GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska Lutrija: Bruto dobit u 2014. povećana 40%

Hrvatska Lutrija: Bruto dobit u 2014. povećana 40%
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2015 / 15:49
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prema preliminarnim i nerevidiranim podacima za poslovnu 2014. godinu ostvareni su prihodi u iznosu od 484 milijuna kuna te rashodi u iznosu od 462 milijuna kuna, dok je dobit iznosila 22 milijuna kuna prije oporezivanja što je povećanje za preko 40% u odnosu na 2013. godinu kada je ostvarena dobit iznosila 15,7 milijuna kuna.
Ovo postignuće može se zahvaliti racionalizaciji, odnosno provođenju procesa restrukturiranja. Nakon što je 2012. godina završila s gubitkom od 16 milijuna kuna, Uprava je u kratko vrijeme morala provesti restrukturiranje. Izrađena je Strategija razvoja i Plan restrukturiranja za razdoblje od 2013. do 2015. godine kao temelj za provođenje strategije i ostvarivanje ciljeva.

Rezultat od 40% povećanja dobiti još je značajniji, jer je postignut u otežanim uvjetima poslovanja na jednom izuzetno kompetitivnom i liberaliziranom tržištu gdje postoji 80 registriranih priređivača igara na sreću, a gdje je Hrvatska Lutrija s tržišnim udjelom od 21,5% najveći priređivač igara na sreću. Po završetku prve faze restrukturiranja koja se ogledala u brzoj konsolidaciji poslovanja i prilagodbe tvrtke otežanim tržišnim uvjetima, povećana je učinkovitost, odnosno tvrtka je postavljena na zdrave temelje za pokretanje novog značajnijeg investicijskog ciklusa.

Drugi smjer je onaj razvojni koji je definiran donošenjem Strateškog plana razvoja za razdoblje od 2013. – 2015. i odnosi se na dodatno optimiranje broja zaposlenih i realizaciju novih projekata. Hrvatska Lutrija je upravo krenula s LIVE klađenjem, klađenjem uživo, a predstoji i uvođenje internet casina, prvi u Hrvatskoj.

„Dodatno smo razvili dostupnost svih naših igara, napravili smo značajne iskorake u širenju prodajne mreže kroz partnerske suradnje (npr. Tisak, Hrvatska pošta, Inovine, INA, Petrol, Crodux, Tifon itd.) tako da danas imamo 3.500 prodajnih mjesta. Razvijamo i unapređujemo naš Internet kanal prodaje, uvodimo i unapređujemo mobilne aplikacije, itd. No, rast prometa i prihoda direktno utječe na porast sredstava koja Hrvatska Lutrija uplaćuje u Državni proračun pa je za 2014. godinu iznos od naknada za priređivanje igara, doprinosa i poreza te dobiti, narastao na 244 milijuna kuna što je za 40 milijuna kuna više nego u 2013. godini, a preko 60 milijuna kuna više nego u 2012. godini" – izjavio je na kraju konferencije predsjednik Uprave Hrvatske Lutrije Danijel Ferić.

Tagovi: Hrvatska Lutrija, poslovni rezultati, Danijel Ferić, Tifon, Crodux
PROČITAJ I OVO
Energoprojekt emitovao obveznice ukupne vrednosti 3,3 milijarde dinara
OBVEZNICE
Energoprojekt emitovao obveznice ukupne vrednosti 3,3 milijarde dinara
BEOGRAD - Beogradska berza je odobrila puštanje dužničkih hartija od vrednosti izdavaoca Energoprojekt holding a.d. u ukupnom iznosu od 3,3 milijarde dinara. Reč je o emisiji 330.000 obveznica nominalne vrednosti od po 10.000 dinara.
Mihajlović: Vrednost rezervi mineralnih sirovina u Srbiji blizu 200 milijardi dolara
REZERVE
Mihajlović: Vrednost rezervi mineralnih sirovina u Srbiji blizu 200 milijardi dolara
BEOGRAD - Vrednost potvrđenih rezervi mineralnih sirovina u Srbiji je blizu 200 milijardi dolara i zadatak države je da stvori uslove da se rudarstvo razvija, ali ono što tražimo, to je da država i građani imaju korist od toga, kroz zdravu životnu sredinu, veće prihode, zaposlenost i kvalitetne investicije, izjavila je danas ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.
Zagrebačka burza: Indeksi blago pali, Valamar u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi blago pali, Valamar u fokusu

ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze u utorak su blago korigirani sa suprotnim predznacima, dok su u fokusu investitora bile dionice Valamar Riviere, HT-a i Ericssona Nikole Tesle.

Dolar prekinuo pozitivni niz
FOREX
Dolar prekinuo pozitivni niz
LONDON - Dolar je oslabio u utorak prema najvažnijim svjetskim valutama u opreznom trgovanju na međunarodnim tržištima dok investitori za daljnje smjernice čekaju govor buduće američke ministrice financija Janet Yellen.
Mfin na aukciji prodao 1,7 mlrd kuna trezorskih zapisa
TREZORCI
Mfin na aukciji prodao 1,7 mlrd kuna trezorskih zapisa
ZAGREB - Ministarstvo financija u utorak je na aukciji, prvoj od početka prosinca lani, prodalo 1,7 milijardi kuna trezorskih zapisa, više od planiranog, uz kamatnu stopu od svega 0,05 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE