GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HPB Titan dobitnik tjedna sa skokom od 2,86%

HPB Titan dobitnik tjedna sa skokom od 2,86%
FONDOVSKI TJEDAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.09.2012 / 17:35
Autor: SEEbiz / Hrportfolio.hr
ZAGREB - Iza nas je još jedan odličan tjedan u kojem je šezdeset i osam od ukupno osamdeset i pet aktivnih fondova ostvarilo porast vrijednosti udjela.
Dvadeset i šest fondova je poraslo za više od jedan posto, a sedam ih bilježi tjedni rast veći od dva posto. Rezultati svih fondova kretali su se u rasponu od %2B2,64 posto do -2,15 posto.

Na tjednoj razini, kod dioničkih fondova najuspješniji je u proteklom tjednu bio HPB Titan kojem je vrijednost udjela porasla za 2,64 posto. Na drugom mjestu je Allianz Equity sa porastom od 2,55 posto. Najveći pad kod dioničkih fondova, imao je fond C-Zenit kojem je vrijednost pala za -1,71 posto a slijedi ga Platinum Blue Chip sa padom od -1,22 posto.

Najuspješniji u grupi mješovitih fondova bio je Raiffeisen Balanced kojem je vrijednost porasla za 1,80 posto a slijedi ga Erste Balanced sa porastom od 1,73 posto. Najveći pad u ovoj grupi zabilježio je fond NFD Aureus Emerging Markets Balanced kojem je vrijednost udjela smanjena za -1,08 posto a slijedi ga HPB Global sa padom od -0,34 posto. Najuspješniji obveznički fondovi u proteklom tjednu su bili OTP euro obveznički s rastom od 1,55 posto i Erste Bond koji je porastao za 1,43 posto. Jednini sa negativnim rezultatom kod obvezničkih fondova bio je ZB bond (-0,59 posto). Novčani fondovi imali su uglavnom pozitivne rezultate a najuspješniji je bio OTP novčani fond sa porastom od %2B0,08 posto.

Što se tiče rezultata u ovoj godini, najveći porast od 15,75 posto, kod dioničkih fondova ostvario je NFD Aureus US Algorithm. Kod mješovitih fondova na vrhu ljestvice je HI-balanced koji je porastao za 6,88 posto. Što se tiče obvezničkih i novčanih fondova u ovoj godini najviše su porasli OTP euro obveznički za 11,45 posto, odnosno Locusta Cash za 2,86 posto.

Prema prinosu u zadnjih 12 mjeseci najuspješniji dionički fondovi su ZB euroaktiv s rastom od %2B24,89 posto i Raiffeisen World koji je ostvario rast od %2B24,53 posto. Najuspješnije mješovite fondove predvode HI-balanced s rastom od %2B9,64 i KD Balanced koji bilježi rast od %2B5,22 posto. Kod obvezničkih je najveći prinos u promatranom razdoblju ostvario ZB bond (%2B8,52 posto), a slijedi ga HPB Obveznički s rastom od %2B5,39 posto. Kod novčanih fondova su najuspješniji Locusta Cash (%2B4,03) i Agram Euro Cash s prinosom od %2B3,91 posto.

www.hrportfolio.hr

 

 

Tagovi: HPB Titan, NFD Aureus US Algorithm, HPB Obveznički, C-Zenit, Allianz Equity, Platinum Blue Chip, Raiffeisen Balanced, Erste Balanced, NFD Aureus Emerging Markets Balanced
PROČITAJ I OVO
Bitcoin potonuo dvanaest posto
KRIPTOVALUTE
Bitcoin potonuo dvanaest posto
NEW YORK - Najpopularnija kriptovaluta potonula je čak dvanaest posto u nedjelju ujutro.
Dionice Krke najjače od svibnja 2008.
UZLET
Dionice Krke najjače od svibnja 2008.
LJUBLJANA - Glavni ljubljanski indeks SBITOP ove je godine već zabilježio 16 posto rasta, a dionice Krke vratile su se na razinu iznad 100 eura prvi put od svibnja 2008.
Penzijski fond RS-a kupio dionice Facebooka, Raiffeisena i Berkshirea
TRŽIŠTE
Penzijski fond RS-a kupio dionice Facebooka, Raiffeisena i Berkshirea
BANJA LUKA - Penzijski rezervni fond RS (PREF) ostvario je u prošloj godini dobit od 8,4 miliona KM, od čega će Zavodu za penzijsko invalidsko osiguranje ovog entiteta isplatiti dividendu od 5,08 miliona KM, ali tu nije kraj dobrih vijesti.
Anketa Bank of Americe otkrila od čega investitori najviše strahuju
INVESTITORI
Anketa Bank of Americe otkrila od čega investitori najviše strahuju
NEW YORK - Istraživanje Bank of America pokazuje da se 32 posto stručnjaka širom svijeta trenutno više plaši mogućeg pooštravanja monetarne politike ili smanjenja obujma kupnji obveznica (sužavanje) nego koronavirusa i inflacije.
Dolar prema košarici valuta oslabio drugi tjedan zaredom
TJEDNI FOREX
Dolar prema košarici valuta oslabio drugi tjedan zaredom
LONDON - Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta pala i prošloga tjedna, drugoga zaredom, što je posljedica poruka američke središnje banke da će i dalje voditi popustljivu monetarnu politiku, unatoč jačanju inflacije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE