GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hoto toranj i dalje zjapi prazan

Hoto toranj i dalje zjapi prazan
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.08.2014 / 11:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Otkada se Hrvatski telekom preselio u Sky Office, u zapadni dio Zagreba, bivše sjedište te kompanije, Hoto toranj u Savskoj 32, zjapi, a na njemu stoji samo poruka da su se bivši stanari preslili na novu adresu.

Podsjetimo, zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić početkom 2004. sagradio je Hoto toranj te ga odmah iznajmio T-HT-u na rok od 15 godina i po cijeni od 75 milijuna eura, piše Lider.

Tri godine poslije toranj od 22 kata i 26 tisuća četvornih metara mijenja vlasnika te ga za 71,6 milijuna eura kupuje njemačka tvrtka za upravljanje nekretninama Signa, točnije Signa Property Funds. Na tržištu postoji iznimno veliko zanimanje za zakup manjih površina uredskih prostora (oko 200–300 m²), međutim, vlasnik Hoto tornja ne planira dijeliti zgradu na prevelik broj malih prostora jer se trenutačno, kako doznajemo od Mirne Nguyen iz konzultantske agencije za poslovanje nekretninama Spiller Farmer, koja je dobila posao realizacije Hoto tornja, pregovara s četiri velike internacionalne tvrtke koje su zainteresirane za zakup površina između 1000, odnosno 2400 četvornih metara.

- Zgrada je u iznimno dobrom stanju, svakodnevno se održava jer i dalje raspolaže vlastitim službama za održavanje, zaštitu i čišćenje. Računamo da će se prvi veliki ugovori o zakupu potpisati u studenom i prosincu, a veću popunjenost zgrade očekujemo u idućih šest mjeseci. Vrijeme od izlaska prethodnog zakupnika iskorišteno je za poboljšanje tehničkog sustava te adaptaciju korištenih prostora, jer su planovi vlasnika dugoročni, što podrazumijeva cikluse od sedam do osam godina. U tijeku su i pregovori za djelatnosti u prizemlju, pa se očekuje da će u zgradi biti od 15 do 20 zakupnika. Cijene zakupa odgovaraju tržišnima, a ovise o zakupljenim površinama i razdoblju zakupa te stupnju opremljenosti prostora - kaže Mirna Nguyen.

Tagovi: Hoto toranj, Hrvatski Telekom, Spiller Farmer, Tomislav Horvatinčić, Mirna Nguyen
PROČITAJ I OVO
Hanfa: Imovina obveznih mirovinskih fondova premašila 125 mlrd kn
OMF
Hanfa: Imovina obveznih mirovinskih fondova premašila 125 mlrd kn
ZAGREB - Obvezni mirovinski fondovi (OMF) krajem ovogodišnjeg svibnja imali su 2,07 milijuna članova, što je za 37,6 tisuća više nego godinu ranije, dok im je imovina porasla za 12,8 milijardi kuna, premašivši 125 milijardi, podaci su Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa).
BDI Index znatno iznad desetogodišnjeg prosjeka
BRODARSKO TRŽIŠTE
BDI Index znatno iznad desetogodišnjeg prosjeka
ANALIZA - Mnogi smatraju porast ili smanjenje indeksa vodećim pokazateljem budućeg gospodarskog rasta.
Slovenija izdaje prve održive obveznice vrijedne milijardu eura
OBVEZNICE
Slovenija izdaje prve održive obveznice vrijedne milijardu eura
LJUBLJANA - Slovenija je uspješno izdala prvu obveznicu održivosti u kojoj su sredstva od emisije namijenjena financiranju isključivo održivih projekata. Dospijeće je 10 godina, a prinos do dospijeća 0,170 posto.
Hrvatska se ipak zazelenila na europskoj covid-karti
ISPRAVLJENA GREŠKA
Hrvatska se ipak zazelenila na europskoj covid-karti
ZAGREB - Iako je na novoj epidemiološkoj karti Europskog centra za sprječavanje i kontrolu bolesti (ECDC) Hrvatska prvotno bila siva, kasno sinoć u novoj verziji ipak se 'zazelenila'.
Lisabon nameće strože mjere i ograničava putovanja
ZATVARANJE
Lisabon nameće strože mjere i ograničava putovanja
LISABON - Strože covid mjere bit će nametnute lisabonskoj regiji, dok vlasti nastoje držati pod kontrolom porast broja zaraženih koji prijeti portugalskoj turističkoj sezoni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE