GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HRT godinu zaključuje s dobiti, u 2014. nastavak restrukturiranja

HRT godinu zaključuje s dobiti, u 2014. nastavak restrukturiranja
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.12.2013 / 13:12
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatska radiotelevizija (HRT) u prvih jedanaest ovogodišnjih mjeseci ostvarila je neto dobit od 95,3 milijuna kuna, što je čak 73,1 milijun kuna više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, što je primarno posljedica restriktivne troškovne politike, te provođenja ušteda u svim segmentima poslovanja.
U tom je razdoblju HRT ostvario ukupan prihod u iznosu od 1,26 milijarde kuna, što je 2,1 posto manje u odnosu na isto razdoblje lani. Ukupni su rashodi na razini 1,16 milijardi kuna, što je smanjenje od osam posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Broj radnika, u odnosu na početak godine, smanjen je za 43, navodi se u priopćenju iz HRT-a.

Ukupne dugoročne obveze smanjene su za 16,4 milijuna kuna ili 14 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ukupne kratkoročne obveze smanjene su za 23 milijuna kuna ili 3,6 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. HRT će 2013. godinu zaključiti sa dobiti od 20.000 kuna, a plan za 2014. godinu je ostvariti dobit na godišnjoj razini od 613.000 kuna.

Time se nastavlja trend stabilizacije poslovanja javnog RTV servisa, koji je proteklih godina bilježio gubitak (105,71 milijuna kuna za 2009., 16,4 milijuna kuna za 2010., 26,85 milijuna kuna za 2011. godinu te 28,9 miljuna kuna za 2012. godinu).

Pored stabilizacije poslovanja kao neophodnog uvjeta za uspješnu proizvodnju programa, uvedena je funkcionalno integrirana multimedijska organizacija. Također, odvojene su uređivačke od produkcijskih funkcija, kako bi se izbjegao potencijalni sukob interesa.

U 2014. godini HRT planira se nastavak financijske konsolidacije koja će rezultirati pozitivnim poslovanjem, uz nastavak restrukturiranja u svim segmentima poslovanja. Želja i namjera HRT-a je poslovanje učiniti još učinkovitijim i transparentnijim. HRT će u 2014. godini uložiti 115 milijuna kuna u povećanje proizvodnje programa, ulaganja u tehnološku modernizaciju (nakon 10 godina neinvestiranja) te edukaciju kadrova.

HRT je najstarija radiodifuzna organizacija u jugoistočnom dijelu Europe. Bez prekida djeluje od 1926. kada je utemeljen i počinje emitirati Radio Zagreb, odnosno 1956. kada je osnovana Televizija Zagreb. Za iznos RTV pristojbe od 80 kuna mjesečno ili 2,60 kuna dnevno, građanima omogućuje četiri televizijska programa, tri radijska nacionalna, osam regionalnih radijskih, međunarodni radijski, te web, teletekst i tri orkestra - Simfonijski, Tamburaški, Jazz.
Tagovi: Hrvatska radiotelevizija, HRT, Goran Radman
PROČITAJ I OVO
Zlato uzletjelo na najvišu razinu u dva mjeseca
PLEMENITI METALI
Zlato uzletjelo na najvišu razinu u dva mjeseca
LONDON – Cijena zlata dosegla je u ponedjeljak najvišu razinu od sedam tjedana jer su slabiji dolar i niži prinosi na američke državne obveznice povećali atraktivnost ovog plemenitog metala, iako je apetit za rizičnijom imovinom i dalje bio jak.
Dolarov indeks blizu najnižih razina u sedam tjedana
FOREX
Dolarov indeks blizu najnižih razina u sedam tjedana
LONDON - Tečaj dolara u utorak se zadržao blizu najniže razine u gotovo sedam tjedana prema najvažnijim svjetskim valutama na deviznim tržištima, a euro je dodatno ojačao jer su investitori optimističniji u vezi dinamike cijepljenja u Europi.
Mfin na aukciji prodao 2,34 milijarde kuna trezorskih zapisa
TREZORCI
Mfin na aukciji prodao 2,34 milijarde kuna trezorskih zapisa
ZAGREB - Ministarstvo financija u utorak je na aukciji prodalo gotovo 2,34 milijarde kuna trezorskih zapisa, što je 139 milijuna kuna više od planiranoga, pri čemu su trezorci s rokom dospijeća za godinu dana plasirani po kamatnoj stopi od svega 0,02 posto.
SAD će preporučiti građanima da ne putuju u 80 posto zemalja svijeta
PREPORUKE
SAD će preporučiti građanima da ne putuju u 80 posto zemalja svijeta
WASHINGTON - Američki State Department rekao je u ponedjeljak kako će preporuku građanima da ne putuju u određene države proširiti na oko 80% zemalja diljem svijeta zbog "rizika bez presedana za putnike" uslijed pandemije covida-19.
Zbog Brexita sve više robe isporučuje se preko Sjeverne Irske
ROBA
Zbog Brexita sve više robe isporučuje se preko Sjeverne Irske
LONDON - Sve više kompanija isporuke roba između Irske i Velike Britanije preusmjerava preko Sjeverne Irske da bi izbjegle birokraciju i kašnjenja nakon brexita, tvrde u dublinskoj luci.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE