GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HPB uveo Zelene stambene kredite

HPB uveo Zelene stambene kredite
KREDITI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.08.2012 / 12:01
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka u svoju je ponudu stambenih kredita za građane uvela novu kreditnu liniju – Zeleni kredit. Osmišljen s ciljem poticanja energetske učinkovitosti Zeleni kredit nudi povoljnije uvjete kreditiranja od redovnog stambenog kredita, a dostupan je u kunama i uz valutnu klauzulu u eurima.
Zeleni kredit namijenjen je kupnji stambene nekretnine te izgradnji i dogradnji niskoenergetskih i pasivnih kuća viših energetskih razreda A%2B, A i B, a može se iskoristiti i za poboljšanje energetske učinkovitosti postojećih objekata u vidu ugradnje termo-fasade, vanjske stolarije ili solarnih kolektora, ugradnje sustava za klimatizaciju, sustava za filtriranje vode, zamjene krovišta ili slično.

Kamatna stopa na kredit uz valutnu klauzulu iznosi 4,95 posto fiksno za prvu godinu otplate kredita dok je u preostalom otplatnom razdoblju kamata promjenjiva i pola postotnog poena viša. Kamata na kredit u kunama je promjenjiva i iznosi 5,95 posto godišnje. Rok otplate kredita je do 30 godina uz mogućnost počeka do 12 mjeseci.

Instrumente osiguranja klijenti odabiru prema vlastitim mogućnostima te, osim jamaca, mogu koristiti namjenski depozit, policu životnog osiguranja ili udjele u fondovima HPB Investa. Također, HPB nudi mogućnost ostvarenja niže naknade za obradu kreditnog zahtjeva, što ovisi o korištenju ostalih proizvoda iz ponude banke.

Tagovi: Hrvatska poštanska banka, HPB, Zeleni krediti
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi blago porasli, u fokusu Podravka
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi blago porasli, u fokusu Podravka
ZAGREB - Nakon žestoke rasprodaje u ponedjeljak, utorak je donio blagi oporavak na Zagrebačkoj burzi.
Zagrebački ugostitelji dobivaju krovnu digitalnu platformu Zagreb Mingles
GASTRO
Zagrebački ugostitelji dobivaju krovnu digitalnu platformu Zagreb Mingles
ZAGREB - Nakon dugog toplog ljeta, život se vratio na zagrebačke ulice, a novim projektom Zagreb Mingles, on će doživjeti svoj gastronomski vrhunac koji će biti sjajna uvertira u uzbudljivu jesen u metropoli.
Dolarov indeks kliznuo s najviših razina u četiri tjedna
FOREX
Dolarov indeks kliznuo s najviših razina u četiri tjedna
LONDON - Dolar je u utorak oslabio s najviše razine u četiri tjedna prema ostalih šest najvažnijih svjetskih valuta na međunarodnim tržištima, dok investitori za daljnje smjernice u vezi poticaja čekaju odluke s ovotjednih sjednica ključnih središnjih banaka, posebno američkog Feda.
Rusija produljila zabranu uvoza hrane iz EU-a i SAD-a
UVOZ HRANE
Rusija produljila zabranu uvoza hrane iz EU-a i SAD-a
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin produljio je do prosinca 2022. godine embargo na uvoz hrane iz EU-a i SAD-a kojim je Moskva uzvratila na zapadne sankcije Rusiji zbog pripojenja Krima.
Vujčić: Ne vidim neki veliki rizik od inflacije
GUVERNER
Vujčić: Ne vidim neki veliki rizik od inflacije
ZAGREB - "Vidim rizike koji proizlaze iz ovih cijena koje vidimo u ovom trenutku na tržištu obveznica, nekretnina gdje se velik dio novca prelio pa i kriptovalute."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE