GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska je za Nijemce prva inozemna autodestinacija

Hrvatska je za Nijemce prva inozemna autodestinacija
DESTINACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.07.2020 / 11:05
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prema rezultatima godišnjeg istraživanja njemačkog autokluba ADAC „Routenplanner“, jednog od najvećih i najpopularnijih europskih autoklubova, Hrvatska je na drugom mjestu prema broju najčešćih upita njemačkih automobilista za putovanja tijekom ljetnog godišnjeg odmora i to odmah nakon Njemačke, izvijestio je direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj, Romeo Draghicchio.

„Znamo da je njemačko tržište naše najvažnije emitivno tržište, a unatoč trenutnoj situaciji interes za dolaskom Nijemaca u Hrvatsku ne smanjuje se. U odnosu na nama konkurentske zemlje na Mediteranu, uz sigurnost i dobru epidemiološku situaciju, naša komparativna prednost je blizina i dostupnost automobilom. Od početka srpnja Hrvatsku je posjetilo 107.000 Nijemaca koji su ostvarili 807.000 noćenja što je 90 posto rezultata noćenja ostvarenog u istom periodu lani“, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako je istraživanje pokazalo da je prema broju upita Istra najpopularnija regija, slijedi Gornja Bavarska, a na trećem mjestu je Dalmacija.

Istraživanje je obuhvatilo 85 tisuća upita tijekom svibnja i lipnja 2020. godine, a Hrvatska se s 14 posto upita, u odnosu na 9 posto od prošle godine, po prvi puta nalazi na visokom drugom mjestu, odnosno na prvom mjestu ako promatramo njemačke inozemne destinacije.

Prema istraživanju Njemačka se nalazi na prvom mjestu s 37 posto upita, dok se 11,5 posto upita odnosilo na Tursku koja je zauzela treće mjesto. Italija je, nakon lanjskog drugog mjesta, ove godine pala na četvrto mjesto, a Austrija je na petom mjestu.

Tagovi: hrvatski turizam, njemački turisti, autodestinacija, Romeo Dragicchio, Kristjan Staničić, Bavarska, Istra, Kvarner
PROČITAJ I OVO
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
KRIPTO SCENA
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
NEW YORK - Američki dolar ponovno pokazuje svoju snagu, jučer je dosegnuo petomjesečni maksimum prema euru (za euro je ujutro trebalo platiti samo 1,0603 dolara).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE