GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hoće li MMF lansirati vlastitu kriptovalutu? (VIDEO)

Hoće li MMF lansirati vlastitu kriptovalutu? (VIDEO)
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.08.2020 / 11:39
Autor: Siniša Malus
WASHINGTON - Međunarodni monetarni fond objavio je videozapis s objašnjenjem kriptovaluta na svojoj web stranici. U videu kažu da je to veliki korak u evoluciji novca.

Videozapis koji je na svom YouTube kanalu objavio Međunarodni monetarni fond (MMF) pojednostavljuje razumijevanje svrhe kriptovaluta. Ističu da bi kriptovalute mogle u potpunosti promijeniti naše načine kupovine, prodaje, štednje, ulaganja i također plaćati račune. S tim u svezi, MMF ističe da bi kriptovalute mogle biti glavni korak u daljnjem razvoju novca.

MMF je u nedjelju podijelio isječak, a ubrzo nakon toga isječak je postao izuzetno uspješan. U vrijeme pisanja, isječak je imao više od 730 000 pregleda, a korisnici su ga ritvitali 7.200 puta. Primio je više od 10 000 lajkova i gotovo 1000 komentara.

U dvominutnom videu MMF kripto valute identificira kao posebnu valutu, istodobno ističući niz prednosti. Među njima je, zbog izuzeća prijelaznog članka, lakše izvršiti plaćanja, a posljedično čak i niže troškove za korisnike i brže transakcije. U videu ne manjka upozorenja i tehnoloških ograničenja. MMF tako upozorava na prijetnje koje mogu proizići iz anonimnosti i fluktuacija u vrijednosti kripto valuta.

„Ako uspijemo upravljati rizicima, tada ova nova tehnologija (ili nadogradnja trenutnog oblika tehnologije) može u potpunosti promijeniti naše tržišne navike. Tko zna, ali možda je ovo sljedeći korak u evoluciji novca.

To kažu u videu koji, prema kripto entuzijastima, zaostaje za trenutnim trendovima.

Reakcije na Twitteru su različite. Mnogi pristaše kriptovaluta pozdravljaju videozapis i položaj u kojem se MMF našao, ali mnogi još uvijek nisu uvjereni da su digitalne valute pozitivno rješenje. MMF nije promovirao nijednu određenu valutu, ali zagovornici sto i jedne valute jesu, dodajući u komentare svoje primjere ulaganja.

Mnogi su ovom prilikom kritizirali MMF, koji je navodno zaveo javnost u svom videu, izostavljajući mnoge ključne dijelove ekosustava kriptovalute; posebno rudarenje. Također, neki se ne slažu s razlikama između trenutnog monetarnog aranžmana i blockchain sustava.

Između ostalog, MMF je u videu spomenuo zlonamjerne pojedince, a sam opis sugerira da bi MMF mogao ponuditi i svoju kriptovalutu. S tim u vezi, video bi mogao biti samo osnova za pokretanje vlastite kriptovalute koja bi riješila probleme koje navode u videu.

Tagovi: kriptovalute, Međunarodni monetarni fond, Twitter
PROČITAJ I OVO
Austrija odbila Merkel: Nećemo zatvoriti skijališta!
JASNA PORUKA
Austrija odbila Merkel: Nećemo zatvoriti skijališta!
BEČ - Austrijska ministrica turizma Elisabeth Köstinger odbila je danas inicijativu njemačke kancelarke Angele Merkel da ove godine ostavi zatvorena skijališta širom Europe. Tvrdi da austrijske vlasti mogu osigurati sigurnost na skijalištima.
Michelin odložio izbor restorana u Srbiji za 2021.
RESTORANI
Michelin odložio izbor restorana u Srbiji za 2021.
BEOGRAD - Zbog pogoršanja situacije izazvane pandemijom Covid-19, vodič Michelin je prinuđen da prilagodi svoje aktivnosti širom sveta, te da odloži otkrivanje nekih selekcija restorana za sledeću godinu, među kojima je i ona najavljena za prvu polovinu decembra u Srbiji.
Zagrebačka burza: Iznimno slab promet i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Iznimno slab promet i pad indeksa
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak su indeksi blago pali, nakon jučerašnjeg rasta, uz skroman promet jer nije bilo vijesti koje bi potaknule investitore na veću aktivnost.
Evo što traže Istarska županija i istarski gradovi
ZAHTJEVI
Evo što traže Istarska županija i istarski gradovi
PAZIN - Istarska županija i svi istarski gradovi uputili su danas predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću Zahtjev za odgodu primjene mjere za ugostiteljstvo na području Istarske županije.
Kreće izrada Strategije razvoja održivog turizma do 2030.
STRATEŠKI
Kreće izrada Strategije razvoja održivog turizma do 2030.
ZAGREB - Ministarstvo turizma i sporta pokreće izradu Strategije razvoja održivog turizma do 2030. i Nacionalnog plana razvoja održivog turizma od 2021. do 2027., kao dugoročne krovne okvire za razvoj turizma u RH, kazala je u četvrtak ministrica Nikolina Brnjac na sjednici Vlade na kojoj je donijeta odluka o pokretanju njihove izrade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE