GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Horvat na čelu Upravnog vijeća CERP-a

Horvat na čelu Upravnog vijeća CERP-a
CERP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.09.2020 / 18:59
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Vlada je u četvrtak imenovala predsjednika i članove Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP), a na čelu toga tijela će biti novi ministar kojemu će predsjednik biti ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, priopćeno je nakon zatvorenog dijela sjednice Vlade.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice donijela novu odluku o imenovanju predsjednika i članova Upravnog vijeća CERP-a, kojom su razriješeni dosadašnji te imenovani novi predsjednik Upravnog vijeća, koji je po položaju ministar nadležan za poslove državne imovine, te novi članovi Upravnog vijeća. Članovi Upravnog vijeća CERP-a po položaju su ministri nadležni za financije, za gospodarstvo, za turizam, za more, promet i infrastrukturu, za poljoprivredu, za pravosuđe te predstavnik Ureda predsjednika Vlade, a bez prava glasa članovi su mu i predstavnici reprezentativnih udruga sindikata više razine te udruga poslodavaca više razine.

Tako su, kako se navodi u priopćenju Vlade, razriješeni dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Mario Banožić i članovi Zdravko Marić, Darko Horvat, Gari Cappelli, Oleg Butković, Marija Vučković, Tomislav Ćorić, Dražen Bošnjaković, Sonja Žerjav, Mladen Novosel i Davor Majetić.

Novim predsjednikom po položaju imenovan je Darko Horvat, a članovima po položaju imenovani su Zdravko Marić, Tomislav Ćorić, Nikolina Brnjac, Oleg Butković, Marija Vučković, Ivan Malenica, Sonja Žerjav, Mladen Novosel i Mirko Habijanec, zaključuje se u priopćenju.

Inače, većina članova Upravnog odbora CERP-a je ista kao i u prošlom sazivu, a do promjena je došlo s obzirom na promjene u nekim ministarstvima nakon srpanjskih parlamentarnih izbora, a novi je i predstavnik HUP-a.

Naime, u Upravnom vijeću više nisu bivši ministar državne imovine Mario Banožić, koji je preuzeo Ministarstvo obrane, kao ni bivši ministri turizma i pravosuđa Gari Cappelli i Dražen Bošnjaković, umjesto kojih su imenovani nova ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i novi ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

Također, nakon što je Davor Majetić napustio mjesto direktora Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), u Upravni odbor CERP-a je kao predstavnik reprezentativne udruge poslodavaca više razine, bez prava glasa, ušao Mirko Habijanec, predsjednik HUP-Udruge poslodavaca graditeljstva i direktor križevačke tvrtke Radnik.

Tagovi: Centar za restrukturiranje i prodaju, Mario Banožić, Zdravko Marić, Darko Horvat, Gari Cappelli, Oleg Butković, Darko Horvat
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
NEW YORK - Američki indeksi porasli su drugi dan zaredom, budući da su dobre korporativne zarade ublažile zabrinutost oko viših stopa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE