GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hoće li MMF lansirati vlastitu kriptovalutu? (VIDEO)

Hoće li MMF lansirati vlastitu kriptovalutu? (VIDEO)
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.08.2020 / 11:39
Autor: Siniša Malus
WASHINGTON - Međunarodni monetarni fond objavio je videozapis s objašnjenjem kriptovaluta na svojoj web stranici. U videu kažu da je to veliki korak u evoluciji novca.

Videozapis koji je na svom YouTube kanalu objavio Međunarodni monetarni fond (MMF) pojednostavljuje razumijevanje svrhe kriptovaluta. Ističu da bi kriptovalute mogle u potpunosti promijeniti naše načine kupovine, prodaje, štednje, ulaganja i također plaćati račune. S tim u svezi, MMF ističe da bi kriptovalute mogle biti glavni korak u daljnjem razvoju novca.

MMF je u nedjelju podijelio isječak, a ubrzo nakon toga isječak je postao izuzetno uspješan. U vrijeme pisanja, isječak je imao više od 730 000 pregleda, a korisnici su ga ritvitali 7.200 puta. Primio je više od 10 000 lajkova i gotovo 1000 komentara.

U dvominutnom videu MMF kripto valute identificira kao posebnu valutu, istodobno ističući niz prednosti. Među njima je, zbog izuzeća prijelaznog članka, lakše izvršiti plaćanja, a posljedično čak i niže troškove za korisnike i brže transakcije. U videu ne manjka upozorenja i tehnoloških ograničenja. MMF tako upozorava na prijetnje koje mogu proizići iz anonimnosti i fluktuacija u vrijednosti kripto valuta.

„Ako uspijemo upravljati rizicima, tada ova nova tehnologija (ili nadogradnja trenutnog oblika tehnologije) može u potpunosti promijeniti naše tržišne navike. Tko zna, ali možda je ovo sljedeći korak u evoluciji novca.

To kažu u videu koji, prema kripto entuzijastima, zaostaje za trenutnim trendovima.

Reakcije na Twitteru su različite. Mnogi pristaše kriptovaluta pozdravljaju videozapis i položaj u kojem se MMF našao, ali mnogi još uvijek nisu uvjereni da su digitalne valute pozitivno rješenje. MMF nije promovirao nijednu određenu valutu, ali zagovornici sto i jedne valute jesu, dodajući u komentare svoje primjere ulaganja.

Mnogi su ovom prilikom kritizirali MMF, koji je navodno zaveo javnost u svom videu, izostavljajući mnoge ključne dijelove ekosustava kriptovalute; posebno rudarenje. Također, neki se ne slažu s razlikama između trenutnog monetarnog aranžmana i blockchain sustava.

Između ostalog, MMF je u videu spomenuo zlonamjerne pojedince, a sam opis sugerira da bi MMF mogao ponuditi i svoju kriptovalutu. S tim u vezi, video bi mogao biti samo osnova za pokretanje vlastite kriptovalute koja bi riješila probleme koje navode u videu.

Tagovi: kriptovalute, Međunarodni monetarni fond, Twitter
PROČITAJ I OVO
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
POTONUĆE
Jen u odnosu na dolar potonuo na najnižu razinu u 34 godine
TOKYO - Jen je skliznuo ispod 155 u odnosu na američki dolar u četvrtak, dodirnuvši novu 34-godišnju najnižu razinu u odnosu na nastavak jačanja dolara.
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Prekid negativnog niza
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta odahnula su nakon dva uzastopna dana rasta, odražavajući kretanja na Wall Streetu uoči podataka o bruto domaćem proizvodu za prvo tromjesečje iz SAD-a koji bi trebali biti objavljeni u četvrtak.
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE