GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hoteli diljem zemlje zatvaraju se na dva tjedna

Hoteli diljem zemlje zatvaraju se na dva tjedna
ZATVARANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.03.2020 / 16:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska udruga turizma poslala je priopćenje u kojem se navodi da se u više hotela diljem Jadrana obustavlja rad na dva tjedna.

"Članice HUT-a izradile prijedlog mjera za pomoć sektoru i privremeno obustavljaju rad određenog broja hotela na razdoblje od dva tjedna

- u obalnim destinacijama bit će osiguran smještaj u barem jednom hotelu, dok će u Zagrebu ostati otvoreno više hotela
- vodeće hotelijerske kompanije Ministarstvu turizma šalju prijedlog mjera pomoći koje su podijelile u kratkoročne i dugoročne mjere", kažu na početku priopćenja.

"Na sastanku predsjednika Uprava članica Hrvatske udruge turizma, koja okuplja vodeće hrvatske hotelijerske kompanije, definiran je prijedlog mjera za pomoć turističkom sektoru koji već sada bilježi štete od situacije s koronavirusom. Prijedlog koji uključuje kratkoročne i dugoročne mjere tijekom vikenda bit će poslan Ministarstvu turizma.

Fokus kratkoročnih mjera su očuvanje radnih mjesta i održavanje likvidnosti kompanija koja je nužna za realizaciju ostatka turističke godine. Dugoročne mjere su namijenjene kompenzaciji šteta, a one će biti dodatno definirane nakon što se utvrde razmjeri tih šteta", navodi HUT.

"Dodatno, kako bi u potpunosti poštovali i podržali mjere koje je jučer objavio nacionalni krizni stožer, a koje se odnose na karantenu za dolaske iz zemalja koje su nam najveća emitivna tržišta, kao i na zabranu okupljanja većih od 100 ljudi, vodeće hotelijerske kompanije donijele su odluku o privremenoj obustavi rada većine hotela na rok od dva tjedna. Hoteli će se zatvarati odmah po odlasku gostiju koji su trenutno u smještaju.

Pritom će u svakoj obalnoj destinaciji biti osiguran rad jednog hotela za smještaj, dok će se u Zagrebu osigurati rad više hotela", zaključuje se u priopćenju.

Tagovi: hrvatski hoteli, Hrvatska udruga turizma, hrvatski turizam, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE