GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hoteli u Srbiji rade s 30 odsto kapaciteta

Hoteli u Srbiji rade s 30 odsto kapaciteta
KATASTROFA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2021 / 19:14
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Manje od trećine hotelskih kapaciteta je zauzeto, a za mart, april i maj rezervisano je bilo tek 10 odsto kapaciteta, podaci su Poslovnog udruženja hotelsko ugostiteljske privrede Srbije HORES, manje od trećine hotelskih kapaciteta u Republici je zauzeto, a procenat potvrđenih rezervacija za mart, april imaj kreće se od 10 do pet procenata.

U anketi koju je uradio HORES učestvovalo je 110 kategorisanih hotela od 402 postojeća, od kojih je 105 hotela radilo dok pet privremeno ne radi.

„Prosečna zauzetost hotela u Srbiji na dan 9. marta 2021. godine je 27,25 odsto, a stanje potvrđenih rezervacija za mart je 10,34 procenta, za april 5,10 odsto i za maj 5,26 odsto“, navodi se u saopštenju HORES-a.

U Beogradu je od 122 hotela na anketu odgovorilo 47 i to 45 hotela koji rade i dva koja ne rade.

Prosečna zauzetost hotela u Beogradu na dan 9. mart je 27,19 procenata, a stanje potvrđenih rezervacija na ovaj dan za mart je 7,56 odsto, za april 5,59 procenata i za maj 5,28 odsto.

Od 28 hotela u Nišu na anketu je osam koji rade, a prosečna zauzetost je 27,40 odsto, a stanje potvrđenih rezervacija za mart je 10,02 procenta, za april 3,27 odsto i za maj svega 1,26 procenata.

Na Kopaoniku su u anketi učestvovala četiri hotela sa prosečnom zauzetošću od skoro 69 procenata, što je znatno iznad ostalih delova Srbije.

Smeštajni kapaciteti u šest hotela u Vrnjačkoj Banji zauzeti su sa svega 17,56 procenata, a stanje potvrđenih rezervacija za mart je 4,54 odsto, za april 4,21 odsto i za maj 2,60 procenata, saopštio je HORES.

Tagovi: hoteli u Srbiji, srpski hoteli, HORES, Vrnjačka banja, Kopaonik, Beograd
PROČITAJ I OVO
Plenković najavio nastavak radova na Podravskom ipsilonu
RADOVI
Plenković najavio nastavak radova na Podravskom ipsilonu
BJELOVAR - Predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je u srijedu nastavak radova na takozvanom Podravskom ipsilonu, na pravcima prema Bjelovaru i Virovitici, odnosno prema Kloštru Vojakovečkom i Koprivnici.
SEC tuži Binance i Coinbase
KRIPTO SCENA
SEC tuži Binance i Coinbase
NEW YORK - Kriptovalute je potresla vijest da je američki regulator (SEC) podnio tužbu protiv najveće svjetske burze kriptovaluta Binance i njezinog izvršnog direktora Changpeng Zhaoa (CZ) na saveznom sudu u Washingtonu.
Njemački izvoz plastičnog otpada prepolovljen u prošlom desetljeću
OŠTAR PAD
Njemački izvoz plastičnog otpada prepolovljen u prošlom desetljeću
BERLIN - Njemačka je posljednjih godina izvezla značajno manje plastičnog otpada u inozemstvo, objavio je u utorak Savezni ured za statistiku u Wiesbadenu.
Hrvatska na međunarodnom tržištu izdala prve obveznice od ulaska u europodručje
ZADUŽIVANJE
Hrvatska na međunarodnom tržištu izdala prve obveznice od ulaska u europodručje
ZAGREB . Ministarstvo financija Republike Hrvatske uspješno je u utorak izdalo euroobveznicu na međunarodnom tržištu kapitala u ukupnom nominalnom iznosu od 1,5 milijardi eura, a s dospijećem 2035. godine.
Azijska tržišta: Kineski podaci spustili raspoloženje
PAD
Azijska tržišta: Kineski podaci spustili raspoloženje
ŠANGAJ - Na azijsko-pacifičkim tržištima trguje se mješovito dok regija gleda na trgovinske podatke Kine za svibanj i govor guvernera Reserve Bank of Australia Philipa Lowea, dan nakon što je australska središnja banka prkosila očekivanjima i podigla svoju referentnu kamatnu stopu na najvišu u 11 godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE