja, a do kraja listopada 60 posto.

„Brojni upiti opće i stručne javnosti koji nam svakodnevno pristižu dokaz su da je slika Hrvatske u Francuskoj i dalje vrlo dobra. Hrvatska odlično kotira na ljestvici zemalja koje zbog iznimnih prirodnih ljepota, gostoljubivosti i povoljne epidemiološke situacije svakako vrijedi posjetiti“, izjavila je Mihalić Đurica, naglasivši kako je već sada primjetan trend porasta rezervacija za iduću godinu s obzirom da su mnogi francuski organizatori putovanja svojim klijentima omogućili besplatnu odgodu rezervacija.

Britanski The Guardian o opuštajućem odmoru u Hrvatskoj

Tržište s kojeg se također tek očekuje veći priljev gostiju je i Velika Britanija, a da je Hrvatska tražena na ovom tržištu potvrđuje i objava o našoj zemlji u britanskom The Guardianu. U članku naslova „Croatia this summer: three areas to visit without the crowds“ navodi se kako se Hrvatska za turiste otvorila još u svibnju te kako je zbog manjka gužvi 2020. godina idealna za opuštajući odmor s naglaskom na dalmatinske otoke Lastovo, Mljet i Kornate, nacionalne parkove Sjeverni Velebit, Paklenica i Risnjak, a izdvojeni su i Park prirode Lonjsko polje te Konavle.

Tagovi: Danijela Mihalić Đurica, Air France, francuski turisti, Hrvatska turistička zajednica, MisterFly, Hrvatska turistička zajednica, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
HRANA
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
ZAGREB - Znanstvenici upozoravaju da će cijene hrane konstantno rasti. Klimatske promjene, a posebno rastuće temperature, mogu uzrokovati povećanje cijena hrane za 3,2 posto godišnje, prema novoj studiji u Njemačkoj.
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TOKYO - Japanske su dionice pale najviše među azijskim tržištima u četvrtak, dok su australske dionice dosegnule rekordnu razinu, potpomognute jačanjem dionica rudarstva.
Hrvatski analitičar iz JPMorgana nema dobre vijesti za optimiste
PREDVIĐANJA
Hrvatski analitičar iz JPMorgana nema dobre vijesti za optimiste
NEW YORK - Čini se da se petomjesečni uspon američkih dionica bliži kraju. Ali ako pitate hrvatskog analitičara Dubravka Lakosa-Bujasa iz JPMorgan Chase Co., ulagači možda neće vidjeti da će doći kad dođe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE