GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska Lutrija: Bruto dobit u pola godine uzletjela 51,6%

Hrvatska Lutrija: Bruto dobit u pola godine uzletjela 51,6%
SKOK DOBITI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.08.2016 / 12:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska Lutrija ostvarila je u prvom polugodištu bruto dobit od 26,8 milijuna kuna, što je 51,6 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok su prihodi od igara na sreću porasli 6 posto, izvijestili su u ponedjeljak iz te tvrtke.
Doprinos povećanju rezultata, kako navode, može se pripisati najvećim dijelom povećanju prihoda od igara na sreću, za 6,04 posto. Operativna dobit (EBITDA) iznosila je 35,7 milijuna kuna.

Ukupni prihodi Hrvatske Lutrije za prvih šest mjeseci iznose 236,8 milijun kuna, a na rast prihoda utjecali su prihodi od igara u casinima i automatima za igre na sreću te prihodi od klađenja.

Prihodi klađenja iznose 36,5 milijuna kuna te su porasli za 4,4 posto, a pozitivni trendovi klađenja posljedica su strateškog projekta klađenja uživo (live betting).

U segmentu djelatnosti priređivanja lutrijskih igara na sreću ostvareni su prihodi u iznosu od 157 milijuna kuna.

Rashodi Hrvatske Lutrije za prvo polugodište bilježe sporiji rast od prihoda i iznose 210 milijun kuna te su veći za ili 1,2 posto. Posljedica je to većih troškova naknada za priređivanje igara na sreću koji se uplaćuju u državni proračun, ističu u tvrtki.

Doprinos državnom proračunu za prvih šest mjeseci iznosi 124,3 milijuna kuna, što je za 10,4 posto više nego u istom razdoblju 2015. godine.

Iz Hrvatske Lutrije ističu kako su samoposlužni terminali HL box njihova najznačajnija ovogodišnja investicija. Osim igara klađenja na istim terminalima će u ponudi biti i lutrijske igre.

Tagovi: Hrvatska Lutrija, Hrvatska lutrija
PROČITAJ I OVO
Energoprojekt emitovao obveznice ukupne vrednosti 3,3 milijarde dinara
OBVEZNICE
Energoprojekt emitovao obveznice ukupne vrednosti 3,3 milijarde dinara
BEOGRAD - Beogradska berza je odobrila puštanje dužničkih hartija od vrednosti izdavaoca Energoprojekt holding a.d. u ukupnom iznosu od 3,3 milijarde dinara. Reč je o emisiji 330.000 obveznica nominalne vrednosti od po 10.000 dinara.
Mihajlović: Vrednost rezervi mineralnih sirovina u Srbiji blizu 200 milijardi dolara
REZERVE
Mihajlović: Vrednost rezervi mineralnih sirovina u Srbiji blizu 200 milijardi dolara
BEOGRAD - Vrednost potvrđenih rezervi mineralnih sirovina u Srbiji je blizu 200 milijardi dolara i zadatak države je da stvori uslove da se rudarstvo razvija, ali ono što tražimo, to je da država i građani imaju korist od toga, kroz zdravu životnu sredinu, veće prihode, zaposlenost i kvalitetne investicije, izjavila je danas ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.
Zagrebačka burza: Indeksi blago pali, Valamar u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi blago pali, Valamar u fokusu

ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze u utorak su blago korigirani sa suprotnim predznacima, dok su u fokusu investitora bile dionice Valamar Riviere, HT-a i Ericssona Nikole Tesle.

Dolar prekinuo pozitivni niz
FOREX
Dolar prekinuo pozitivni niz
LONDON - Dolar je oslabio u utorak prema najvažnijim svjetskim valutama u opreznom trgovanju na međunarodnim tržištima dok investitori za daljnje smjernice čekaju govor buduće američke ministrice financija Janet Yellen.
Mfin na aukciji prodao 1,7 mlrd kuna trezorskih zapisa
TREZORCI
Mfin na aukciji prodao 1,7 mlrd kuna trezorskih zapisa
ZAGREB - Ministarstvo financija u utorak je na aukciji, prvoj od početka prosinca lani, prodalo 1,7 milijardi kuna trezorskih zapisa, više od planiranog, uz kamatnu stopu od svega 0,05 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE