GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hollywood Reporter preporučio "Ti mene nosiš"

Hollywood Reporter preporučio
PREPORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.11.2015 / 17:01
Autor: ;i:3;s:10:
ZAGREB - Na popisu 'favorita iz sjene' koje vrijedi pogledati među kandidatima za Oscara na stranom jeziku, The Hollywood Reporter uvrstio je i film "Ti mene nosiš" Ivone Juka, koji je crnogorski kandidat za tu prestižnu američku filmsku nagradu.

Između desetak preporučenih filmova, "Ti mene nosiš" opisan je kao emocionalno snažna drama u stilu filmova "Sudar" i "21 gram" te "samouvjeren prvijenac" koji isprepliće priče triju žena različitih generacija koje žive u glavnom gradu Hrvatske.

Na portalu tog uglednog američkog časopisa našli su se i rumunjski "Bravo!" Radua Judea te islandski "Ovnovi" Grimura Hakonarsona, nedavno prikazani na Zagreb Film Festivalu, austrijski horor "Laku noć, mamice" Veronike Franz, norveški "The Wave" Roara Uthauga, pakistanski "Moor" Jamija - Jamsheda Mahmooda Raze, južnokorejski "Throne" Leea Joon-ika, poljski "Jedanaest minuta" Jerzyja Skolimowskog, singapurski omnibus "7 letters" i drugi.

Krajem kolovoza nakon prikazivanja na filmskom festivalu u Sarajevu, Hollywood Reporter je u svojoj recenziji Jukinom filmu "snažnih glumačkih izvedbi" predvidio dobru festivalsku karijeru i oscarovski potencijal.

Film "Ti mene nosiš", snimljen u koprodukciji sa Slovenijom, Srbijom i Crnom Gorom, sniman je na više od devedeset lokacija sa sedamdesetak glumaca iz Hrvatske i regije.

Isprepličući tri priče, od djevojčice koja tek treba izgraditi odnos s otuđenim ocem do žene koja se s ocem kakvog je poznavala mora rastati, film prikazuje svu složenost na filmu rijetko prikazivanog odnosa između oca i kćeri.

U filmu glume, među ostalima, Lana Barić, Nataša Janjić, Nataša Dorčić, Helena Beljan, Vojislav Brajović, Sebastian Cavazza, Vedran Mlikota.

Po riječima redateljice, "Ti mene nosiš' nije težak film u stilu depresivnih istočnoeuropska drama, već prikazuje životne prekretnice, borbe karaktera, uspone i padove.

Hrvatski kandidat za Oscara je "Zvizdan" Dalibora Matanića, kojega je odabralo Hrvatsko društvo filmskih djelatnika među sedam filmova, a jedan od njih bio je i "Ti mene nosiš".

Hollywood Reporter je u ovotjednoj rubrici oscarovskih predviđanja izdvojio i "Zvizdana", na 18. mjestu od 32 filma na stranom jeziku, a u kategoriji mogućih kandidata.

Izbor kandidata za najbolji strani film za Oscara objavit će se 14. siječnja, a dodjela nagrada održat će se 28. veljače u Los Angelesu.

Tagovi: Hollywood Reporter, Ti mene nosiš
PROČITAJ I OVO
Istarski kampovi primjer dobrog poslovanja tijekom krize
POHVALE
Istarski kampovi primjer dobrog poslovanja tijekom krize
PULA - Novinarka časopisa Plein Air Roma Michaela Bagatella, moderatorica na predavanju pod naslovom "Inovacije ugošćavanja u outdoor sektoru" navela je primjere dobre prakse na modelu Top Campinga Hrvatske iz Poreča, na uzorku rezultata poslovanja kampova ove marke u Istri 2020. godine.
Organizacija Adventa u rukama Zagrebačkog velesajma
NEOBIČNO
Organizacija Adventa u rukama Zagrebačkog velesajma
ZAGREB - Gradonačelnik Milan Bandić tijekom ljeta i rane jeseni nije pronašao bolji model organizacije koji ne bi uključivao preprodaju lokacija koje su dodijeljene tvrtkama bez natječaja.
Zagađenje zraka košta Europu 166 milijardi eura godišnje
ZAGAĐENJE
Zagađenje zraka košta Europu 166 milijardi eura godišnje
BRUXELLES - Zagađenje zraka košta Europu 166 milijardi eura godišnje, navodi se u izvješću objavljenom u srijedu u kojem se ispituju troškovi prerane smrti, bolesti i izgubljenih radnih dana zbog onečišćenja u 432 europska grada.
Azijska tržišta: Indeksi porasli na krilima američkog optimizma
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi porasli na krilima američkog optimizma
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u srijedu cijene dionica porasle, kao i na Wall Streetu dan prije, jer su ponovno oživjele nade da će američki Kongres i Bijela kuća dogovoriti nove gospodarske poticaje prije predsjedničkih izbora.
Wall Street: Nada u ekonomske poticaje podigla indekse
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Nada u ekonomske poticaje podigla indekse
NEW YORK - Na Wall Streetu su u utorak cijene dionica porasle, nadoknadivši dio gubitaka od prethodnoga dana, jer je ponovno oživjela nada ulagača u dogovor u Washingtonu o novim poticajnim gospodarskim mjerama prije predsjedničkih izbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE