GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Holding diže cijene, a radnici traže veće plaće?!

Holding diže cijene, a radnici traže veće plaće?!
NEVJEROJATNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.01.2012 / 10:40
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - U Zagrebačkom holdingu ponovno se pregovara. Prošli tjedan sastali su se pregovarački timovi. S jedne strane stola sjedio je tim sindikata Holdinga, a s druge strane uprava te megatvrtke. Tema – povišenje osnovice plaće!
Naime, sindikati traže povišenje osnovice za šest posto. Na prvom sastanku ta je tema tek otvorena, a o njoj bi se podrobnije trebalo razgovarati na sljedećem susretu pregovaračkih timova koji će se održati 17. siječnja.

– S obzirom na to da smo lani pristali na smanjenje božićnice i regresa na 2500 kuna, što je otprilike 5000 kuna manje nego dotad, sindikat je odlučio zatražiti povišenje osnovice plaće – poručuju sindikati Holdinga.

Uz nabrojene razloge, na povišenje osnovice plaće sindikati su se odlučili i jer im se, kako kažu, ta osnovica nije mijenjala od 2008. godine.

– Zadnje tri godine smo na istoj plaći, dok su se u Gradu stalno dizali iznosi – ogorčeni su sindikati.

U Holdingu je osnovna plaća oko 2887 kuna. To je, dakle, iznos na koji nisu uračunani dodaci i koeficijenti. Sa svim tim nadogradnjama plaća se u Holdingu penje i do prosječnih 6200 kuna.

– Toliko otprilike dobivaju radnici, koji se i namuče da dobiju svoju plaću. Ne dobivaju je bez razloga – kaže naš sugovornik iz sindikata.

S druge strane, dodaje, prosječna plaća šefova u Holdingu iznosi od 8500 do 18.000 kuna.

– To je neto plaća, a ovaj najviši iznos dobivaju članovi uprave – tvrdi sindikalist.

Iz središnjice Holdinga ne dolaze nimalo ohrabrujuće informacije za sindikaliste.

– Ne dolazi u obzir nikakvo povišenje osnovice. Razmišljamo o tome da smanjimo osnovicu, a ne da je povisimo – čvrsto nam govori sugovornik iz Holdinga.

Štoviše, takav je stav i očekivan. Podsjetimo, ukupan dug Holdinga procjenjuje se na oko pola milijarde kuna. A kako bi se smanjio bar njegov dio, posebice u podružnici ZET-u koja je i najveći gubitaš, Holding se odlučio i za poskupljenje usluga javnog prijevoza. Još se čeka koliko će ono biti, jer prijedlog i dalje stoji na stolu predsjednika uprave Holdinga.

www.vecernji.hr
Tagovi: Zagrebački holding, Grad Zagreb, Ivo Čović, Milan Bandić
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Atlantic Grupa u fokusu, Dukat dobitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic Grupa u fokusu, Dukat dobitnik dana
ZAGREB - Kraj tjedna donio je korekciju indeksa na Zagrebačkoj burzi no i znatno veći promet no prethodnih dana.
Cijene svinjetine u Njemačkoj snažno pale zbog zaraze u velikoj klaonici
MESO
Cijene svinjetine u Njemačkoj snažno pale zbog zaraze u velikoj klaonici
BERLIN - Cijene svinjetine u Njemačkoj naglo su pale nakon zatvaranja klaonice Toennies među čijim se radnicima proširila zaraza koronavirusom, pa su poljoprivrednici prisiljeni prodavati životinje po niskim cijenama.
Ekocid u malostonskom zaljevu: Školjkama prijeti masovni pomor
UŽASNO
Ekocid u malostonskom zaljevu: Školjkama prijeti masovni pomor
METKOVIĆ - Je li na jugu hrvatskog jadrana na pomolu novi ekocid koji će katastrofalne posljedice imati na domaću marikulturu i u konačnici gastronomiju. Udruga Stonski školjkari obavijestila je javnost pismom u kojem ukazuje na problematiku lokacije i tehnologije odabrane za izgradnju novog Županijskog centra za gospodarenje otpadom (CGO) u Lučinom razdolju.
Korona povećala plaćanje karticama
KARTICE
Korona povećala plaćanje karticama
BEOGRAD - Tokom maja korisnici su 70 odsto više plaćali Visa karticama u odnosu na mart mesec prošle godine. To, kako je saopštila ova kartičarska kompanija, pokazuju rezultati prvog regionalnog istraživanja "U korak sa digitalnom budućnošću" sprovedeno na uzorku od 500 korisnika kartica u zemljama regiona, starosti od 18 do 55 godina.
Gradonačelnik Novalje traži zabranu održavanja svih zabava na Zrću i Katarelcu
ZAHTJEVI
Gradonačelnik Novalje traži zabranu održavanja svih zabava na Zrću i Katarelcu

NOVALJA - Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao sjednicu putem videokonferencije nakon čega su objavljeni detalji važni za trenutnu situaciju po pitanju provođenja protuepidemijskih mjera na tome području.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE